Looking For Anything Specific?

Τα "Όσκαρ" και το " χρυσό βατόμουρο" της ημέρας: Η νίκη του ΠΑΟΚ, η ανατροπή στη Πάτρα και ο Γκάλης!

 




Μάλκομ Γκρίφιν

Ο ΠΑΟΚ έφτασε στις έξι (6) νίκες στο πρωτάθλημα μετά και την επιτυχία του επί του Ηρακλή με 79-72 στην 12η αγωνιστική της Basket League. Ο Δικέφαλος του Βορρά , που την Τετάρτη δίνει ένα ακόμη παιχνίδι (αυτό που ο αθλητικός δικαστής αποφάσισε πως πρέπει να επαναληφθεί με την ΑΕΚ), έχει μεταμορφωθεί προς το καλύτερο με την άφιξη του Άρη Λυκογιάννη. Ο Έλληνας τεχνικός σε έξι παιχνίδια μετράει μόλις μια ήττα στον ΠΑΟΚ. To... Όσκαρ καλύτερης "ερμηνείας" πάει στον Γκρίφιν (16π. 2 ασίστ, 2 κλεψίματα, 4 λάθη) που πέτυχε καθοριστικά καλάθια στο τέλος. 

Πολύ καλοί και οι Κονατέ-Λαβ. Ο ΠΑΟΚ έκανε αρκετά λάθη (16) όμως εκτελούσε με 52% από το τρίποντο απέναντι στον Ηρακλή που έμεινε στο 22% από τα 6.75μ. Δεν αγωνίστηκε αν και η απόκτηση του ανακοινώθηκε επίσημα νωρίς το μεσημέρι από τον Ηρακλή ο Ντέβιν Ίμπανκς. Στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Ηρακλή, ο Όμπι Ενετσιόνια είχε 8 πόντους (με 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 0/4 τρίποντα) σε 32:57. 

Στο μεταξύ, ικανοποίηση επικρατεί στις τάξεις των διοικούντων της ΚΑΕ ΠΑΟΚ στο θέμα της Αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου και της συμμετοχης του κόσμου. Περισσότεροι από 2.000 φίλαθλοι έχουν ανταποκριθεί κι έχουν συγκεντρωθεί -όπως έχει ήδη ανακοινωθεί- περίπου 100.000 ευρώ.  Η οικογένεια Σαββίδη έχει υποσχεθεί πως θα διπλασιάσει το ποσό που θα συγκεντρωθεί.



Μιχάλης Λούντζης 

 Μεγάλη ανατροπή έγινε στην Πάτρα. Το Λαύριο 1:26 πριν το τέλος κρατούσε τη νίκη στα χέρια του (80-88) όμως στη συνέχεια ήρθαν τα πάνω...κάτω κι ο Προμηθέας πανηγύρισε μια ανέλπιστη επιτυχία 90-88. Μπορεί ο Τζέριαν Γκραντ (26 πόντους, 4 ασίστ, 5 κλεψίματα), να ήταν εξαιρετικός όμως ο Λούντζης ήταν αυτός που "μίλησε" στο τέλος καθώς πέτυχε 5 καθοριστικούς πόντους (τρίποντο και δίποντο) που έκριναν το ματς.Πολύ καλός και ο Δημήτρης Αγραβάνης με 15π. 8 ριμπάουντ.

Νίκος Γκάλης! 

Ο Άρης διέλυσε το κακό Μεσολόγγι (77-48) σε ένα παιχνίδι που δεν αντέχει κριτικής. Πολύ καλός ο Γιάννης Κουζέλογλου που έκανε νταμπλ-νταμπλ με 14 πόντους και 11 ριμπάουντ. "Πριν το παιχνίδι μίλησα με τον Νίκο Γκάλη! Όλοι ξέρουμε τι σημαίνει ο Γκάλης, ο οποίος μου μίλησε γεμάτος αυτοπεποίθηση", είπε μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής του Άρη Σάββας Καμπερίδης

 Το Χρυσό Βατούμορο της αγωνιστικής (ένας θεσμός αντιβραβείων των Όσκαρ) απονέμεται συνολικά στο Μεσολόγγι. Ομάδα χωρίς προσανατολισμό, δίχως θέληση και "σφυγμό". Οι νεοφώτιστοι ξεκίνησαν με ενθουσιασμό τη σεζόν όμως το τελευταίο διάστημα απογοητεύουν. Ο Καλαμπάκος στη συνέντευξη μίλησε για παραίτηση και για παίκτες που δεν πρέπει να παίζουν μπάσκετ! Τι άλλαξε από τον Νοέμβριο στον Ιανουάριο κόουτς;

 

Κερέμ Καντέρ
 

 Φοβερός Κερέμ Καντέρ. Ξανά και ξανά με τρομερή σταθερότητα από την αρχή της σεζόν ο Τούρκος φόργουορντ διακρίνεται ως ένας από τους καλύτερους ξένους που ήρθαν στη χώρα μας τη σεζόν 2020-21 Ήταν πρωταγωνιστής (με 22 πόντους, 11 ριμπάουντ, 3 ασίστ) στη νίκη επί του Περιστερίου με 80-65. Από κοντά κι ο Ντόμινικ Άρτις με 16 πόντους, 8 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 1 κλέψιμο, 4 λάθη. 

Νίκος Ρογκαβόπουλος

Ο βασικός σκόρερ του Ιωνικού Άνταμ Σμιθ ήταν νοκ άουτ όμως η ΑΕΚ είδε και έπαθε μέχρι να κερδίσει την ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου. Η "Ένωση" που επίσης έχει τα δικά της προβλήματα επιβλήθηκε με 81-74 όμως μάλλον πρέπει να γίνει ένα ευχέλαιο καθώς στη διάρκεια του αγώνα τραυματίστηκε ο Νίκος Γκίκας

Η σοβαρότητα του τραυματισμού του θα διαπιστωθεί αύριο (24/1). Ευχόμαστε περαστικά στον Έλληνα γκαρντ. Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Νίκος Ρογκαβόπουλος που ήταν καθοριστικός (με 11 πόντους, 5 ριμπ. 2 ασίστ σε 20:47). Ο Ματ Λοτζέσκι ήταν ο πρώτος σκόρερ με 21π. Ο Λίνος Χρυσικόπουλος δεν αγωνίστηκε επιβεβαιώνοντας την φημολογία αποχώρησής του από την ομάδα.

Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος

Ο Παναθηναϊκός (18η αγωνιστική SuperLeague) συνέχισε την ανοδική του πορεία καθώς εξουδετέρωσε και την αντίσταση του ΟΦΗ. Εξαιρετική εμφάνιση από τον 20χρονο Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο, ένα παιδί που έκανε τα πρώτα του βήματα στο ποδόσφαιρο από τις Ακαδημίες του Παναθηναϊκού. Από αυτόν προήλθε το γκολ που σφράγισε τη νίκη για την ομάδα του (2-0 με σκόρερ τον Καμπετσή) ενώ το 1-0 "έγραψε" ο Σένκεφελντ.

 Χερόνιμο Μπαράλες 

Έκανε ξανά την διαφορά ο Αργεντίνος(18η αγωνιστική SuperLeague). Πέτυχε το γκολ της νίκης (1-0) απέναντι στην ΑΕΛ διατηρώντας τον Αστέρα Τρίπολης πρώτη εξάδα της βαθμολογίας. 

 Φακούντο Μπερτόγλιο 

 Μια μεταγραφή του Ιανουαρίου για τον Άρη, ο Νικόλας Ιωάννου ήταν ο σκόρερ του μοναδικού γκολ που σημειώθηκε στη Ριζούπολη στο ματς με τον Απόλλωνα. Οι "κίτρινοι" επέστρεψαν στη 2η θέση της βαθμολογίας ενώ ο Φακούντο Μπερτόγλιο ήταν ο παίκτης που έκανε την διαφορά για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια