Looking For Anything Specific?

Το καλεντάρι του 2023: Τα μεγάλα αθλητικά ραντεβού της χρονιάς

 


Η προσπάθεια της Εθνικής ομάδας μπάσκετ στο Παγκόσμιο Κύπελλο στα τέλη Αυγούστου όπως και το πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου είναι από τα σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα του 2023.


Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χάντμπολ, 11-29 Ιανουαρίου
Στην Πολωνία και στη Σουηδία θα διεξαχθεί το 28ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χάντμπολ από τις 11 μέχρι τις 29 Ιανουαρίου. 32 εθνικές ομάδες θα ταξιδέψουν στις δύο χώρες για την διεκδίκηση του τίτλου, που κρατάει η Δανία σε δύο σερί χρονιές.

Αυστραλιανό Όπεν, 16-29 Ιανουαρίου
Το πρώτο κατά σειρά Grand Slam της χρονιάς είναι το Αυστραλιανό Όπεν, στις 16 με 29 Ιανουαρίου. Τενίστες όλου του κόσμου θα κάνουν «παρέλαση» στα κορτ της Μελβούρνης, με τον Στέφανο Τσιτσιπά και την Μαρία Σάκκαρη να δηλώνουν «παρών». Ο Ραφαέλ Ναδάλ θα υπερασπιστεί τον τίτλο του, ενώ η Άσλεϊ Μπάρτι που αποσύρθηκε από την ενεργό δράση τον Μάρτιο του 2022, δεν θα έχει την ίδια δυνατότητα. Μεγάλος απών από τη διοργάνωση θα είναι ο Ρότζερ Φέντερερ, που αποσύρθηκε τον Σεπτέμβριο.

NBA All-Star Game, 19 Φεβρουαρίου
Η φετινή εντυπωσιακή παράσταση του NBA θα φιλοξενηθεί στο στάδιο των Γιούτα Τζαζ, «Vivint Arena». Στις 19 Φεβρουαρίου κορυφαίοι μπασκετμπολίστες του αμερικανικού πρωταθλήματος πρόκειται να μας χαρίσουν ένα μοναδικό θέαμα, όπως ακριβώς συνηθίζουν κάθε χρόνο. Οι αρχηγοί των δύο ομάδων δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστοί και μένει να δούμε εάν θα είναι όπως πέρυσι οι Κέβιν Ντουράντ και ο ΛεΜπρόν Τζέιμς.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, 2-5 Μαρτίου
Στην Κωνσταντινούπολη θα λάβει χώρα το φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στις αρχές Μαΐου. Πάνω από 600 αθλητές και αθλήτριες θα ταξιδέψουν στην Τουρκία. Στην διοργάνωση θα υπάρχει έντονο ελληνικό… άρωμα με προσδοκίες για μετάλλια. Ο Μίλτος Τεντόγλου (μήκος), η Ραφαέλα Σπανουδάκη (60 μ.) και η Κατερίνα Στεφανίδη (επί κοντώ) έχουν πιάσει το όριο, ενώ εννέα ακόμη αθλητές θα βρίσκονται στην «μάχη» για τον βάθρο. Οι Αναΐς Καραγιάννη, Ελισάβετ Πεσιρίδου (60μ. εμπόδια), Σπυριδούλα Καρύδη (τριπλούν) και Τατιάνα Γκούσιν (ύψος) για τις γυναίκες και οι Γιάννης Νυφαντόπουλος (60μ.), Εμμανουήλ Καραλής (επί κοντώ), Δημήτρης Τσιάμης, Νίκος Ανδρικόπουλος και Ανδρέας Πανταζής (τριπλούν) για τους άνδρες έχουν προκριθεί μέσω της κατάταξης.

 

Euroleague Final Four, 19-21 Μαΐου
Το Κάουνας θα φιλοξενήσει τις τέσσερις καλύτερες ομάδες της φετινής Euroleague. Στις 19 με 21 Μαΐου, το «Zalgirio Arena» είναι το στάδιο που θα γίνει το «σπίτι» του Final Four και θα αναδείξει τον νέο πρωταθλητή. Η Αναντολού Εφές πανηγύρισε τον τίτλο την περασμένη χρονιά επικρατώντας σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι 58-57 της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Ολυμπιακός τερμάτισε στην τέταρτη θέση, μετά την ήττα 84–74 των «ερυθρόλευκων» από την Μπαρτσελόνα.

Γαλλικό Όπεν, 28 Μαΐου-11 Ιουνίου
Το τένις ταξιδεύει στην Γαλλία και τα γήπεδα του Ρολάν Γκαρός θα φιλοξενήσουν το δεύτερο Grand Slam της χρονιάς. Στις 28 Μαΐου με 11 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των αστέρων του παγκόσμιου τένις. Τον τίτλο των ανδρών κρατάει ο Ραφαέλ Ναδάλ, οποίος για 14 φορά κατέκτησε το Γαλλικό Όπεν, ενώ εκείνον των γυναικών η Ίγκα Σβίατεκ.

Τελικός Europa League, 31 Μαΐου
Η δεύτερη σε σειρά δυναμικότητας ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση ποδοσφαίρου ολοκληρώνεται στις 31 Μαΐου. Ο τελικός θα διεξαχθεί στο «Πούσκας Αρένα» στη Βουδαπέστη. Σημερινή κάτοχος είναι η Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Τελικός Europa Conference League, 7 Ιουνίου
Στην Τσεχία θα διεξαχθεί ο τελικός του Europa Conference League. Αυτή είναι η μόλις δεύτερη χρονιά για την νεοσύστατη ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, η οποία έρχεται τρίτη σε σειρά σημαντικότητας. Η έδρα της Σλάβια Πράγας θα φιλοξενήσει τον μεγάλο τελικό στις 7 Ιουνίου. Μοναδική κάτοχος του τίτλου είναι η Ρόμα.

Τελικός Champions League, 10 Ιουνίου
Στην Τουρκία και το «Ολυμπιακό Στάδιο Ατατούρκ» θα λάβει χώρα ο φετινός μεγάλος τελικός του Champions League. Το ταξίδι στ’ αστέρια ολοκληρώνεται στις 10 Ιουνίου και δύο κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης μας υπόσχονται μια συναρπαστική αναμέτρηση. Κάτοχος του τροπαίου είναι η επί 14 φορές πρωταθλήτρια, Ρεάλ Μαδρίτης.

Wimbledon, 3-16 Ιουλίου
Στις 3-16 Ιουλίου διεξάγεται το τρίτο χρονολογικά Grand Slam, Wimbledon. Η Αγγλία θα φιλοξενήσει ένα από τα μεγαλύτερα τουρνουά τένις, με τον Νόβακ Τζόκοβιτς και την Έλενα Ριμπάκινα να υπερασπίζονται τους τίτλους τους. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή θα είναι η πρώτη χρονιά μετά τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ όπου θα διεξαχθεί το Wimbledon.

Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών, 20 Ιουλίου-20 Αυγούστου
Για πρώτη φορά δυο χώρες θα διοργανώσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο γυναικών. Στα γήπεδα της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας, 32 εθνικές ομάδες από όλο τον κόσμο θα διεκδικήσουν το τρόπαιο. Η 9η διεξαγωγή του θεσμού βρίσκει τις Η.Π.Α να έχουν ήδη τέσσερις τίτλους και να είναι ένα εκ των φαβορί. Άξιο αναφοράς είναι ότι η Χρύσα Κουρομπύλια επιλέχθηκε από την επιτροπή διαιτησίας της UEFA για να είναι μια από τις βοηθούς.

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου, 19-27 Αυγούστου
Στη Βουδαπέστη θα λάβει χώρα η 19η διεξαγωγή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου. Ο Μίλτος Τεντόγλου (μήκος), η Κατερίνα Στεφανίδη (επί κοντώ), η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (βάδην) και ο Χρήστος Φραντζεσκάκης (σφύρα) έχουν ήδη εξασφαλίσει την θέση τους στην διοργάνωση, καθώς έχουν πιάσει τα απαιτούμενα όρια.

Μουντομπάσκετ, 25 Αυγούστου-10 Σεπτεμβρίου
Σε τρεις χώρες θα διεξαχθεί το απερχόμενο Μουντομπάσκετ από τις 25 Αυγούστου έως τις 10 Σεπτεμβρίου. Η Ινδονησία, η Ιαπωνία και οι Φιλιππίνες θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να φέρουν εις πέρας ένα από τα σημαντικότερα τουρνουά μπάσκετ. 32 ομάδες θα λάβουν μέρος, με την εθνική μας ομάδα να είναι παρούσα και να έχει βλέψεις για μια μακρά πορεία. Ο Δημήτρης Ιτούδης και οι εκλεκτοί του, μετά την κατάκτηση της πέμπτης θέσης στο Ευρωμπάσκετ, είναι αποφασισμένοι να πάρουν... εκδίκηση και να βρεθούν στην κορυφή της παγκοσμίου μπάσκετ.
US Open, 28 Αυγούστου-10 Σεπτεμβρίου
Τέταρτο και τελευταίο Grand Slam της χρονιάς είναι το Αμερικανικό Όπεν. Από τις 28 Αυγούστου έως τις 10 Σεπτεμβρίου το τένις θα ταξιδέψει στην άλλη μεριά του Ατλαντικού. Στα σκληρά γήπεδα της Νέας Υόρκης, οι Κάρλος Αλκαράθ και Ίγκα Σβίατεκ πρόκειται να υπερασπιστούν τους τίτλους τους.

Ευρωπαϊκο Πρωτάθλημα Βόλεϊ, 28 Αυγούστου-16 Σεπτεμβρίου
Τέσσερις χώρες θα συνδιοργανώσουν το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα βόλεϊ ανδρών. Η Ιταλία, το Ισραήλ, η Βόρεια Μακεδονία και η Βουλγαρία θα φιλοξενήσουν 24 εθνικές ομάδες που θα παλέψουν για τη διεκδίκηση του σημαντικού αυτού πρωταθλήματος. Η Ελλάδα πήρε το εισιτήριο για την τελική φάση της διοργάνωσης μέσω των προκριματικών και δίνει το «παρών» για 3η συνεχόμενη χρονιά. Η ομάδα των Ντάντε Μπονιφάντε και Σάμουελ Πάπι βρίσκεται σε όμιλο με το Ισραήλ, την Γαλλία, την Τουρκία, την Ρουμανία και την Πορτογαλία και επιθυμεί να κάνει το κάτι παραπάνω.

Από το καλεντάρι δεν μπορούν να λείπουν οι συναντήσεις των κορυφαίων πιλότων σε πίστες όλου του κόσμου για την Formula 1. Το 2023 πρόκειται να γίνουν 24 αγώνες, αριθμός ρεκόρ για την ιστορία της. Το Grand Prix του Μπαχρέιν στις 5 Μαρτίου θα είναι αυτό που θα ανοίξει την αυλαία του πρωταθλήματος, ενώ εκείνο του Άμπου Ντάμπι στις 26 Νοεμβρίου θα ολοκληρώσει την σεζόν. Ο Μαξ Φερστάπεν με την ομάδα της Red Bull θα υπερασπιστεί τον τίτλο του πρωταθλητή, ενώ ο Σαρλ Λεκλέρ θα κάνει τα πάντα για να κατακτήσει την κορυφή και να αφήσει πίσω του τις ατυχίες της περασμένης σεζόν. Σημαντικός απών για την 74η διεξαγωγή του πρωταθλήματος θα είναι ο Σεμπάστιαν Φέτελ που αποσύρθηκε, ύστερα από 16 επιτυχημένες χρονιές στην Formula 1. Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο έφυγε από την ομάδα της Μακλάρεν και την θέση του θα πάρει ο Όσκαρ Πιάστρι, ο οποίος θα κάνει ντεμπούτο στην πρώτη κατηγορία του πρωταθλήματος. Ακόμη, ο Νίκολας Λατίφι αποχώρησε από την Γουίλιαμς και ο Μικ Σουμάχερ από την Χάας. Η ερχόμενη σεζόν της Formula 1 αναμένεται συναρπαστική με μεγάλες μάχες και νέα πρόσωπα.

 

Ιανουάριος 2023
16-29 Ιανουαρίου: Australian Open (Τένις) - Melbourne Park (Μελβούρνη, Αυστραλία)
12-29 Ιανουαρίου: Χάντμπολ-Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανδρών-Πολωνία, Σουηδία

Φεβρουάριος 2023
12 Φεβρουαρίου: Super Bowl LVII (NFL) - State Farm Stadium (Αριζόνα, ΗΠΑ)

Μάρτιος 2023
5 Μαρτίου έως 26 Νοεμβρίου -Formula 1 από το Μπαχρέιν έως το Αμπού Ντάμπι
5 Μαρτίου: Μαραθώνιος Τόκιο 2023 - Τόκιο (Ιαπωνία)

Απρίλιος 2023
17 Απριλίου: Μαραθώνιος Βοστώνης - Βοστώνη (Μασαχουσέτη, ΗΠΑ)
23 Απριλίου: Μαραθώνιος Λονδίνου 2023 - Λονδίνο (Αγγλία)

Μάιος 2023
6-28 Μαΐου: 2023 Giro d’Italia (Ποδηλασία) - Ιταλία
28 Μαΐου-11 Ιουνίου 2023: French Open (Τένις) - Roland Garros (Παρίσι, Γαλλία)
31 Μαΐου: Τελικός UEFA Europa League 2023 (Ποδόσφαιρο) - Puskás Arena (Βουδαπέστη, Ουγγαρία)

Ιούνιος 2023
1-18 Ιουνίου: Τελικοί NBA 2023 (Μπάσκετ)
3 Ιουνίου: Τελικός Κυπέλλου Αγγλίας 2023 (Ποδόσφαιρο) - Στάδιο Wembley (Λονδίνο, Αγγλία)
9-25 Ιουνίου: Ευρωπαϊκοί Αγώνες 2023 - Κρακοβία (Πολωνία)
10 Ιουνίου: Τελικός UEFA Champions League 2023 (Ποδόσφαιρο) - Ολυμπιακό Στάδιο Ατατούρκ (Κωνσταντινούπολη, Τουρκία)
10-11 Ιουνίου: 24 ώρες Le Mans (Motorsport) - Circuit de la Sarthe (Λε Μαν, Γαλλία)
14-18 Ιουνίου: Τελικοί UEFA Nations League 2023 (Ποδόσφαιρο) - Ρότερνταμ & Ένσεντε (Ολλανδία)
16 Ιουνίου - 16 Ιουλίου: AFC Κύπελλο Ασίας (Ποδόσφαιρο) - Κατάρ

Ιούλιος 2023
1-23 Ιουλίου: Tour de France (Ποδηλασία) - Ισπανία & Γαλλία
3-16 Ιουλίου 2023: Πρωτάθλημα Wimbledon 2023 (τένις) - All England Lawn Tennis Club (Λονδίνο, Αγγλία)
10 Ιουλίου - 20 Αυγούστου: Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών FIFA 2023 (Ποδόσφαιρο) - Αυστραλία & Νέα Ζηλανδία
14-30 Ιουλίου: Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης της FINA-Φουκουόκα (Ιαπωνία)
28 Ιουλίου - 6 Αυγούστου 2023: Παγκόσμιο Κύπελλο Netball 2023 (Netball) - Νότια Αφρική

Αύγουστος 2023
3-13 Αυγούστου 2023: Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας UCI 2023 (Ποδηλασία) - Γλασκώβη (Σκωτία)
19 Αυγούστου - 10 Σεπτεμβρίου: Vuelta a España (Ποδηλασία) - Ισπανία
19-27 Αυγούστου: Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου (Στίβος) - Εθνικό Κέντρο Στίβου (Βουδαπέστη, Ουγγαρία)
25 Αυγούστου - 10 Σεπτεμβρίου: Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ FIBA (Μπάσκετ) - Ινδονησία, Ιαπωνία & Φιλιππίνες
28 Αυγούστου - 10 Σεπτεμβρίου: US Open (Τένις) - Φλάσινγκ Μέντοους (Νέα Υόρκη, ΗΠΑ)

Σεπτέμβριος 2023
8 Σεπτεμβρίου - 21 Οκτωβρίου: Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι 2023 (Rugby Union) - Γαλλία
30 Σεπτεμβρίου: Μεγάλος Τελικός AFL 2023 (AFL) - Γήπεδο Κρίκετ Μελβούρνης (Μελβούρνη, Αυστραλία)

Οκτώβριος 2023
8 Οκτωβρίου 2023: Μαραθώνιος Σικάγο 2023 - Σικάγο (ΗΠΑ)
12 Οκτωβρίου - 26 Νοεμβρίου: Παγκόσμιο Κύπελλο Κρίκετ 2023 (Κρίκετ) - Ινδία

Νοέμβριος 2023
5 Νοεμβρίου: Μαραθώνιος Νέας Υόρκης- Νέα Υόρκη (ΗΠΑ)
Δεν έχει οριστεί ημερομηνία: Τελικοί Κυπέλλου Davis 2023 (Τένις)
Δεν έχει οριστεί ημερομηνία: Τελικοί ATP 2023 (τένις) - Pala Alpitour (Τορίνο, Ιταλία)
3- Νοεμβρίου-17 Δεκεμβρίου: Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χάντμπολ γυναικών-Δανία, Νορβηγία Σουηδία

 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια