Looking For Anything Specific?

Αυξήθηκαν οι NBAers στην Α1- Οι μεταγραφές του Γενάρη στην Basket League

 


Δέκα (10) ξένοι παίκτες εκ των οποίων οι δυο είχαν αγωνιστεί και κατά το παρελθόν στη χώρα μας "προσγειώθηκαν" με την έλευση του 2021 στην Ελλάδα. Αρκετοί από αυτούς έχουν αξιόλογα βιογραφικά ενώ οι τέσσερις (Τάι Λόσον, Ντέβιν Ίμπανκς,Τζαούν Έβανς, Χόρχε Γκουτιέρεζ), έχουν αγωνιστεί στο ΝΒΑ. Μια απαραίτητη υποσημείωση: Ο Ται Λοσον ανακοινώθηκε από τον Κολοσσό όμως δεν έχει έρθει μέχρι στιγμής στη χώρα μας.

Θυμίζουμε πως στη Basket League παίζουν και δυο κάτοχοι δακτυλιδιών, ο 34χρονος Μάριο Τσάλμερς του Άρη (κατέκτησε δυο πρωταθλήματα με τους Μαϊάμι Χιτ το 2012 και το 2013 ως συμπαίκτης του ΛεΜπρόν Τζέιμς). Πρωτάθλημα στο ΝΒΑ έχει πανηγυρίσει κι ο Μπράντον Ρας (Λάρισα), ως μέλος της υπερομάδας των Κάρι, Γκριν, Τόμπσον (Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς) το 2015. Θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας πως όσο το πρωτάθλημα πλησιάζει προς τον τερματισμό τόσο πιο εύκολο είναι για τις ομάδες να επιλέγουν καλύτερης ποιότητας ξένους καθώς τα κασέ τους είναι πιο προσιτά σε σύγκριση με τον Οκτώβριο.   

Ας δούμε ποιοι παίκτες πήραν μεταγραφή μέσα στον Ιανουάριο στην Ελλάδα:

Τζαούν Έβανς

Το βιογραφικό του Τζαούν Έβανς(Προμηθέας) δεν μπορεί να σε αφήσει αδιάφορο. Επιλέχθηκε στο νούμερο 37 του draft από τους 76ers, πήγε με ανταλλαγή στους Κλίπερς όπου έπαιξε σε 47 ματς( 10.7 πόντους, 3.9 ριμπάουντ). Την επόμενη σεζόν 2018-19 αγωνίστηκε στους Σανς και τους Θάντερ όπου δεν...μακροημέρευσε. Μεταπήδησε στην G League. Είναι διεθνής και έχει κατακτήσει με την Εθνική των ΗΠΑ U19 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Με την αναπτυξιακή ομάδα των Ράπτορς είχε 7,8π. και 5,6 ασίστ σε 32 παιχνίδια. Είναι 25 ετών και αυτή είναι η πρώτη φορά που αγωνίζεται στην Ευρώπη



Χόρχε Γκουτιέρεζ 

Είναι ο αντικαταστάτης του Στίβεν Γκρέι. Μεξικάνος στη καταγωγή, γεννημένος στις ΗΠΑ. ο 32χρονος γκαρντ έχει 53 συμμετοχές στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ με τους Μπρούκλιν Νετς, τους Μιλγουόκι Μπακς και τους Σάρλοτ Χόρνετς. Φέτος έπαιξε στην Γερμανία με την Γκέτινγκεν με την οποία είχε 11,7 πόντους μέσο όρο, 2,4 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 1,3 κλεψίματα ανά αγώνα σε 22,7 λεπτά μέσο όρο.Έχει 33 συμμετοχές στην Εθνική ομάδα του Μεξικού.

 


Τάι Λόσον 

Είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα που ανακοινώθηκαν καθώς έχει μεγάλη εμπειρία στο ΝΒΑ. Ο 33χρονος Αμερικανός γκαρντ είναι απόφοιτος του φημισμένου Νορθ Καρολάινα. Έπαιξε έξι σεζόν στο ΝΒΑ (2009-15) και αγωνίστηκε σε 587 παιχνίδια με τους Χιούστον, Ιντιάνα, Σακραμέντο και Ουάσινγκτον έχοντας κατά μέσο όρο 12,3 πόντους. Τα τελευταία χρόνια αγωνίζονταν στη Κίνα όπου είχε πρωταγωνιστικό ρόλο.Ο Κολοσσός τον ανακοίνωσε μεν όμως υπάρχει ανησυχία καθώς προέκυψε θέμα με τη βίζα του και δεν έχει ακόμη εμφανιστεί στη χώρα μας. 



Ντέβιν Ίμπανκς

 Μια ακόμη ηχηρή μεταγραφή στην Basket League  είναι αυτή του Ντέβιν Ίμπανκς(Ηρακλής) . Ο 32χρονος φόργουορντ έπαιξε για τρία χρόνια στους Λέικερς(υπήρξε συμπαίκτης του Κόμπι Μπράιαντ) αγωνιζόμενος σε 72 παιχνίδια με το Λος Άντζελες. Έπαιξε και στην Ευρώπη (Γαλλία) με την Σαλόν τη σεζόν 2018-19 όπου αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ.


Τζέιμς Γούνταρντ

 Το Περιστέρι ανακοίνωσε πρόσφατα την απόκτηση του 27χρονου γκαρντ Τζέιμς Γούνταρντ. Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Tulsa. Πρωτοήρθε στην Ευρώπη την σεζόν 2016-17 για την Ρουέν. Ακολούθως έπαιξε στην Νεβέζις (Λιθουανία), στην ΜΖΤ (Σκόπια), Μπαϊρόιτ (Γερμανία) και φέτος στη Καντού. Έπειτα, ο Τζέιμς Γούνταρντ μετακινήθηκε στην Γερμανία, όπου αγωνίστηκε για λογαριασμό της Μπάιροϊτ την σεζόν 2019-2020 ( 11,8 πόντους μ.ο. σε 12 ματς ).


 Καλίκ Σπάισερ 

Ο Κολοσσός εκτός από το Λόσον πήρε και τον 26χρονο φόργουορνυ-σέντερ Καλίκ Σπάισερ. Είναι απόφοιτος του Κεντ Στέιτ. Έπαιξε σε μικρές ομάδες της Σλοβενίας και του Βελγίου ενώ φέτος ξεκίνησε στη Φινλανδία και τη Νόκια, με την οποία είχε κατά μέσο όρο 8,9 πόντους και 4,7 ριμπάουντ.

Όμπι Ενετσιόνια 

Με καταγωγή από την Νιγηρία ο 25χρονος σέντερ που ανακοινώθηκε πρόσφατα από τον Ηρακλή  αποφοίτησε από το Τεμπλ (με 11 πόντους και 5.8 ριμπάουντ μέσο όρο την τελευταία χρονιά). Συμμετείχε στο summer league των Πίστονς όμως δεν κατάφερε να βρει συμβόλαιο στο ΝΒΑ και τα τελευταία τρία χρόνια αγωνίζονταν στην Ισπανία με τη Ρεάλ Μπέτις με καλές επιδόσεις.

 Ανοσίκε 


Ο Οντεράχ Όου Ντι Ανοσίκε επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Λαυρίου. Το 2015 είχε παίξει στην ΑΕΚ ενώ στη συνέχεια επέστρεψε στην Ιταλία μια χώρα στην οποία αγωνίζεται αρκετά χρόνια έχοντας περάσει από διάφορες ομάδες εκεί (Πέζαρο, Αβελίνο, Βαρέζε, Μπρίντιζι κ.α.).

 Νταρέλ Πουαριέ 

 Ο 23χρονος Γάλος σέντερ αντικατέστησε στο Μεσολόγγι τον Τσαντ Μπράουν. Έπαιξε για μια διετία στην Σολέ, στην συνέχεια μετακόμισε στις ΗΠΑ αγωνιζόμενος στην G League. Φέτος ξεκίνησε με τους Windy City Bulls όπου σε 5 αγώνες είχε 8.6 πόντους και 6.4 ριμπάουντ

Ουέσλι Γκόρντον

 Ο 26χρονος Αμερικανός είχε αγωνιστεί και την προηγούμενη σεζόν στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ρεθύμνου. Φέτος ήρθε για την Λάρισα παίρνοντας την θέση του Σακίλ Γκούντγουιν. Έχει παίξει στην Αυστρία (Panthers Fürstenfeld), στην Ουγγαρία (Soproni KC) και στη Γαλλία (Le Portel).



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια