Looking For Anything Specific?

Rise Up: Το μπασκετικό παρασκήνιο – Η "κομπίνα", η επιστολή και το ποστάρισμα του NBAer που "τιμωρήθηκε"



**Καλή Χρονιά ,  Χρόνια Πολλά και μια συμβουλή σε αθλητές: Να προσέχετε τι γράφετε στα social media. Δείτε για παράδειγμα πως την… πάτησε το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Κολοσσού. Ο 33χρονος ΝΒΑer Τάι Λόουσον.

**Πριν από δυόμιση περίπου χρόνια είχε εξασφαλίσει συμβόλαιο 2,4 εκατ. δολαρίων (ετησίως) από τους  Shandong Golden Stars (Κίνα). Ο Λόουσον τα ...έβγαλε τα λεφτά του (25,5 π. μέσο όρο, 4,6 ριμπάουντ, 6,5 ασίστ την πρώτη σεζόν), γεγονός που έφερε νέα πρόταση παραμονής.Τα πήγε εξίσου καλά και πέρσι.

**Θα συνέχιζε και φέτος εάν δεν έκανε ένα...μοιραίο λάθος. Να σχολιάσει στο instagram με διαδικτυακούς του φίλους τον σωματότυπο των γυναικών στην Κίνα! Η ομάδα του έκανε καταγγελία.

**Η Ομοσπονδία (που δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω και παρακολουθεί τα πάντα), ακολούθως δεν του έκανε απλώς συστάσεις αλλά τον απέβαλλε δια παντός από το κινεζικό πρωτάθλημα απαγορεύοντας του σύναψη συμφωνίας με άλλη ομάδα! 

**Κάπως έτσι ο Λόουσον βρέθηκε χωρίς ομάδα αφού παρά την προσπάθεια του να βρει ξανά συμβόλαιο στο ΝΒΑ δεν τα κατάφερε. Εάν η μεταγραφή του ολοκληρωθεί και τυπικά στον Κολοσσό,(update,  η ομάδα της Ρόδου τελικά ανακοίνωσε και επίσημα την απόκτηση του) θα είναι αναμφισβήτητα μια από τις πιο "ηχηρές" των τελευταίων ετών στην Basket League.

**Ο 33χρονος αμερικανός αγωνίσθηκε στο θρυλικό Νορθ Καρολάινα του Μάικλ Τζόρνταν. Ήταν πρωταγωνιστής στην κατάκτηση του τίτλου(2009) με τους Ταρ Χιλς. Έπαιξε για 8 χρόνια στο ΝΒΑ(νούμερο 18 στο ντραφτ του 2009), με τους Νάγκετς, Ρόκετς, τους Πέισερς, τους Σακραμέντο Κινγκς  και τους Ουίζαρντς. Αν κρίνουμε από τα περσινά του νούμερα στην Κίνα παραμένει  ακμαίος…

Η κομπίνα

**Πάμε σε κάτι άλλο.  «Αετονύχηδες» από την γειτονική Σερβία ακούστε τι «σκάρωσαν».  Συγκέντρωσαν εκατοντάδες e mails προπονητών και παικτών μπάσκετ ανά την Ευρώπη. 

**Δημιούργησαν μια εικονική εταιρεία μέσω της οποίας προτείνουν δουλειές σε απίθανα μέρη του πλανήτη. Όποιος ενδιαφερόμενος «τσιμπήσει» του στέλνουν ένα «πακέτο» πληροφοριών  σχετικά με την ομάδα που δήθεν εκπροσωπούν (στην Αφρική , στη Μέση Ανατολή κλπ). 

**Όταν έρχεται η ώρα να προχωρήσει η δουλειά «σκάνε το παραμύθι» της  βίζας. Πως πρέπει να πληρώσεις 500-1.000 γιούρο. Δίνουν τραπεζικό λογαριασμό και μόλις τους βάλεις τα λεφτά «μην είδατε τον Παναή». 

**Έχουμε ακούσει για πολλά περιστατικά ανθρώπων που εξαπατήθηκαν. Δεκάδες καλαθοσφαιριστές παραδείγματος χάρη πρόσφατα  είχαν λάβει e mail πως ο Άρης και προσωπικά ο κόουτς Καμπερίδης αναζητά παίκτες. Ο Καμπερίδης δεν είχε ιδέα για αυτό το mail. Πληροφορίες αναφέρουν πως θα γίνουν καταγγελίες στην FIBA για το θέμα. 

Η επιστολή

**2η Δεκεμβρίου σήμερα. Θυμάστε την ανακοίνωση της ΓΓΑ προ ημερών; Ξεκινούν οι προπονήσεις σε Μπάσκετ γυναικών, Χάντμπολ, Πόλο, Βόλεϊ(γυναίκες) έλεγαν οι τίτλοι. Είδατε όμως να ξεκινάει κανένας; Δεν είναι απλό πράγμα. Υπάρχουν εμπόδια.

**Μετά και τις τελευταίες ανακοινώσεις για νέο lockdown(σταματάει το click away, κλείνουν κομμωτήρια , βιβλιοπωλεία, ΚΤΕΟ κ.α. για διάστημα μιας εβδομάδας) λογικά θα πάει πίσω ξανά κι ο αθλητισμός.

**Η ΕΟΚ πριν από λίγα 24ωρα πάντως έστειλε επιστολή στις ομάδες. Η επιστολή είναι αυτή



**Πολλές ομάδες πάντως επιμένουν και λένε: "Πρέπει να οριστεί μια πιθανή ημερομηνία επανέναρξης αγώνων , διαφορετικά δεν έχει νόημα να μπούμε σε έξοδα για να κάνουμε μόνο προπονήσεις".

**Στο μεταξύ για την Α2 μετά και την πρωτοβουλία του ΠΣΑΚ και του ΣΕΠΚ(πληρώνουν για τα τεστ σε παίκτες , προπονητές για διάστημα δυο μηνών)  έχει ανοίξει δειλά ένας διάλογος με τα σωματεία με στόχο την επιστροφή. Για Β΄και Γ΄ Εθνική δεν βλέπουμε να υπάρχει κινητικότητα. Αντίθετα διακρίνουμε απροθυμία από προέδρους και διοικήσεις να επιστρέψουν.

**Πρωτοχρονιάτικα δεν θέλουμε να γίνουμε δυσάρεστοι αλλά θα συμβουλεύαμε σε κάποιους-κάποιες να είναι πιο προσεκτικοί. Το να ρωτάει μια παίκτρια με αφορμή την συμμετοχή της σε μια Εθνική ομάδα εάν έχει ασφάλεια, εάν καλύπτεται σε περίπτωση τραυματισμού από την Ομοσπονδία δεν είναι κακό. Είναι δικαίωμά της. Καλό είναι να δίνονται όμορφα και ωραία ξεκάθαρες απαντήσεις σε αυτά τα ζητήματα. Ούτε ειρωνείες , ούτε άλλα πράγματα χρειάζονται.  Αυτά.

**Να ευχηθούμε «καλή επιτυχία» στην «νέα ΚΕΔ» και στο δύσκολο έργο της. Όσο για αυτά που ακούγονται περί «ασυμβίβαστου» του προέδρου από πόσο ξέρουμε δεν έχει θέσει  ζήτημα κάποια ομάδα. Κι αφού οι ομάδες –χρόνια τώρα- κρίνουν πως «όλα καλά» δεν έχουμε κάτι άλλο να προσθέσουμε . Άλλωστε την γνώμη μας για την λειτουργία της διαιτησίας την καταθέσαμε πρόσφατα

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια