Looking For Anything Specific?

Η Basket League επανεκκινεί κι έχουμε 10 λόγους να χαιρόμαστε για αυτό

 


Μετά από ένα μεγάλο διάστημα έξι περίπου μηνών οι ομάδες της Basket League ετοιμάζονται να επιστρέψουν στην δράση. Οι πρώτοι αγώνες θα πραγματοποιηθούν(22-24/9) στο πλαίσιο της νεοσύστατης διοργάνωσης που θέσπισε ο ΕΣΑΚΕ, του Super Cup στο οποίο θα συμμετάσχουν οι 4 πρώτες ομάδες (Παναθηναϊκός , ΑΕΚ, Προμηθέας , Περιστέρι) του πρωταθλήματος που διακόπηκε πέρσι εξαιτίας της πανδημίας. Το τζάμπολ της Basket League θα γίνει στις 10 Οκτωβρίου.
Το Sport Bubble απαριθμεί 10 λόγους για τους οποίους αισθανόμαστε χαρούμενοι με το come back της ελληνικής λίγκας:


1.
Μας είχε αφάνταστα λείψει η στεντόρεια φωνή του πολύπειρου και απολαυστικού και αγαπημένου μπασκετικού λεξιπλάστη σπορτ κάστερ Βαγγέλη Ιωάννου.

2.
Ήρθε η ώρα να ζήσουμε ξανά «δραματικά χιτσοκικά , γκανγκινιολικά φινάλε». Αν τυγχάνει να τα μεταδίδει ο Δημήτρης Χατζηγεωργίου ακόμη καλύτερα (ή χειρότερα ανάλογα με τα γούστα σας).

3.
 Το Ert Sports θα γεμίσει με κάτι «φρέσκο» το πρόγραμμα του. Πόσες φορές να αντέξουμε ακόμη την παρακολούθηση του τελικού αγώνα ανάμεσα στην USA Dream Team και την Ισπανία στην Ολυμπιάδα της Βαρκελώνης;

4.
 Παρότι η ποιότητα του πρωταθλήματος δεν είναι αυτή του παρελθόντος, η Basket League τα τελευταία 2-3 χρόνια προσφέρει συγκινήσεις. Η αγωνιστική άνοδος ομάδων όπως η ΑΕΚ , ο Προμηθέας και το Περιστέρι αύξησε τον συναγωνισμό και το ενδιαφέρον στην «μάχη» της κορυφής.

5.
Σημαντικό συστατικό για την επιτυχία ενός πρωταθλήματος είναι το σασπένς. Όπου υπάρχει σασπένς και η αίσθηση του… απρόοπτου υπάρχουν και νεύρα. Συνήθως αυτά πάνε «πακέτο» με διαμαρτυρίες για κακές διαιτησίες κλπ. Άντε, σιγά σιγά να ανέβει λίγο και η αδρεναλίνη γιατί «σκουριάσαμε».

6.
Καλοί και οι Μαϊάμι, καλός ο Ντράγκιτς, οι Νάγκετς, ο ΛεΜπρον και το ΝΒΑ όμως εδώ έχουμε τις δικές μας αγωνίες. Πώς θα είναι ο Παναθηναϊκός στη μεταΓιαννακόπουλου εποχή; Θα «δέσει» ο ΠΑΟΚ του Μέξα; Θα κάνει την έκπληξη ο Άρης, θα πετύχει ο Ηρακλής; Θα αλλάξει επίπεδο η ΑΕΚ; Πεθάναμε στην αγωνία.  

7.
 Με χαρά αναμένουμε τους «ήρωες» της Basket League. Τους πρωταγωνιστές των ολόφρεσκων buzzer beater που θα προκύψουν. Μας έλειψαν. Αν τα πρόσωπα αυτά είναι νέα ακόμη καλύτερα.  

8.
 Η καφενειακή μπασκετο-συζήτηση και οι προβλέψεις για τις δυνατότητες των ομάδων από ξερόλες «ειδικούς» έχει ήδη αρχίσει. Μαζί με αυτές άρχισαν και οι πρώτες εκτιμήσεις για τους προπονητές που δεν θα κάνουν… παρέλαση. Το ομολογούμε, μας αρέσουν κι αυτά!
 

9.
 Μετά τα πρώτα ματς λογικά θα ακούσουμε ξανά τα γνωστά «κλισέ»   πως οι προπονητές δεν εμπιστεύονται τους νέους έλληνες παίκτες. Λατρεύουμε τον δημόσιο διάλογο στα social για το μπασκετάκι. Μη χαλάσει η παράδοση…
 

10.
Ωραία και ποιοτικότατα τα αθηναϊκά ντέρμπι με Παναθηναϊκό, ΑΕΚ , Περιστέρι κλπ αλλά σαν τα… ΠΑΟΚ-Άρης δεν έχει. Έστω και χωρίς κόσμο. Τα στερηθήκαμε κάμποσο όμως επιστρέφουν. Άντε, αρχίζει το ματς. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια