Looking For Anything Specific?

"Κουράστηκα να ακούω για εξυγίανση στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ, ίσως για αυτό και αποφάσισα να ασχοληθώ"- Η συνέντευξη του Θ.Χατζόπουλου

 


Για την απόφαση του να ασχοληθεί με την ΚΑΕ ΠΑΟΚ, για τα οικονομικά της εταιρείας, την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και τους στόχους του μίλησε ο χρηματοδότησε του μπασκετικού Δικεφάλου Θανάσης Χατζόπουλος. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη εφημερίδα "Forza" μεταξύ άλλων είπε:

"Μετά το Λύκειο, έφυγα για σπουδές στην Αμερική όπου τελείωσα Διοίκηση Επιχειρήσεων. Για ένα διάστημα μάλιστα έπαιξα και μπάσκετ στην ομάδα του κολλεγίου. Έκανα κι άλλα πράγματα στον αθλητισμό. Το 1998 κατέκτησα πανελλήνια πρωτιά στην ιστιοπλοΐα σε καταμαράν μαζί με τον νυν πρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου, τον φίλο Άκη Τσαλίκη. Επίσης έχω συμμετάσχει σε παγκόσμιο πρωτάθλημα αμαξοδήγησης με άλογα, ένα σπορ με το οποίο ασχολήθηκα για πολλά χρόνια. 

Επαγγελματικά όταν τελείωσα με τις σπουδές μου ασχολήθηκα με την οικογένειακή επιχείρηση την οποία ξεκίνησε από το 1931 ο παππούς μου ο Θανάσης, ο οποίος είχε την ιδέα να φτιάξει χαρτοσακούλες στο χέρι, σε μια εποχή που ο κόσμος τύλιγε τα προϊόντα, τα οποία ήταν συνήθως χύμα, σε εφημερίδες. Η επιχείρηση εξελίχθηκε, μπήκαν νέες τεχνολογίες, ο πατέρας μου ασχολήθηκε την πλαστική εύκαμπτη συσκευασία και σήμερα παράγουμε και εξάγουμε το 70% των προϊόντων μας σε Ευρώπη και Αμερική".  

Για την απόφαση του να εμπλακεί με την ΚΑΕ… 

"Έπρεπε κάτι να γίνει, έπρεπε κάποιος να βάλει το χέρι στη τσέπη,  το σκέφτηκα κι έκανα το μπάσιμο. Φώναξα έναν καρδιακό μου φίλο (σ.σ. τον Βασίλη Τριλυράκη) να με βοηθήσει στο σκέλος των χορηγιών-οργάνωσης και δημιουργήσαμε ένα ολιγομελές σχήμα , ένα δ.σ. οι πόρτες του οποίου όμως μένουν ανοικτές για όποιον θέλει να βοηθήσει. 

Βρήκαμε προβλήματα. Όπως έχω πει ξανά υπήρχαν 47 άτομα, παίκτες, προπονητές, μάνατζερ που ζητούσαν τα χρήματα τους. Άλλοι είχαν στραφεί στην FIBA, άλλοι διεκδικούσαν δικαστικά… Ξεκινήσαμε διακανονισμούς με παίκτες και εκπροσώπους αθλητών. Σήμερα έμεινε υπόλοιπο  65.000 ευρώ, είναι δόσεις που πρέπει να τηρούνται και να πληρώνονται κάθε μήνα ώστε να μην υπάρχει ο κίνδυνος του ban της FIBA".  

"Στήριξε στα δύσκολα ο Σαββίδης"

Για τα χρέη συνολικά της ΚΑΕ εξήγησε: "Το χρέος μας προς τρίτους γενικά, ήταν 970.000 ευρώ. Σήμερα, αυτό έπεσε στις 570.000 ευρώ. Είναι πολύ σημαντικό. Αυτό το καταφέραμε μέσα από χρήματα που αυτή η διοίκηση, εγώ αν θέλετε, έβαλε, αλλά και μέσα από έσοδα - χορηγίες.  

Για τα τηλεοπτικά να σας ενημερώσω πως η κάθε δόση που έρχεται μοιράζεται σε 13 πρώην παίκτες που είχαν παλιές εκχωρήσεις και δεν είχαν ολοκληρωθεί. Το χρέος χωρίζεται σε πολλά μέρη. Είναι αυτό που σας είπα προς τρίτους, είναι προς την Εφορία, περίπου 1,5 εκ. ευρώ… Υπάρχουν οφειλές προς ΙΚΑ, υπάρχει κι αυτό που φαίνεται ως δανεισμός προς την ΚΑΕ.

Ο μεγαλύτερος δανειστής της ΚΑΕ είναι ο Ιβάν Σαββίδης που στήριξε και κράτησε επί σειρά ετών όρθιο το τμήμα με αυτές τις διευκολύνσεις. Αυτά τα χρήματα δεν είναι απαιτητά από τον κ. Σαββίδη, δεν είπε ποτέ ο άνθρωπος «τα θέλω πίσω».  

Ο κ. Σαββίδης έβαλε πλάτη σε εποχές δύσκολες. Απλώς τώρα πρέπει να βρεθεί ο νόμιμος φοροτεχνικά τρόπος ώστε αυτά τα χρήματα να μην εμφανίζονται ως «βάρος» στη εταιρεία, ως χρέος. Θα δούμε πως θα γίνει αυτό…  Κι εγώ τα χρήματα που βάζω σήμερα στην ΚΑΕ για το μπάσκετ τα βάζω ως δανεισμό στην εταιρεία, γιατί αυτό είναι το σωστό και το νόμιμο. Δεν προτίθεμαι να τα ζητήσω πίσω. Μέσω αυξήσεων κεφαλαίου αυτά τα χρήματα κάποια στιγμή στο μέλλον θα γίνουν μετοχές. Μέτοχοι της ΚΑΕ αυτή την στιγμή παραμένουν οι κ.κ. Γαλατσόπουλος, Βιολίδης, ο Ερασιτέχνης ΠΑΟΚ και μικρομέτοχοι».  "Μπορούμε να τα καταφέρουμε, δίνω μια υπόσχεση" 

Σχετικά με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 500.000 ευρώ που άνοιξε και «τρέχει» για την ΚΑΕ λέει: 

"Είμαι αισιόδοξος. Ειδικά όταν λαμβάνω μηνύματα στήριξης από τον κόσμο του ΠΑΟΚ όπως συνέβη πρόσφατα με έναν φίλο που πήρε και είπε πως τα χρήματα που δεν έδωσε φέτος για διαρκείας στην ΠΑΕ θα τα διαθέσει για να αγοράσει μετοχές της ΚΑΕ. 

Αντιλαμβάνομαι την κούραση που υπάρχει, την απογοήτευση του ΠΑΟΚτσή για το μπάσκετ… Ίσως κάποιοι βαρέθηκαν να ακούν συνέχεια για εξυγίανση για υπομονή. Ίσως αυτός να ήταν ένας βασικός λόγος για τον οποίο ασχολήθηκα. Γιατί κουράστηκα να ακούω για εξυγίανση και είπα μέσα μου "εγώ θα μπω μπροστά για να τελειώνω με αυτό".   

Έχει γίνει κι ένας μύθος πια όλο αυτό με τα χρέη του ΠΑΟΚ. Σας λέω όμως πως η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη, εάν υπάρξει στήριξη, εάν δεν μας πιάνει η τρέλα να ξοδεύουμε χωρίς λόγο για παίκτες ή για να πετύχουμε καλύτερη βαθμολογική θέση- σε λίγα χρόνια θα ξεμπερδέψουμε. Ο ΠΑΟΚτσής θέλει να δει επιτέλους μια καλή ομάδα, θέλει να δει διεκδίκηση στόχων. Πρέπει όλοι να καταλάβουμε όμως πως για να συμβεί αυτό θα πρέπει προηγουμένως να εξαφανίσουμε τα βάρη του παρελθόντος δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά 

Δίνω στον κόσμο του ΠΑΟΚ μια υπόσχεση. Αυτή η διοίκηση χρόνο με τον χρόνο θα μειώνει τα χρωστούμενα. Θα το δείτε με πράξεις όχι με λόγια. Θα πάμε συνετά για να βγούμε από το τούνελ, να πάμε στο ξέφωτο. Βλέπετε και φέτος… Δεν λέμε πως "πάμε για την 4άδα". Από την άλλη δεν μπορώ να ακούω κι απόψεις του στυλ "πάμε για να σωθούμε". Μιλάμε για τον ΠΑΟΚ, είναι ντροπή και να σκεφτόμαστε πως αυτή η ομάδα θα φτάνει σε αυτό το σημείο. 

Το ελάχιστο που μπορεί να βάλει κάποιος στην αύξηση είναι 10 ευρώ. Εάν βάλουν από 25 ευρώ 20.000 φίλαθλοι καλύψαμε την αύξηση και μειώνουμε σημαντικά το διάστημα της υπομονής για να αλλάξουμε σελίδα. Με την συμμετοχή μας μπορούμε να  βγάλουμε από τον λαιμό του ΠΑΟΚ την θηλιά των χρεών». 

"Δεν αντέχουν οι δυνάμεις μου να γίνω ιδιοκτήτης της ΚΑΕ ΠΑΟΚ" 

Για τους λόγους που στο παρελθόν είχε δηλώσει πως δεν θα είναι  στο μέλλον ο ιδιοκτήτη της ΚΑΕ εξήγησε: 

"Δεν έχω τις οικονομικές δυνάμεις ώστε να σηκώσω τόσο μεγάλο φορτίο. Οι δυνάμεις μου έχουν ένα όριο. Μπορώ να βοηθήσω και να στηρίξω μια προσπάθεια ώστε η ομάδα να μηδενίσει τα χρέη της, όμως από εκεί και πέρα, ο κόσμος θα ζητήσει να δει το επόμενο βήμα, θα ζητήσει ενίσχυση, επιτυχίες. Θα ήμουν ψεύτης εάν έλεγα πως αντέχω επιχειρηματικά, οικονομικά ώστε να υποσχεθώ αυτό το όραμα. Για αυτό και απάντησα αρνητικά σε σχετική ερώτηση που μου έγινε για το θέμα της ιδιοκτησίας". 

"Βλέπω τον εαυτό μου ως ηγέτη που μπαίνει πρώτος στη μάχη

Ζητήσαμε από τον κ. Χατζόπουλο να σχολιάσει τους λόγους για τους οποίους κάθεται στον πάγκο του ΠΑΟΚ: 

"Έτσι λειτουργούσε ο πατέρας μου στη δουλειά του, έτσι λειτουργώ κι εγώ στην επιχείρηση, δεν ήμασταν ποτέ του γραφείου, της καρέκλας. Πάντα έμπαινα στην παραγωγή. Έχω φορτώσει, έχω κουβαλήσει καρότσια έχω μουτζουρωθεί… Έτσι λειτουργώ, έτσι έμαθα πως είναι το σωστό. Βλέπω τον εαυτό μου ως τον ηγέτη που μπαίνει πρώτος στη μάχη. Θέλω να είμαι δίπλα στην ομάδα, να αφουγκράζομαι προβλήματα, να ζω την καθημερινότητα της…". 

Για τους λόγους που το καλοκαίρι επέμεινε στην επιλογή Μέξα

"Πήρα την απόφαση να στηρίξω τον Μέξα, γιατί είδα έναν εργατικό άνθρωπο που είχε αν θέλετε ένα ηθικό προβάδισμα, καθώς προϋπήρχε στην ομάδα εργασίας από την περασμένη σεζόν. Στη συνέντευξη που κάναμε και  με άλλους προπονητές ήρθε απόλυτα προετοιμασμένος, έκανε μια άρτια παρουσίαση, μας έδειξε πως έχει πλάνο. Ο ΠΑΟΚ είναι δύσκολο καράβι και κάποιες φορές δημιουργεί άγχος και στρες που αν δεν μπορείς να διαχειριστείς μπορεί να σε φάει. Ακόμη και τώρα πιστεύω πως άκουσε περισσότερα από αυτά που έπρεπε. Ο προπονητής καλώς ή κακώς είναι ο εύκολος στόχος. Εγώ να ξέρετε γενικότερα είμαι κατά των πολλών αλλαγών σε μια χρονιά".

"Μακάρι στο μέλλον να είναι κοντά μας ο Πέτζα

Για την προοπτική να ασχοληθεί στο μέλλον με την ΚΑΕ ΠΑΟΚ ο Στογιάκοβιτς είπε: 

"Δεν ξέρω καθόλου αν θα ήθελε να ασχοληθεί. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται πέρα από τον Ατλαντικό. Ο Πέτζα είναι Πέτζα, είναι μέρος της ιστορίας του ΠΑΟΚ, διαθέτει γνώσεις, γνωριμίες, τεχνογνωσία, μακάρι στο μέλλον να είναι κοντά μας". 

"Δεν θεωρώ πως ο Πρέλεβιτς ευθύνεται για όλα δεινά" 

Ο Θανάσης Χατζόπουλος έχει κατηγορηθεί πως αρνείται να αποδώσει ευθύνες σε προκατόχους του για την κατάσταση που βρήκε στην ΚΑΕ:  "Αν θέλετε να κάνουμε αυτή τη κουβέντα και να πιάσουμε το νήμα των χρεών από την αρχή πρέπει να πάμε πολύ πίσω. Να δούμε πότε μηδενίστηκαν τα χρέη της ΚΑΕ το 2004 και πως και γιατί αυξήθηκαν κατακόρυφα  ξανά μέσα στα επόμενα χρόνια. Να δούμε αν υπήρξαν ευθύνες σε παλιές διοικήσεις, να δούμε τι συνέβη επί Πανελούδη και πολύ περισσότερο επί Δρόσου, όπου και μπήκε η ταφόπλακα με αυτά που έγιναν τότε.  

Αυτή η καραμέλα πως για όλα τα δεινά του μπασκετικού ΠΑΟΚ φταίει ο Πρέλεβιτς, φταίει ο Ζουρνατζίδης, φταίει ο Σταυρόπουλος για μένα πρέπει να σταματήσει. Κατανοώ πως αυτή η απόδοση ευθυνών γίνεται επιλεκτικά γιατί ο Μπάνε έχει προσωπικές κόντρες με κάποιους. Ο Μπάνε αρχικά μείωσε το χρέος, έβγαλε το άρθρο 99 τηρώντας όλες τις προθεσμίες. Κάποια στιγμή είπε «δεν αντέχω μόνος, ελάτε, βοηθήστε". Θέλω να το κλείσω εδώ. Δεν χρειάζεται συνέχεια να τρώμε τα σωθικά μας

Είμαι από αυτούς που δεν μπορούν να μηδενίζουν την προσφορά ανθρώπων που έχω χειροκροτήσει, που με έκαναν υπερήφανο ως φίλαθλο. Δεν μπορεί κάποιοι άνθρωποι να έχουν τον σεβασμό της μπασκετικής Ελλάδας, της μπασκετικής Ευρώπης κι εδώ η κατάσταση να είναι ανάποδη. Και να ξέρετε κάτι, γιατί επίσης έχουν γραφεί διάφορα και για μάνατζερς και άλλα… Ο ΠΑΟΚ δεν είναι στο άρμα κανενός, όσο είμαι εγώ εδώ ο ΠΑΟΚ θα είναι πάντα μόνο με τα συμφέροντα του". 

Τέλος σχετικά με το Τμήμα Ακαδημιών ανάφερε: "Παρακολουθώ στενά την διαδικασία και ειδικά το εφηβικό που είναι πιο κοντά ηλικιακά στην αντρική ομάδα. Γνωρίζω πως είναι αναγκαίο για μια ομάδα να προσέχει την παραγωγική της διαδικασία, να έχει έναν καλό κορμό Ελλήνων κι αυτό μπορεί να γίνει μέσω της ανάπτυξης και των Ακαδημιών. Χρειάζεται συνεχής προσπάθεια, υπομονή και πρόγραμμα". 

Πηγή : FORZA


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια