Looking For Anything Specific?

O "βομβαρισμός" του Πέτζα: Ο αξέχαστος διαγωνισμός τριπόντων στο All Star Game του ΝΒΑ(vid.)

 

 Σαν σήμερα πριν από 19 χρόνια ο Πέντραγκ Στογιάκοβιτς γίνονταν ο πρώτος Ευρωπαίος καλαθοσφαιριστής που κέρδιζε διαγωνισμό τριπόντων στην ιστορία των All Star Games του NBA. Τον Φεβρουάριο του 2002 ο Πέτζα βρίσκονταν ήδη στο 4ο έτος της συνεργασίας του με τους Σακραμέντο Κινγκς και οι εμφανίσεις του ήταν τέτοιες που δεν θα μπορούσαν παρά να του προσφέρουν ένα ακόμη «εισιτήριο» για να συμμετάσχει στη γιορτή των κορυφαίων. 

Το 2002 το All Star φιλοξενήθηκε στην Φιλαδέλφια. Στον διαγωνισμό τριπόντων(10/2/2002) συμμετείχαν οι :Ρέι Αλεν (Μιλγουόκι Μπακς), Γουέσλι Πέρσον (Κλίβελαντ Καβαλίερς), Μάικ Μίλερ (Ορλάντο Μάτζικ), Στιβ Νας (Ντάλας Μάβερικς), Πολ Πιρς (Μπόστον Σέλτικς), Κουέντιν Ρίτσαρντον (Λος Αντζελες Κλίπερς), Στιβ Σμιθ (Σαν Αντόνιο Σπερς), Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς (Σακραμέντο Κινγκς). Ο Πέτζα βρέθηκε στον τελικό με τον Γουέσλι Πέρσον καθώς νωρίτερα είχε τεθεί νοκ άουτ από την διαδικασία ο Στιβ Νας. 

Στο μπαράζ για τον νικητή ο Στογιάκοβιτς επικράτησε με σκορ 9-4 κι έγινε ο πρώτος Ευρωπαίος παίκτης που κέρδισε τον διαγωνισμό. Το επανέλαβε και το 2003 στην Ατλάντα επιβεβαιώνοντας όσους υποστήριζαν πως ήταν ένας από τους καλύτερους σουτέρ που πέρασαν από το ΝΒΑ. Πήγε να κάνει το 3Χ3 και στο All Star Game Λος Άντζελες όμως εκεί έχασε στον τελικό από τον Βοσόν Λέναρντ(Νάγκετς).




 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια