Looking For Anything Specific?

Άννα Ζώρζου: Η πρώην αθλήτρια του μπάσκετ που δίδαξε yoga σε αθλητές του ΝΒΑ- Η ζωή της στις ΗΠΑ και το GNTM

"Εάν αισθάνεστε ότι η διαχείριση του χρόνου, των προσδοκιών, των δεσμεύσεων και των καθημερινών προκλήσεων σάς φέρνει στα όριά σας… συγχαρητήρια, ζείτε αληθινά"

 Με αυτό τον τρόπο μας υποδέχεται η Άννα Ζώρζου στην προσωπική της πλατφόρμα, (https://annazorzou.gr) όπου προβάλλει την επαγγελματική της δραστηριότητα δείχνοντας να αντιλαμβάνεται πολύ καλά την ανάγκη πολλών ανθρώπων να βρουν διέξοδο ισορροπώντας ψυχικά και σωματικά σε μια περίοδο εξαιρετικά δύσκολη για όλους.

 Την γνωρίσαμε πρόσφατα με αφορμή την εμφάνιση της στο GNTM (Greece's Next Top Model) στο Star και την εκτιμήσαμε ακόμη περισσότερο όταν μας είπε πως αγαπάει τα ομαδικά σπορ και πολύ περισσότερο το μπάσκετ! Κατά το διάστημα της παραμονής της μάλιστα στις ΗΠΑ είχε την ευκαιρία να επιλεχθεί από αστέρες του ΝΒΑ ως δασκάλα της yoga.
"Υπήρξα αθλήτρια του μπάσκετ, έπαιζα στον ΑΝΟΓ Γλυφάδας με κόουτς τον Δημήτρη Λιόγα. Στη συνέχεια έφυγα με υποτροφία για την Αμερική, έπαιξα στο κολεγιακό πρωτάθλημα με τo Pacific of the University που βρίσκεται στην Βόρεια Καλιφόρνια κοντά στο Σακραμέντο", λέει στο SportBubble. "Μετά από πολυάριθμους τραυματισμούς, άρχισα να αναζητώ ένα νέο πάθος, για να αντικαταστήσω το μπάσκετ, να βοηθήσω το σώμα μου να αποθεραπευτεί και να ανακαλύψω τη ζωή χωρίς αυτό που γνώριζα μέχρι τότε", εξηγεί η Άννα Ζώρζου. 

Η πρώτη επαφή της με την yoga ήταν… καρμική : "Η πρώτη μου επαφή με τη yoga ήταν κεραυνοβόλος έρωτας! Αμέσως άρχισα να ασκούμαι με θέρμη, παρακολουθώντας το ένα μάθημα μετά το άλλο και αποκτώντας μέρα με τη μέρα, καινούργιες εμπειρίες. Έδωσα καρδιά και ψυχή σε διαφορετικά εκπαιδευτικά προγράμματα και συνεχίζω να το κάνω μέχρι και σήμερα. Η ξεκάθαρη και ολοζώντανη διδακτική προσέγγιση της Annie Carpenter με ενέπνευσε να γίνω και η ίδια δασκάλα. Η προσέγγισή μου στη γιόγκα επιδιώκει να προσφέρει μια ευκαιρία για παύση από την πίεση και ένταση".
Στη διάρκεια της παραμονή της στις ΗΠΑ η Άννα είχε την ευκαιρία να γνωρίσει ως δασκάλα της yoga πολλούς και ενδιαφέροντες ανθρώπους μεταξύ των οποίων και αρκετούς επαγγελματίες αθλητές του ΝΒΑ. "Οι επαγγελματίες αθλητές στις ΗΠΑ και ειδικά αν μιλάμε για το ΝΒΑ θα πρέπει να ξέρετε πως φροντίζουν πολύ το σώμα τους.

 Είναι λοιπόν, πολύ διαδεδομένο και σύνηθες ένας αθλητής να επιλέγει το μάθημα της yoga ως μέρος της καθημερινότητας του. Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω μερικούς σπουδαίους αθλητές μέσα από την δουλειά μου, όπως ο Αρτεστ των Λέικερς και πολλοί άλλοι. Στις ΗΠΑ υπάρχει ξέρεις στην κουλτούρα των αθλητικών οργανισμών η yoga.

 Ήταν πολύ όμορφη ας πούμε μια σχετική ανοικτό μάθημα yoga  στο γήπεδο των Σακραμέντο Κινγκς , στην οποία είχε δώσει θυμάμαι το παρών κι ο Κώστας Κουφός. Ειδικά για τον Κουφό να σας πω πως εδώ και αρκετά χρόνια έχει εντάξει την yoga στη ζωή του ως μέρος αποθεραπείας του".

Ο Κωστας Κουφός



Τα τελευταία χρόνια η Άννα ζει στην Ελλάδα. Στο παρελθόν είχε βρεθεί στο επίκεντρο της επικαιρότητας καθώς είχε αναλάβει μαθήματα στην Εθνική ομάδα Γυναικών στο Μπάσκετ, λίγο πριν το Ευρωμπάσκετ το 2015

"Είμαι φίλη με την Στέλλα Καλτσίδου μέσω της οποίας έγινε το κάλεσμα. Είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία με τον κόουτς Δικαιουλάκο αλλά και όλα τα κορίτσια. Δουλέψαμε στη διαχείριση του στρες. Η yoga μπορεί να έχει πολλά πλεονεκτήματα για μια ομάδα μπάσκετ.

Βοηθάει στην ενδυνάμωση, στην ευλυγισία, στην αντοχή, την συγκέντρωση και την ισορροπία. Επίσης, οι αθλητές αποκτούν μεγαλύτερη επίγνωση του σώματός του κάτι που μπορεί να προφυλάξει από τραυματισμούς. Συνεργάστηκα και με την γυναικεία ομάδα Μπάσκετ του Ολυμπιακού αλλά και με Camps ομάδων".

Όσο για την εμφάνιση της στο GNTM:"Είμαι η δασκάλα της Βίκης Καγιά στην yoga, η οποία μου ζήτησε να βοηθήσω τα κορίτσια και τα αγόρια και κάπως έτσι βρέθηκα στο παιχνίδι. Ήταν μια όμορφη εμπειρία. Δουλέψαμε σκληρά για την ισορροπία και τον συντονισμό και βιώσαμε την έννοια της συνεργασίας". Συνοψίζοντας για την yoga η Άννα Ζώρζου μας λέει: "Η Yoga είναι η ευκαιρία του να γνωρίσεις πιο βαθιά τον εαυτό σου. Είναι ένα εργαλείο διαχείρισης της πραγματικότητας και της ζωής".

  

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια