Looking For Anything Specific?

Έρευνα: Οι ελίτ προπονητές του Champions League και το διαδίκτυο - Ζιντάν, Πίρλο και Σιμεόνε οι πιο δραστήριοι

 


Λίγοι είναι οι ελίτ προπονητές που εκμεταλλεύονται στο έπακρο τις δυνατότητες των social media προκειμένου να αντλήσουν επιπλέον έσοδα από αυτά. Αυτό είναι το συμπέρασμα έρευνας που έκανε η ισπανική εταιρεία στρατηγικής και επικοινωνίας "Comunicar Es Ganar" που χρησιμοποίησε στοιχεία από το "Coach Reputation Ranking"

 Η έρευνα με τίτλο «Προπονητές στο Διαδύκτιο» παρακολούθησε και ανέλυσε την δραστηριότητα και την απόδοση που έχουν δημοσιεύσεις στο instagram των 16 προπονητών του Chanpions League. Σύμφωνα με την μελέτη μια εταιρεία ευχαρίστως θα πλήρωνε 15.000 στον Μαουρίσιο Ποτσετίνο για μια ανάρτηση που θα διαφήμιζε προϊόν της. 

Ο προπονητής που έχει την μεγαλύτερη ζήτηση(τους περισσότερους ακόλουθους) και μεγαλύτερη… τιμή στις αναρτήσεις του που μπορεί να φτάσουν τα 200.000 ευρώ είναι ο Ζινεντίν Ζιντάν.Ο Γάλλος συνεργάζεται με εταιρεία που ειδικεύεται στην αξιοποίηση εργαλείων των κοινωνικών δικτύων.Ενεργοί στο instagram είναι επίσης ο Ντιέγο Σιμεόνε κι ο Αντρέα Πίρλο



Αντίθετα εκτός «παιχνιδιού» είναι ο Γιούγκερν Κλοπ, ο Τόμας Τούχελ, ο Τζουλέν Λοπετέγκι κι ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν. Οι Εντιν Τέρζιτς, Σέρτζιο Κονσεισάο και Φίλιπο Ινζάγκι έχουν λογαριασμούς όμως μοιάζουν να είναι ανενεργοί χωρίς ιδιαίτερη ένδειξη δραστηριότητας. 

"Είναι λίγοι αυτοί που έχουν ενεργή παρουσία στα κοινωνικά δίκτυα και ακόμη λιγότεροι όσοι είναι σε θέση να εκμεταλλευτούν οικονομικά τα προφίλ τους", ανέφερε ο Yuri Morejón, υπεύθυνος της έρευνας

Ο Ζινεντίν Ζιντάν έχει 27,8 εκατομμύρια ακολούθους , ο Πίρλο ακολουθεί με 8,4 κι ο Τσόλο πιο πίσω με 1,7 εκ.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια