Looking For Anything Specific?

Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, το Ντουμπάι, ο Αντετοκούνμπο- “Στα social media τα λάθη μεγεθύνονται”

 




Τι συμβαίνει με τον Στέφανο Τσιτσιπά; Για ποιο λόγο οι όποιες ενέργειες του μπαίνουν διαρκώς στον «μεγεθυντικό φακό»; Ποιους ενοχλεί και ποια είναι τα λάθη του; Ο Ολυμπιονίκης μας στο TaeKwonDo Αλέξανδρος Νικολαΐδης(με αμέτρητες διακρίσεις , μετάλλια και παρουσία στο υψηλότερο επίπεδο, ένας αθλητής που δόξασε την Ελλάδα με τις επιτυχίες του), καταθέτει την άποψη του για το θέμα της κριτικής που ασκείται στον Έλληνα τενίστα με αφορμή κατά καιρούς εξωαγωνιστικές του δραστηριότητες. 

"Πριν πάμε στο δια ταύτα θα πρέπει να αναφέρουμε μερικά δεδομένα που πρέπει να χει κάποιος υπόψη του για ένα θέμα όπως αυτό", δηλώνει στο SportBubble ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης και προσθέτει:

"Θυμίζουμε πως έχουμε να κάνουμε με έναν 22χρονο top level αθλητή σε παγκόσμιο επίπεδο, ο οποίος για να φτάσει εκεί που έφτασε ξεπέρασε τον εαυτό του.  Όποιος δεν έχει κάνει πρωταθλητισμό δεν μπορεί να καταλάβει, δεν μπορεί να νοιώσει πώς είναι να στερείσαι την ίδια σου την παιδικότητα. Το βίωσα κι εγώ. 

Δεν υπάρχουν ξέγνοιαστα καλοκαίρια, εκδρομές, ατέλειωτες διακοπές, κραιπάλες, εσωτερικές αναζητήσεις που συνοδεύονται από χαλαρότητα, διασκεδάσεις, μαθητική-φοιτητική ζωή… Έχεις τον στόχο, δουλεύεις, είσαι σε μια συνεχή πάλη με τον εαυτό σου. Ο Στέφανος είμαι σίγουρος πως έχει στερηθεί πάρα πολλά για να βρίσκεται σε αυτό το υψηλό επίπεδο. Πολλές φορές δημιουργούνται και απωθημένα.  Στο μικρό ελεύθερο χρόνο που έχεις θέλεις απλά να ζήσεις. Η έλλειψη ιδιωτικότητας και η διαχείριση αυτής της κατάστασης δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση.

Την ίδια στιγμή όμως βρίσκεσαι στο μικροσκόπιο των social media. Στα social το καλό, το θετικό θεωρείται αυτονόητο όμως τα λάθη μεγεθύνονται υπερβολικά. Δεν θεωρώ πως έκανε κάποια βλακεία , κάποιο λάθος. Ήταν για προετοιμασία στο Ντουμπάι κι ένα βράδυ βγήκε να διασκεδάσει. Κι εγώ ως αθλητής έχω βρεθεί στο εξωτερικό για προετοιμασία. Θα τύχει και να βγεις και να πας και σε ένα εστιατόριο… Μέσα σε μια γυάλα ήμουν. Έτσι είναι όσοι κάνουν πρωταθλητισμό. Δεν ήξερα τίποτα άλλο, δεν γνώριζα τι συνέβαινε  πέρα από αγώνες και προπόνηση. Είχα όμως την ευλογία να μην υπάρχουν social media. 

Σχετικά με τα social είναι αυτή την στιγμή ένα αναγκαίο κακό. Δεν νοείται αθλητής τέτοιας εμβέλειας να μην είναι ενεργός σε αυτές τις πλατφόρμες. Υπάρχουν εταιρείες, κέρδη, συμβόλαια…

Σε αυτή την ηλικία ίσως θα ήταν καλό να υπάρχει κατά κάποιο τρόπο μια κοινωνική καθοδήγηση. Μακάρι να είχα κι εγώ αυτή την «καθοδήγηση» στο ξεκίνημα μου. Εσείς θυμάστε τον εαυτό σας στα 22 σας; Είχατε το καθαρό μυαλό να ζυγίσετε καταστάσεις και να λαμβάνετε πάντα τις σωστές αποφάσεις; O Στέφανος κάποια στιγμή θα φτάσει στο σημείο ώστε να καταλάβει και τότε, μέσα από τις πράξεις του ,  δηλώσεις του, ενέργειες του θα ορίσει τον εαυτό του, είμαι σίγουρος πως αυτό θα συμβεί αργά ή γρήγορα".

Σχετικά με παλαιότερη ανάρτηση του Τσιτσιπά λέει: 

"Έκανε ένα tweet παλαιότερα για τα Harrods Κι εγώ θα θελα Harrods στη Θεσσαλονίκη, όμως όταν την ίδια στιγμή οι επιχειρήσεις έχουν διαλυθεί, ο κόσμος χάνει τις δουλειές του, τότε σαφώς δεν είναι για κανέναν προτεραιότητα η ύπαρξη ενός λουξ υπερκαταστήματος, δεν είναι ίσως ώρα να το πεις. Μα, θα υποστηρίξει κάποιος «έκανε πλάκα έκανε χαβαλέ». Συμφωνώ, αν δεν κάνεις τώρα  στα 22 σου χαβαλέ πότε θα κάνεις; Έλα όμως, που όπως προανέφερα, τα social media., μεγεθύνουν κάτι που στο μυαλό σου είναι απλώς μια πλάκα;".

Σχετικά με συγκρίσεις που κατά καιρούς γίνονται μεταξύ Αντετοκούνμπο και Τσιτσιπά ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης (θυμίζουμε πως φέρει και την ιδιότητα του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ) εξηγεί:

"Είναι διαφορετικές προσωπικότητες, έχουν διαφορετικά βιώματα, με άλλες συνθήκες μεγάλωσε ο Γιάννης ,με άλλες ο Στέφανος. Ο Γιάννης έζησε την φτώχεια, γνωρίζει την δύναμη της αλληλεγγύης γιατί ο ίδιος και η οικογένεια του σε κάποια φάση της ζωής τους ήταν εξαρτημένοι από αυτήν …  Δεν μπορούμε  να συγκρίνουμε παρά να είμαστε υπερήφανοι που η Ελλάδα έχει δυο παγκοσμίας εμβέλειας αθλητές. Παλαιότερα, με αφορμή μια ψηφοφορία για την ανάδειξη κορυφαίου αθλητή στην Ελλάδα μετά την κατάκτηση του τίτλου MVP στο NBA, είχα πάρει θέση και είχα πει πως ο Γιάννης θα έπρεπε να είναι ο αθλητής της χρονιάς στη χώρα μας γιατί την συγκεκριμένη στιγμή θεώρησα πως η επίδραση του στη κοινωνία, το επίτευγμα του αγωνιστικά ήταν μεγαλύτερο”. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια