Looking For Anything Specific?

Champions League-Ανάλυση: Οι πρώτες "μάχες" για την φάση των "16"

 


Δυο αναμετρήσεις περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα  της α' φάσης των "16" του Champions League με την Λειψία να υποδέχεται την Λίβερπουλ στην Βουδαπέστη

Λόγω της βρετανικής μετάλλαξης του κορονοϊού, η Γερμανία έθεσε νέους ταξιδιωτικούς προορισμού και δεν επιτρέπει σε καμία πτήση προερχόμενη από το Ηνωμένο Βασίλειο να προσγειωθεί σε γερμανικό έδαφος μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου.

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας η Μπαρτσελόνα υποδέχεται την Παρί η οποία σύμφωνα με δημοσιεύματα μπορεί να γίνει μελλοντικά η νέα ομάδα του Λίονελ Μέσι.

Το πρόγραμμα: 

22:00 COSMOTE SPORT 1 HD Λειψία - Λίβερπουλ UEFA Champions League

22:00 COSMOTE SPORT 2 HD Μπαρτσελόνα - Παρί Σεν Ζερμέν UEFA Champions League

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

H Μπαρτσελόνα είναι μακριά από την κορυφή του πρωταθλήματος, ενώ στο εσωτερικό της υπάρχουν πολλά θέματα που πρέπει να λυθούν άμεσα, όπως για παράδειγμα η παραμονή ή όχι του Μέσι μετά το καλοκαίρι. Μέσα σε όλα αυτά, έρχεται η Παρί και το Τσάμπιονς Λιγκ, το οποίο εκ των πραγμάτων είναι η μοναδική διοργάνωση που μπορεί να φέρει λίγο χαρά στο σύλλογο. Ο Κούμαν γνωρίζει και ο ίδιος πως η παραμονή του στον πάγκο έχει άμεση σχέση με το που θα φτάσει η ομάδα στην Ευρώπη. Για το ματς κόντρα στην Παρί, ο Ολλανδός τεχνικός θα έχει τις γνωστές μακροχρόνιες απουσίες και θα στηριχθεί στην παλαιά “φρουρά” της ομάδας για να κάνει βήμα πρόκρισης.

Απουσίες: Φάτι (επιθετικός), Πικέ (αμυντικός), Κουτίνιο (μέσος), Σέρχι Ρομπέρτο (αμυντικός-μέσος), Μπράιτγουεϊτ (επιθετικός), Αραούχο (αμυντικός).

Πιθανή εντεκάδα: Τερ Στέγκεν, Ντεστ, Ουμτιτί (Μινγκουέθα), Λανγκλέ, Άλμπα, Μπουσκέτς, Ντε Γιόνκ, Πέδρι, Ντεμπελέ, Μέσι, Γκριεζμάν.

ΠΑΡΙ ΣΑΝ ΖΕΡΜΕΝ

Είναι μια μεγάλη αλήθεια πως η όρεξη της Παρί για την κούπα του Τσάμπιονς Λιγκ άνοιξε για τα καλά πέρσι, όταν και έφτασε στον τελικό. Ο Τούχελ έφυγε από την ομάδα, καθώς είχε την ευκαιρία του και οι άνθρωποι της ομάδας έδωσαν την ευκαιρία στον… δοκιμασμένο Ποκετίνο να κάνει το βήμα αυτό. Οι Παριζιάνοι έχουν για πρώτη φορά μετά από χρόνια αρκετά θέματα και στο εγχώριο πρωτάθλημα, όμως λογικά θα “φορτσάρουν” και θα το “καθαρίσουν” όταν έρθει η ώρα. Πλέον, προέχει η Ευρώπη και ο Αργεντίνος τεχνικός γνωρίζει πως η παράδοση των Γάλλων στη Βαρκελώνη δεν είναι θετική. Στην προσπάθεια να πάρει η Παρί ένα θετικό αποτέλεσμα στο “Καμπ Νου” δε θα έχει δυο βασικά γρανάζια της “μηχανής” της και ο λόγος γίνεται για τους Νεϊμάρ και Ντι Μαρία. Μέχρι τελευταία ώρα θα περιμένει ο Ποκετίνο τον Βεράτι, που λογικά πάντως προλαβαίνει.

Απουσίες: Νεϊμάρ (επιθετικός), Ντι Μαρία (μέσος), Μπερνιάτ (αμυντικός), Νταγκμπά (αμυντικός), Πεμπελέ (αμυντικός), Ραφίνια (μέσος – αμφίβολος), Βεράτι (μέσος – αμφίβολος).

Πιθανή εντεκάδα: Νάβας, Φλορέντσι, Μαρκίνιος, Κιμπέμπε, Κουρζαβά, Γκιεγιέ, Παρέδες, Βεράτι (Ντράξλερ), Κιν, Εμπαπέ, Ικάρντι.

ΛΕΙΨΙΑ

Σε τρομερή κατάσταση γηπεδούχοι προερχόμενη από 4 σερί νίκες που τους έχουν φέρει στην 2η θέση του πρωταθλήματος στην Γερμανία σε απόσταση τεσσάρων βαθμών από την πρωτοπόρο Μπάγερν. Την περασμένη αγωνιστική επικράτησαν πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό 2-1 της Άουγκσμπουργκ, φτάνοντας της 13 νίκες έως τώρα στο πρωτάθλημα. Το παιχνίδι θα διεξαχθεί λόγω της πανδημίας σε ουδέτερο γήπεδο και αυτό ίσως αποτελέσει ένα μικροπρόβλημα στους «ταύρους».

Απουσίες: Λάιμερ, (μέσος)  Φολσμπερκ, (επιθετικός) Χατερμαλάν, (επιθετικός).

Πιθανή ενδεκάδα: Γκουλάσι, Ομπαμεκανο, Κλοστερμαν, Χάλστερμπεργκ, Μουκιέλε, Ανχελινιο, Καμπλ, Χαΐντάρα, Πούλσεν, Όλμο, Ενκουκού.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Σε κακή αγωνιστική κατάσταση οι πρωταθλητές Αγγλίας καθώς μετράνε τρεις σερί ήττες στο πρωτάθλημα. Μετά την συντριβή εντός έδρας από την Μάντσεστερ Σίτι με 4-1, κατάφερε να ηττηθεί και κόντρα στη Λέστερ με 3-1 αν και προηγήθηκε με το γκολ του Σαλάχ στο 20ο λεπτό. Η ομάδα του Κλοπ είναι φανερό πλέον πώς τις έχουν στοιχίσει οι πολλοί τραυματισμοί, με τις απουσίες να φτάνουν σε διπλάσιο αριθμό. Στα τελευταία πέντε παιχνίδια της ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης μετράει τρεις ήττες και δύο νίκες.

Απουσίες: Φαν Ντάικ, (αμυντικός) Γκόμεζ, (αμυντικός) Μάτιπ, (αμυντικός) Φαμπίνιο, (αμυντικός) Ντέιβις, (αμυντικός) Μίλνερ, (μέσος) Κεϊτά, (μέσος) Ζότα, (εξτρέμ) Οριγκί (επιθετικός).

Πιθανή ενδεκάδα: Άλισον, Χέντερσον, Άρνολντ, Ρομπενσον, Καμπακ, Βαΐνάλντουμ, Τζονες, Αλκαντάρα, Σαλάχ, Φιρμίνο, Μανέ.

Πηγή: sentragoal.gr 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια