Looking For Anything Specific?

Σκυλιά sniffer που ανιχνεύουν τον κορονοϊό θα χρησιμοποιούν στο ΝΒΑ οι Μαϊάμι Χιτ!

 


Μέχρι και εκπαιδευμένα σκυλιά τα οποία ανιχνεύουν με την βοήθεια της αναπτυγμένης τους όσφρησης τον κορονοϊό στον οργανισμό των ανθρώπων θα χρησιμοποιούν οι Μαιάμι Χιτ ενόψει της επιστροφής του κόσμου στις εξέδρες. Το American Airlines Arena, ανοίγει ξανά σε λίγες ημέρες(στις 28 Ιανουαρίου) για περιορισμένο αριθμό φιλάθλων καθώς σε πρώτη φάση θα φιλοξενούνται 1.500 άτομα στις εξέδρες. 

"Σε μια προσπάθεια να προστατεύσουμε τον κόσμο, έχουμε αποφασίσει για κάποια μέτρα ασφαλείας. Ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά θα βρίσκονται στις εισόδους προκειμένου να βοηθήσουν στον μετριασμό του κινδύνου έκθεσης", ανέφεραν μεταξύ άλλων οι Χιτ. Όσοι εισέρχονται στο γήπεδο ανεξάρτητα με το αν έχουν υποβληθεί σε τεστ ή όχι θα περνάν από τον έλεγχο των σκυλιών!

Για πρώτη φορά σκυλιά sniffer χρησιμοποιήθηκαν πριν από μήνες στο αεροδρόμιο του Ελσίνκι με στόχο να ανακαλύπτουν με την όσφρηση  άτομα που έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό."Τα σκυλιά είναι τόσο καλά στο να οσφραίνονται τον ιό επειδή η μόλυνση προκαλεί αλλαγές στην μυρωδιά του ανθρώπινου σώματος", είχε εξηγήσει ο καθηγητής Τζέιμς Λόγκαν του London School of Hygiene. Τεστ του Πανεπιστημίου του Ελσίνκι είχε αποδείξει πως οι τετράποδοι φίλοι οσφραίνονται τον ιό με βεβαιότητα σχεδόν 100%.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια