Looking For Anything Specific?

"Να κάνω τον παππού μου υπερήφανο" - Το μεγάλο αφιέρωμα του BBC στον Στέφανο Τσιτσιπά

 



Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ετοιμάζεται για τις "μάχες" του Australian Open (θα αντιμετωπίσει την Τρίτη 9/2 στον 1ο γύρο τον Γάλλο Ζιλ Ζιμόν) και το BBC παρουσίασε ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Έλληνα τενίστα που βρίσκεται στο Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης. 

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ταξίδεψε στην Αυστραλία έχοντας στις αποσκευές του ένα μπλουζάκι που γράφει "ΕΣΣΔ 1956". Είναι ένα ενθύμιο από τον παππού του (από την πλευρά της μητέρας του)Σεργκέι Σάλνικοφ ο οποίος το 1956 είχε λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες  ως μέλος της ποδοσφαιρικής ομάδας της Σοβιετικής Ένωσης

Περίπου 65 χρόνια μετά ο εγγονός του διεκδικεί στην ίδια πόλη(Μελβούρνη) μια μεγάλη διάκριση σε ένα Grand Slam  "Είμαι βέβαιος ότι αν κερδίσω το Grand Slam, θα έκανα τον παππού μου πολύ περήφανο" ,δηλώνει ο Στέφανος.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς υποστήριξε πως η μέρα που άλλαξε η ζωή του ήταν το 2016.  "Τον Οκτώβριο του 2016, πήγα για κολύμπι στα ανοικτά των ακτών της Κρήτης, μαζί με έναν φίλο μου. Παρασυρθήκαμε από ένα ρεύμα, κοντέψαμε να πνιγούμε. Μας έσωσε ο πατέρας μου. Για κάποια λεπτά ένοιωσα ανίσχυρος, ήμουν πεπεισμένος πως θα πεθάνω. Αυτή ήταν η μέρα που είδα τη ζωή με διαφορετική ματιά, με άλλη προοπτική. Θυμάμαι μετά από αυτό πόσο με άλλαξε ψυχολογικά", λέει για ένα περιστατικό που διηγήθηκε πέρσι με κάθε λεπτομέρεια στο κανάλι του στο youtube.

Διαβάστε ακόμη: Πως διαχειρίζεται ο Στέφανος Τσιτσιπάς την πίεση πριν από μεγάλα ματς;

Για την οικογένεια του είπε: "Η οικογένειά μου είναι η σταθερότητά μου και τους χρωστάω πολλά. Η μαμά μου ήταν προπονήτρια και μου δίδαξε πολλά, συμπεριλαμβανομένης της πειθαρχίας, της γενναιοδωρίας και της καλοσύνης.

Ο μπαμπάς μου είχε επίσης μεγάλη επιρροή. Και εξακολουθεί να έχει και σήμερα. Αυτός είναι ο λόγος που έχω αναπτύξει το παιχνίδι μου. Η καθοδήγηση και οι συμβουλές για τη ζωή με βοήθησαν να ωριμάσω. Με τον πατέρα μου έχουμε καλή χημεία. Μαλώνουμε μερικές φορές, αλλά στο τέλος της ημέρας δεν χωρίζουμε, είμαστε πάντα εδώ ο ένας για τον άλλον. Είναι πολύ καλό άτομο, έχει καλή καρδιά".

Ο μέντορας του Πάτρικ Μουράτογλου ενόψει των αγωνιστικών του υποχρεώσεων δήλωσε: "Ο Στέφανος έχει προοπτικές να κατακτήσει πολλά Grand Slam τουρνουά”, ενώ ο πατέρας του Απόστολος Τσιτσιπάς, συμπλήρωσε: “Πιστεύω ότι είναι έτοιμος να κερδίσει ένα Grand Slam. Τενιστικά αλλά και ψυχολογικά. Πιστεύει στις δυνατότητές του και κανένας δεν γνωρίζει τα όριά του”.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια