Looking For Anything Specific?

Στέφανος Τσιτσιπάς: Πως διαχειρίζεται την πίεση πριν από μεγάλα ματς;

 


Πώς προετοιμάζεται; Πως διαχειρίζεται την πίεση, ποια είναι η ψυχολογία του παραμονές κρίσιμων αγώνων, όπως είναι ο σημερινός(19/11, 22:00 από την COSMOTE TV) απέναντι στον Ράφα Ναδάλ με στόχο την πρόκριση στα ημιτελικά του Nitto ATP Finals;

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς σε συνέντευξη που πρόσφατα παραχώρησε στους New York Times ανέφερε πως όταν παίζει σε μια διοργάνωση δεν θέτει ως αυτοσκοπό την κατάκτηση του τροπαίου. Προσπαθεί να αποτινάξει αυτή την πίεση: " Πέρυσι ας πούμε, δεν έπαιζα για να κερδίσω το τρόπαιο. Οι περισσότεροι δεν το καταλαβαίνουν αυτό. Σκεφτόμουν απλώς ότι αν καταφέρω να κερδίσω αυτόν τον αγώνα, θα είναι πολύ καλύτερα από το αν δεν απέδιδα καλά.  Κάπως έτσι το αντιμετωπίζω. Έτσι, πήγα στο γήπεδο και έπαιξα το καλύτερο και πιο χαλαρό τένις μου. Φέτος θα έχω την ίδια σκέψη. Γιατί όχι;"

Σε παλαιότερη συνέντευξη του (lifo.gr) αναφερόμενος στο αν έχει άγχος είχε πει: "Περισσότερο αγχωνόμουν όταν ήμουν σε χαμηλότερες θέσεις της βαθμολογίας, στο Νο150 ή 160 παρά τώρα που ξέρω ότι είμαι μέσα στους 50 καλύτερους τενίστες του κόσμου. Δεν νιώθω ούτε άγχος ούτε ευθύνη γιατί ξέρω ότι η βαθμολογία μου αυτήν τη στιγμή αντικατοπτρίζει την αξία μου". 

Για το αν ακολουθεί κάποια τακτική στο παιχνίδι ή αν νοιώθει φόβο "Για κάθε παίχτη υπάρχει τακτική. Δεν έχει σημασία ποιος είναι και πού βρίσκεται στο ranking. Όταν είχα παίξει παλαιότερα με τον Ναδάλ δεν ένιωσα φόβο, αλλά θυμάμαι με επηρέασε η γλώσσα του σώματός του πριν ξεκινήσει ο αγώνας. Ήταν κάπως σαν να μπήκε ένας ταύρος μέσα στο γήπεδο. Ένιωθα τη δυναμική του, τη διάθεσή του να να κυριαρχήσει απέναντί μου από δεκαπέντε μέτρα μακριά". 

Σε έξι προηγούμενες αναμετρήσεις, ο Ναδάλ προηγείται 5-1 και η μοναδική του ήττα ήταν στο χώμα της Μαδρίτης το 2019.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια