Looking For Anything Specific?

Ταξίδι στο όνειρο: Η μαγική 5αετία του Στέφανου Τσιτσιπά


 
Η προσπάθεια πρόκρισης του στον τελικό του Roland Garros δεν άφησε ασυγκίνητο κανέναν. Ούτε καν τον διάσημο αντίπαλο του Νόβακ Τζόκοβιτς: «Είναι μαχητής, ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο», είπε για την υπερπροσπάθεια του Στέφανου Τσιτσιπά, που βρέθηκε να χάνει με 2-0 στον ημιτελικό της διοργάνωσης, όμως επέστρεψε από την «κόλαση» ισοφάρισε σε 2-2 για να λυγίσει στο τέλος απέναντι στον Σέρβο, νικητή 17 τίτλων γκραν σλαμ. Εδώ και πέντε χρόνια ο Έλληνας τενίστας προσφέρει μοναδικές στιγμές στους Έλληνες φιλάθλους. Ας θυμηθούμε κάποιες από αυτές:

2015: Είναι η χρονιά που κατακτάει τον  πρώτο του διεθνή τίτλο.Ξεχωρίζει στο τουρνουά «Cyprus F1 Futures» της Λευκωσίας. Κερδίζει  στον τελικό με 2-1 τον Βέλγο Αλεξάντρ Φολί και ανεβαίνει στο ψηλότερο βάθρο.

2016: Το όνομα του είναι πλέον γνωστό στο διεθνές στερέωμα, φτάνει έως τα προημιτελικά του Ρολάν Γκαρός στην κατηγορία juniors για να χάσει από τον 17χρονο Καναδό Ντένις Σαποβάλοφ. Θα κατακτήσει την 1η θέση στην Ευρώπη στην κατηγορία juniors μετά από νίκη στο Κλόστερς της Ελβετίας επί του Γάλλου Κορεντίν Μουτέ.

2017: Ο Τσιτσιπάς ανεβαίνει διαρκώς στην παγκόσμια κατάταξη. Η νίκη του επί του Βέλγου Νταβίντ Γκοφέν, (νο 10 στον κόσμο) στο Ευρωπαϊκό όπεν της Αμβέρσας δεν αφήνει πλέον καμία αμφιβολία για το μέλλον του Στέφανου. Είναι ξεκάθαρο πως οι δυνατότητες του δεν έχουν ταβάνι. Μέσα στη χρονιά θα μπει για πρώτη φορά στο «top-100».  Νέο «μπαμ» του Τσιτσιπά που κερδίζει στα προημιτελικά του όπεν της Βαρκελώνης τον Αυστριακό Ντόμινικ Τιμ, νο 7 στον κόσμο. Είναι η δεύτερη νίκη επί αντιπάλου που βρίσκεται στο «top-10». 

2018: Ο Έλληνας τενίστας πανηγυρίζει την πρώτη νίκη του σε Grand Slam. Στον Α’ γύρο του Ρολάν Γκαρός νικάει 3-1 τον Ισπανό Κάρλος Ταμπερνέρ. Τον Ιούνιο του 2018 κάνει νέο ρεκόρ στην παγκόσμια κατάταξη, και ανεβαίνει στο νο 35. Δυο μήνες μετά κερδίζει τον Νόβακ Τζόκοβιτς και μπαίνει στο top 20 της παγκόσμιας κατάταξης. Τον Οκτώβριο του 2018 γίνεται ο πρώτος Έλληνας που κατακτά τίτλο σε μια ATP διοργάνωση μετά από νίκη του στον τελικό του όπεν της Στοκχόλμης. Ο Τσιτσιπάς αναδεικνύεται από την ATP ως ο πιο βελτιωμένος τενίστας στον κόσμο για το 2018. 

2019: Κερδίζει τον έμπειρο πολυνίκη Ελβετό Ρότζερ Φέντερερ στον  Δ’ γύρο του όπεν Αυστραλίας στην Μελβούρνη. Τον Φεβρουάριο του 2019 κατακτάει έναν ακόμη ΑΤΡ τίτλο κερδίζοντας στον τελικό του όπεν της Μασσαλίας τον Μιχαΐλ Κουκούσκιν. Ακολουθεί νέα άνοδος (νούμερο 10) στην παγκόσμια κατάταξη όμως η χρονιά… όνειρο δεν έχει τελειώσει. Τον Μάιο κερδίζει στα ημιτελικά του όπεν της Μαδρίτης τον Ράφαελ Ναδάλ. Τους επόμενους μήνες έρχονται νίκες επί του Τζόκοβιτς στα  προημιτελικά του όπεν της Σανγκάης και του Ρώσου Ντανίλ Μεντβέντεφ σε ATP Finals στο Λονδίνο.Στις 17/11/2019 προκρίνεται στον τελικό ATP Finals στο Λονδίνο, κερδίζει με 2-1 τον Αυστριακό Ντόμινικ Τιμ και κατακτάει την 1η θέση.

2020: Προκρίνεται για πρώτη φορά στην καριέρα του στα προημιτελικά του Roland Garros κερδίζοντας με 3-0 τον Ρώσο  Αντρέι Ρούμπλεφ από τον οποίο είχε ηττηεί στον τελικό του European Open. Καταφέρνει να καθηλώσει όλους τους Έλληνες στους τηλεοπτικούς τους δέκτες με την μαχητικότητα και την αποφασιστικότητα του. Πάλεψε φιλότιμα στον ημιτελικό απέναντι στον Τζόκοβιτς όμως δεν κατάφερε να πανηγυρίσει την πρόκριση στον τελικό.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια