Looking For Anything Specific?

Τελευταία ευκαιρία για την Α1 Γυναικών: Αγωνία για την απόφαση σχετικά με την επανέναρξη του πρωταθλήματος

 





Μια εφ όλης της ύλης συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του  Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη με διεθνείς αθλήτριες του μπάσκετ και πιο συγκεκριμένα τις Αγγελική Νικολοπούλου, Άννα Σπυριδοπούλου και Ιωάννα Δίελα οι οποίες συνοδεύονταν από τον Γενικό Γραμματέα της ΕΟΚ Παναγιώτη Τσαγκρώνη και την μάνατζερ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος Σοφία Κλιγκοπούλου, "Παρών" ήταν κι ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς. 

Οι αθλήτριες ανέλυσαν την κατάσταση που επικρατεί. Διαμήνυσαν πως τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει πάρα πολύ κι ότι αν δεν τεθεί άμεσα χρονοδιάγραμμα επανέναρξης θα χαθεί οριστικά και αμετάκλητα η χρονιά. Αναφέρθηκε το πόσο επιζήμιο είναι αυτό το παρατεταμένο lockdown για μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων αλλά και πόσο κακό κάνει στο ίδιο το ελληνικό μπάσκετ ενόψει διεκδίκησης στόχων σε επίπεδο Εθνικής ομάδας. Επίσης ειπώθηκε πως η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην οποία δεν διεξάγεται η Α1 Γυναικών. 

Οι κ.κ. Αυγενάκης και Μαυρωτάς διαβεβαίωσαν πως θα θέσουν το θέμα στην επόμενη συνάντηση με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων. Υπάρχει αισιοδοξία πως το αίτημα τους θα ικανοποιηθεί χωρίς όμως κανείς να είσαι σε θέση να προδικάσει εξελίξεις. Η συζήτηση επεκτάθηκε και άλλα ζητήματα αναφορικά με τα προβλήματα του γυναικείου μπάσκετ ενώ οι κ.κ. Αυγενάκης και Μαυρωτάς δεν παρέλειψαν να δώσουν τα συγχαρητήρια τους για την επιτυχία της πρόκρισης στο Eurobasket .

Αυτό που μένει να δούμε είναι εάν τελικά θα ανάψει το «πράσινο φως» για την Α1 ή αν η χρονιά θα ολοκληρωθεί άδοξα. 

Η ΕΟΚ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

"Κατόπιν ενεργειών της διοίκησης της ΕΟΚ, αντιπροσωπεία αθλητριών της Εθνικής Ομάδας αποτελούμενη από τις Αγγελική Νικολοπούλου, Άννα Σπυριδοπούλου και Ιωάννα Δίελα με τη συνοδεία του Γενικού Γραμματέα, Παναγιώτη Τσαγκρώνη και της μάνατζερ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, Σοφία Κλιγκοπούλου, επισκέφθηκε τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά.

Θέμα συζήτησης ήταν η επανέναρξη του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών, ενόψει και της συμμετοχής της Εθνικής Ομάδας στο Ευρωμπάσκετ 2021. Δόθηκε διαβεβαίωση από τους εκπροσώπους της Πολιτείας ότι υπάρχει η βούληση και αν οι ειδικοί δώσουν το ΟΚ, ανάλογα με τις συνθήκες, είναι σε προτεραιότητα η επανέναρξη του εν λόγω πρωταθλήματος".


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια