Looking For Anything Specific?

Εθνική Γυναικών Μπάσκετ: "Δώσαμε τα πάντα, κάναμε το καθήκον μας, κρατήστε την υπόσχεση που δώσατε"

 




Χθες γράφαμε για τους πανηγυρισμούς με αφορμή την σπουδαία πρόκριση της Εθνικής Γυναικών στο Ευρωμπάσκετ και για την δύσκολη "επόμενη μέρα". Η κατάσταση στην μεγάλη κατηγορία(Α1 Γυναικών) θυμίζει καζάνι… που βράζει κι αποτυπώνεται στις τοποθετήσεις παικτριών της Εθνική μας που εδώ και μήνες ζητούν την επανέναρξη του πρωταθλήματος. 

Είναι χαρακτηριστικό πως η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρώπης στην οποία δεν διεξάγεται η συγκεκριμένη κατηγορία. Η ΕΟΚ δεν δείχνει να αισθάνεται άβολα με αυτό και απλά επιρρίπτει της ευθύνες στην ΓΓΑ.

Η Αγγελική Νικολοπούλου(Ολυμπιακός) έγραψε στον λογαριασμό της τα εξής: 

"Αυτοί – Μας έκλεισαν μέσα

– Πάγωσαν τα πρωταθλήματά μας

 – Δεν μας ακούνε

Εμείς – Προπονούμαστε μόνες

– Ξεπερνάνε τις δυσκολίες

– Προκριθήκαμε στο Ευρωμπάσκετ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΠΟΥ ΔΙΕΚΟΨΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ. ΑΛΛΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ. ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ".


Η Άννα Νίκη Σταμολάμπρου του Ολυμπιακού, έγραψε από την πλευρά της τα εξής:

"Ο "ερασιτεχνικός" αθλητισμός όπως μας αποκαλούν, διότι είμαστε 100% επαγγελματίες αθλήτριες και το έχουμε αποδείξει πολλάκις, τα κατάφερε και έφερε μια ακόμη επιτυχία με την πρόκριση μας στο Eurobasket το καλοκαίρι του 2021.

Εμείς κάναμε το καθήκον μας και φέραμε εις πέρας την αποστολή που στα μάτια πολλών φάνταζε αδύνατη αν αναλογιστούμε τις συνθήκες που βιώνουμε τους τελευταίους 4 μήνες. Με το Ελληνικό πρωτάθλημα να έχει παγώσει από τις αρχές Νοεμβρίου, δίχως επίσημα ή φιλικά παιχνίδια, με λίγες προπονήσεις, δώσαμε τα πάντα στο παρκέ όπως κάνουμε πάντα, ρισκάροντας την υγεία μας μετά απο την πολύμηνη αποχή και ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ!!!

Ήρθε η ώρα λοιπόν να κάνετε και εσείς το καθήκον σας και να αρχίσει το πρωτάθλημα όπως είχατε υποσχεθεί και δεν συνέβη! Είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που δεν διεξάγεται το πρωτάθλημα της και επιθυμούμε να είμαστε σε θέση το καλοκαίρι στο Eurobasket να παίξουμε επί ίσοις όροις απέναντι στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές Εθνικές ομάδες"

Η  παίκτρια του ΠΑΣ Γιάννινα, Σταυριανή Βιντσιλαίου από την πλευρά της έγραψε :

"Γενικά δεν αρέσκομαι στο να ανεβάζω κείμενα που να αναφέρονται σε γεγονότα και καταστάσεις οι οποίες βρίσκονται εν εξελίξει , γιατί τις περισσότερες φορές δεν έχω καθαρή ματιά και την απαιτούμενη ψυχραιμία για να μπορέσω να καταλήξω κάπου , περιμένω πρώτα να κοπάσει η καταιγίδα και μετά διαμορφώνεται μέσα μου η τελική άποψη. Σε αυτή την περίοδο της καραντίνας και της αδράνειας , ήταν μια χρυσή ευκαιρία για να σκεφτώ και να ξανασκεφτώ κάποια πράγματα, χωρίς όμως να μπορώ να καταλήξω σε ένα συμπέρασμα.

Τα ερωτήματα μου είναι τα εξής και έχουν διατυπωθεί από πολύ κόσμο πριν από εμένα ....θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι η υγεία είναι πάνω απ'όλα: Λοιπόν αρχικά , γιατί δεν βγαίνει κάποιος να μας ενημερώσει πότε και αν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα μας ;;;(ας μας πουν έστω , ότι η σεζόν έληξε δίνοντας την ευκαιρία σε εμάς και τις ξένες συναθλητριές μας να αναζητήσουμε αλλού την τύχη μας.) Δευτερευόντως εφόσον είμαστε όλοι και όλες διατεθειμένες-οι να ακολουθήσουμε αντίστοιχο υγειονομικό πρωτόκολλο με εκείνο των ανδρών, γιατί δεν δίνεται το πράσινο φως;;;;

Τελευταίο και πιο σημαντικό απ' όλα , πώς περιμένουμε η χώρα μας να εκπροσωπηθεί και να κυνηγήσει τις όποιες πιθανότητες έχει για μια διάκριση στο επερχόμενο πανευρωπαϊκό;; Οι μισές και πλέον κοπέλες που αγωνίστηκαν στα παράθυρα , έκαναν πολλές θυσίες (έπαιξαν μετά από σχεδόν τρίμηνη αποχή φλερτάροντας με το ενδεχόμενο τραυματισμού κάτι το οποίο θα σήμαινε και οικονομικές απώλειες ) κατέπνιξαν τον εγωισμό τους παίζοντας για μια χώρα η οποία δείχνει να μην ενδιαφέρεται για εκείνες και πέτυχαν κάτι πολύ μεγάλο .

Για να τελειώσω με αυτή τη μακροσκελή ανάρτηση ας βγει κάποιος αρμόδιος να μας δώσει μια απάντηση, για εμάς δεν είναι μια μπάλα είναι οι ζωές μας".



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια