Looking For Anything Specific?

Εθνική Γυναικών: Οι πανηγυρισμοί θα κοπάσουν, η μίζερη ρουτίνα θα επιστρέψει;



Η Εθνική Γυναικών πανηγύρισε μια σπουδαία πρόκριση στην τελική φάση του Eurobasket 2021 που θα φιλοξενηθεί σε Ισπανία και Γαλλία. Τα κορίτσια του Βασίλη Μασλαρινού έβγαλαν θέληση (όποιος παρακολούθησε την αναμέτρηση στο κανάλι της Fiba στο youtube έγινε μάρτυρας αυτής της κατάθεσης ψυχής), καλύπτοντας τη μεγάλη διαφορά που απαιτούνταν για την πρόκριση (73-55). 

Πολλά από τα κορίτσια θα ενσωματωθούν ξανά με τις ομάδες τους για να συνεχίσουν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις. Αυτές είναι οι :Κατερίνα Σωτηρίου (Τσεγκλέντ -Ουγγαρία) Άρτεμις Σπανού (Γκντίνια -Πολωνία), Πηνελόπη Παυλοπούλου (SEPSI OSK-Ρουμανία), Μαριέλλα Φασούλα (Τενερίφη -Ισπανία), Ελεάννα Χριστινάκη (Αλ Κάθερες -Ισπανία)και Βασιλική Λούκα ( Χέλσινγκμποργκ -Σουηδία). Άλλωστε , δεν υπάρχει σχεδόν χώρα στην οποία να μην παίζει η Α1 Γυναικών. 

Οι υπόλοιπες, Αγγελική Νικολοπούλου (Ολυμπιακός), Άννα Σπυριδοπούλου(Ολυμπιακός), Άννα Νίκη Σταμολάμπρου ( Ολυμπιακός), Διονυσία Αλεξανδρή(Ολυμπιακός),Αγγελική Βιντζιλαίου(ΠΑΣ Γιάννενα),Έλενα Μποσγανά (Κρόνος Αγ. Δημ.) ,Ιωάννα Δίελα (Παναθηναϊκός) επιστρέφουν, μαζί με εκατοντάδες παίκτριες που αρκούνται μόνο σε προπονήσεις, στην αβεβαιότητα(η Τζάκι Γέμελος για την ώρα δεν έχει ομάδα). 

 Τα ερωτήματα τίθενται ξανά και ξανά: "Θα ανοίξουμε ; Δεν θα ανοίξουμε;  Θα παίξουμε; Θα ασχοληθεί η ΕΟΚ; Θα κατέβουν όλες οι ομάδες;". Οι περισσότερες ξένες άλλωστε έχουν αποχωρήσει. Το μέλλον αβέβαιο.

 Αν κρίνουμε από τις τελευταίες συναντήσεις που έγιναν στο γραφείο του κ. Αυγενάκη κι από τοποθετήσεις του κ. Μαυρωτά, το θέμα της επανέναρξης του πρωταθλήματος στην Α1 Γυναικών είναι ψηλά στην ατζέντα της ΓΓΑ. 

Πιθανότατα θα τεθεί  την ερχόμενη Παρασκευή στη συνάντηση των λοιμωξιολόγων. Όμως με τις δυο μεγάλες πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα-Θεσσαλονίκη) να είναι στο «κόκκινο» ποιος μπορεί να αισιοδοξεί;  



Εξ όσων γνωρίζουμε από την πλευρά της Ομοσπονδίας δεν έχει καταστρωθεί κάποιο πλάνο(έστω σε θεωρητική βάση) που να δίνει λύση ή απαντήσεις σε μια σειρά από προβλήματα που προκύπτουν για την εφαρμογή πρωτοκόλλου(κόστος τεστ, μετακινήσεις κλπ).

Και κάτι ακόμη: Πόση ώρα θα πάρει σε έναν υπάλληλο της Ελληνικής Ομοσπονδίας να στείλει ένα αίτημα στην ΓΓΑ για επανέναρξη; Έστω για τα μάτια του κόσμου. Έστω, για  την έξωθεν καλή μαρτυρία , ώστε να μην μπορεί ο εκάστοτε εκπρόσωπος πολιτικής ηγεσίας να χρησιμοποιεί ως επιχείρημα το γεγονός πως "δεν εστάλη έγγραφο". Αλήθεια, τόσο δύσκολο είναι; 

 Πριν από την αναχώρηση της αποστολής για την Σλοβενία, πληροφορίες ήθελαν εκπρόσωπο της ΕΟΚ να συμμετέχει  σε διαβούλευση με παίκτριες για το θέμα επανεκκίνησης του πρωταθλήματος. Δόθηκαν διαβεβαιώσεις πως θα είναι στο πλευρό τους. Για να δούμε...




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια