Looking For Anything Specific?

Έρευνα: Στον "αέρα" το πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών- Η λίστα με τις ξένες που ήδη αποχώρησαν

 




Πριν από λίγα 24ωρα η γυναικεία ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητούσε επειγόντως την σύγκλιση  τηλεδιάσκεψης με όλα τα σωματεία της Α1. Ζητούσε επίσης την μεσολάβηση της ΕΟΚ προκειμένου να αποσταλεί στον ΕΟΔΥ πρόταση τήρησης πρωτοκόλλων για την Α1 Γυναικών, αναλόγων με αυτά που ισχύουν στην Basket League ώστε να επιστρέψουν το συντομότερο στα παρκέ.

Το πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών αυτή τη στιγμή είναι το μοναδικό που έχει σε πανευρωπαϊκό επίπεδο διακοπεί. Διοργανώτρια αρχή στη χώρα μας, θυμίζουμε πως είναι η Ελληνική Ομοσπονδία(ΕΟΚ) ενώ δεν λογίζεται -και δεν είναι- επαγγελματική λίγκα, όπως αντίστοιχα συμβαίνει με την Α1 Ανδρών. 

Δεν θα ήταν υπερβολή, ούτε αυθαίρετο συμπέρασμα αν λέγαμε πως το πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών αυτή τη στιγμή βρίσκεται στον... αέρα. Ουδείς γνωρίζει πώς και κάτω από ποιες συνθήκες θα μπορέσει να ξεκινήσει στο μέλλον από την στιγμή που αρκετές ομάδες άρχισαν να ...φυλλορροούν σε επίπεδο έμψυχου υλικού. Αρκετές ξένες παίκτριες έχουν αποχωρήσει αναζητώντας νέα επαγγελματική στέγη, ενώ άλλες έχουν επιστρέψει στις πατρίδες τους. 

Αλαλούμ επικρατεί με το θέμα των συμβολαίων. Κάποιες ομάδες συνεχίζουν να καταβάλουν κανονικά μισθούς κάποιες άλλες προχώρησαν σε διακανονισμούς ψαλιδίσματος κατά 50% κι άλλες καταβάλουν μόλις το 30% των αμοιβών. Υπάρχουν κι άλλες ομάδες που απλώς έχουν σηκώσει τα χέρια...ψηλά μη μπορώντας να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.  Το στενάχωρο είναι πως οι Ελληνίδες παίκτριες αγωνίζονται στην πλειοψηφία τους ανασφάλιστες.

"Είναι αναγκαίο να έχουμε το αργότερο μέχρι αρχές Δεκεμβρίου μια εικόνα σχετικά με το μέλλον του πρωταθλήματος, τουλάχιστον ένα πλάνο. Μέχρι πότε θα κρατούν τις παίκτριες οι ομάδες;" ,εξηγεί εκπρόσωπος σωματείου. 

Ας δούμε όμως τι ισχύει αυτή τη στιγμή με τις ξένες παίκτριες των ομάδων στην Α1 Γυναικών:

Σπόρτινγκ

Με την έναρξη της πανδημίας και την διακοπή του πρωταθλήματος και οι τρεις αμερικανίδες (Jayla Scaife, Amber Smith, Emma Guy) αποχώρησαν και αποτελούν παρελθόν από την ομάδα. 

Δάφνη Αγίου Δημητρίου

Παρελθόν αποτελούν οι Jannon Otto και  Isalys Quinones. Η Peyton Whitted έχει μεταβεί στην Αμερική και αναμένει τις εξελίξεις για να επιστρέψει.

Νίκη Λευκάδας

Οι Laina Snyder και  Samantha Mackay επέστρεψαν στις ΗΠΑ και αναμένουν την επανέναρξη για να επιστρέψουν. Οι Danielle Spiliotis και Nina Bessolo παραμένουν στη Λευκάδα. 

Εσπερίδες

Η Crymble αποτελεί παρελθόν καθώς συνεχίζει την καριέρα της στη Γερμανία. Η Alexa Willard επέστρεψε στις ΗΠΑ και η Nici Gilday αναμένει τις εξελίξεις στη χώρα μας.

ΕΦΑΟ Ζωγράφου

Οι ξένες της ομάδας (Dara Taylor , Kayla Mobley) παραμένουν στη χώρα μας

ΠΑΟΚ

Παρελθόν από την ομάδα αποτελεί η Channon Fluker (κοινή συναίνεση η λύση συμβολαίου). Στη Θεσσαλονίκη παραμένουν: Rebecca Akl και Nukiya Mayo

Κρόνος Αγίου Δημητρίου

Η Gordon έφυγε καθώς βρήκε συμβόλαιο στη Φινλανδία. Η Hawkings μετακόμισε στη Ρουμανία και  η Childress έφυγε για τις ΗΠΑ(κοινή συναίνεση λύση συνεργασίας). 

Χανιά

Η Leah Scott αναχώρησε για τις ΗΠΑ και δεν θα επιστρέψει, η  Booth βρήκε συμβόλαιο στη Βουλγαρία ενώ η  Miranda Drummond παραμένει στη Κρήτη.

Ολυμπιακός

Και οι τρεις ξένες (Reimer Stephanie, Kostowic, Jori Davis) παραμένουν στη χώρα μας.

Παναθηναϊκός

Στην Ελλάδα παραμένουν Sharon Houston, Chastity Reed και Kolby Morgan.

Ελευθερία Μοσχάτου

Παρελθόν αποτελούν οι: Aisha Balarabe, Niki Avery, Adrienne Motley και  Nevena Jovanovic.  Δεν θα επιστρέψουν.

ΠΑΣ Γιάννινα

Οι Natalie Butler και Samantha Cooper παραμένουν στα Γιάννενα. Το ίδιο και η Vanessa Panousis. Παρελθόν αποτελεί η Vendrell  που πλέον παίζει στην Ισπανία. 

**Τέλος, αβέβαιο είναι με το πέρας και του Νοεμβρίου πόσες άλλες ξένες ενόψει και Χριστουγέννων θα θελήσουν να παραμείνουν στην Ελλάδα


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια