Looking For Anything Specific?

Οι κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον του αθλητισμού- Αυτές είναι οι νεότερες εξελίξεις σε μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ και πόλο

 



Μικρά, αργά βήματα με στόχο την επιστροφή στην κανονικότητα σε επίπεδο αθλητισμού παρατηρούνται τον τελευταίο μήνα. Ας δούμε αναλυτικά ποιες είναι οι τελευταίες εξελίξεις και πως έχει διαμορφωθεί αυτή τη στιγμή η κατάσταση σε αθλήματα όπως το ποδόσφαιρο, το βόλεϊ, το μπάσκετ, το χάντμπολ και το πόλο. 

Πριν ξεκινήσουμε όσοι θέλετε μπορείτε να διαβάσετε εδώ την επιστολή που έστειλε σχετικά με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό στον πρωθυπουργό ο πρώην ΓΓΑ , Νομάρχης και Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός.

Η απόφαση για ποδόσφαιρο και βόλεϊ

Στις 8/1 μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων άναψε το «πράσινο» φως για την επανεκκίνηση των δύο πρωταθλημάτων της Superleague 2 και της Volley League που είχαν ήδη από τον Νοέμβριο ξεκινήσει προπονήσεις. Η superleague 2 όπως και το βόλεϊ ξεκινούν το Σαββατοκύριακο 16-17 Ιανουαρίου. Να σημειωθεί πως στο πρωτάθλημα της Volley League είχαν διεξαχθεί οι δύο πρώτες αγωνιστικές πλην του αγώνα του ΠΑΟΚ με τον ΟΦΗ για τη δεύτερη ημέρα. 

Α1 Μπάσκετ-Γυναίκες

Συνολικά έξι ομάδες έχουν μπει στο γήπεδο για προπονήσεις. Κάποιες δεν είναι σίγουρα σε θέση να συμμετάσχουν σε πρωτάθλημα καθώς εμφανίζουν αδυναμία να καλύψουν οικονομικά το κόστος των τεστ αλλά κι άλλων εξόδων όπως η κάλυψη συμβολαίων σε παίκτριες.
Οι περισσότερες ομάδες όμως θέλουν επανεκκίνηση και πιέζουν ώστε να τους ανακοινωθεί έστω μια πιθανή ημερομηνία ώστε να κάνουν τον προγραμματισμό τους. Οι περισσότερες ξένες που αποχώρησαν δεν θα επιστρέψουν κάτι που σημαίνει πως το αγωνιστικό προφίλ αρκετών συλλόγων θα είναι διαφοροποιημένο, όμως αυτό είναι το λιγότερο… Υπάρχουν προτάσεις ώστε να αλλάξει μορφή το πρωτάθλημα(εφόσον κάποια στιγμή ξεκινήσει) ώστε να γίνουν λιγότερα ταξίδια. 

Α2 , Β΄ και Γ΄ Εθνική

Αθλητές και προπονητές των συγκεκριμένων κατηγοριών στο Μπάσκετ έχουν εκφράσει την αγωνία, την οργή , την απόγνωση τους για την διακοπή των πρωταθλημάτων καθώς πολλοί από αυτούς βιοπορίζονταν αποκλειστικά από το μπάσκετ. Για την ώρα δεν υπάρχει κάποια πρόβλεψη για αυτά τα πρωταθλήματα. "Σηκώνουμε τα χέρια ψηλά…" έγραψε σε ανακοίνωση του ο ΠΣΑΚ σχετικά με την προσπάθεια που έκανε για την Α2 η οποία έπεσε στο κενό.

Επίσης, άνθρωποι του μπάσκετ έχουν καταθέσει προτάσεις για το αναπτυξιακό μπάσκετ (ασκήσεις με μικρό αριθμό αθλητών, χωρίς επαφή , σε ανοικτό γήπεδο κλπ) με τον ΓΓΑ Γ. Μαυρωτά να συνιστά για την ώρα υπομονή. 

Update: Οι προπονητές των ομάδων της Α2 ανδρών συνυπέγραψαν ανακοίνωση σχετικά με το θέμα της επανέναρξης: "Προτείνουμε την επανέναρξη σε πρώτο στάδιο μόνο των προπονήσεων, με εβδομαδιαία "rapid test" (το κόστος των οποίων ως γνωστόν έχουν αναλάβει για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα τόσο ο Π.Σ.Α.Κ., για τους αθλητές, όσο και ο Σ.Ε.Π.Κ., για τους προπονητές), αποτελεί ένα πρώτο σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση επανεκκίνησης του μπάσκετ...", αναφέρουν μεταξύ άλλων. Όλη την ανακοίνωση μπορείτε να την βρείτε ΕΔΩ

Η Α1 βόλεϊ γυναικών

Τέλη Δεκεμβρίου, μετά από τηλεδιάσκεψη των σωματείων με την Ε.Ο.ΠΕ ανακοινώθηκαν τα εξής: “Μετά από την τελευταία συνάντηση των 14 ομάδων της Volley League Γυναικών με τη παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης Γιώργου Καραμπέτσου και μετά την ανταλλαγή διαφορετικών απόψεων και επιχειρημάτων, αποφασίστηκε η επιστροφή των ομάδων στις προπονήσεις. Επιπρόσθετα, εκφράστηκε από όλους τους παράγοντες η αγωνία αλλά και η ευχή της έναρξης του πρωταθλήματος το αργότερο μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου 2021, όπως και της ολοκλήρωσης αυτού”.

Εφόσον κάποια στιγμή το πρωτάθλημα συνεχιστεί η εικόνα των ρόστερ των ομάδων θα είναι πολύ διαφορετική καθώς υπήρξαν δεκάδες αποχωρήσεις αθλητριών στο εξωτερικό. O  τιμ μάνατζερ του Άρη Γιάννης Γιαννάκης αναφέρθηκε εκτενώς στα προβλήματα που υπάρχουν στο ενδεχόμενο αποχώρησης ομάδων και στη "χαμένη ευκαιρία του γυναικείου βόλεϊ" εκφράζοντας μια σειρά από ανησυχίες. 

Χάντμπολ

Η ομοσπονδία του Χάντμπολ ενημέρωσε αναλυτικά τα σωματεία για τις κινήσεις που έχει κάνει με στόχο την επανέναρξη(προτάσεις στις αρμόδιες αρχές) και τις θέσεις της σχετικά με την πανδημία του covid-19. Η ΟΧΕ ζητάει επανέναρξη των πρωταθλημάτων Handball Premier και Α1 Γυναικών το Σαββατοκύριακο 13-14 Φεβρουαρίου 2021.Τις προτάσεις αυτές  μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Ανακοίνωση εξέδωσε στο μεταξύ σήμερα(11/1)  ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητών -Αθλητριών Χάντμπολ.  "Το πρωτάθλημα πρέπει να διεξαχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και όχι διεκπεραιωτικά. Στην τηλεδιάσκεψη που είχαμε ακούστηκαν απόψεις για την κατάσταση που επικρατεί και κατατέθηκαν προβληματισμοί για το μέλλον της σεζόν και της βιωσιμότητας του αθλήματος", αναφέρουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση τους την οποία μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

Πόλο

Για αύριο Τρίτη (12/1) έχει προγραμματιστεί νέα τηλεδιάσκεψη της ΚΟΕ με τα σωματεία της  Α1 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών και Α' Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών. Παρότι έχει δοθεί άδεια για επανεκκίνηση προπονήσεων (με πρωτόκολλα , τεστ) πολλές ομάδες δεν έχουν ξεκινήσει. 

Μια εκτίμηση για την στάση των λοιμοξιολόγων 

Τέλος, χρήσιμη βρήκαμε και παραθέτουμε μια εκτίμηση του δημοσιογράφου Χρήστου Μάτη σχετικά με την στάση της ομάδας των λοιμοξιολόγων που ενδεχομένως -ως ένα βαθμό- εξηγεί και την διστακτικότητα τους σε κάποια θέματα. Διαβάστε και θα καταλάβετε: 

"Ήταν φανερό ότι όταν ο Μητσοτάκης είπε ότι τον Οκτώβριο κανείς δεν του είχε εισηγηθεί να πάρει μετρα στη Θεσσαλονίκη, οι λοιμωξιολόγοι της επιτροπής ενοχλήθηκαν..
Μετά ο ΣΥΡΙΖΑ, που είχε ήδη στοχοποιήσει πολιτικά τη επιτροπή και  τον Τσιοδρα, άρχισε να ζητά τα πρακτικά των συνεδριάσεων της, απειλώντας την εμπιστευτικότητα μιας επιστημονικής συζήτησης.
Κι εκεί που η καχυποψία χτυπούσε ταβάνι, ήλθε ο εισαγγελέας της Θεσσαλονίκης που διέταξε έρευνα και κάλεσε τα μέλη της επιτροπής  να καταθέσουν ποιος φταίει για το δεύτερο κύμα.

Πλέον οι λοιμωξιολογοι αισθάνονται πιεσμένοι και αποφάσισαν να λένε απλώς όχι σε όλα για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο.
Διότι έμπλεξαν και στην Ελλάδα η υπόθεση είναι να μην μπλέξεις... Έτσι μειώθηκε η πολιτική ευελιξία στις αποφάσεις κι ακυρώθηκε η επιστημονική ευελιξία στις εισηγήσεις...".


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια