Looking For Anything Specific?

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ρεκόρ haters στην Ελλάδα!

 



Όλα αυτά τα χρόνια δεν θυμάμαι ποτέ να έχει συμβεί κάτι ανάλογο: Έλληνας αθλητής να πανηγυρίζει μεγάλη επιτυχία σε μια διεθνή διοργάνωση-μίτινγκ και να υπάρχουν δημοσιεύσεις (όχι απλώς σχόλια στο fb ή στα social) που να εκφράζουν απέχθεια για τον αθλητή.

 Κι όλα αυτά να γράφονται την ημέρα της αγωνιστικής επιτυχίας. Δεν μέμφομαι κανέναν. Ειλικρινά.  Δημοκρατία έχουμε. Απλώς καταλήγω στο συμπέρασμα πως για να προκαλεί τέτοια συναισθήματα ο πρωταθλητής μας (στην προκειμένη περίπτωση ο Στέφανος Τσιτσιπάς), μάλλον κάτι κάνει  λάθος. Προσωπικά δεν βρίσκω τίποτα (από όσα έχει δηλώσει στο παρελθόν) που να δικαιολογεί αυτή την αντίδραση. Παρόλα αυτά παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον την "άλλη πλευρά". Προσπαθώ να καταλάβω το "γιατί".  

Στο πέρασμα των χρόνων τυγχάνει να έχω καλύψει ρεπορτάζ αρκετών ομαδικών σπορ. Όλοι γνωρίσαμε παιδιά-αθλητές που δεν ήταν έτοιμοι να διαχειριστούν την απότομη δημοσιότητα. Έκαναν λάθη, άλλοι έμαθαν από αυτά, άλλοι όχι. Γνωρίσαμε παίκτες δύστροπους, κάποιους με  παραβατική συμπεριφορά, με ροπή σε απαγορευμένες ουσίες και καταχρήσεις, κάποιους που αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα με την δικαιοσύνη που κατηγορήθηκαν ακόμη και για ενδοοικογενειακή βία. 

Υπήρξαν και περιπτώσεις αθλητών που εξέφρασαν ακραίες πολιτικά θέσεις, οι αναρτήσεις των οποίων στα social είχαν προκάλεσαν(προς στιγμήν) σάλο στην κοινή γνώμη. Εμείς, κρίναμε συνήθως την αγωνιστική τους επάρκεια στο χορτάρι ή στο παρκέ. 

 Κάποιοι από αυτούς είχαν την τύχη να βρίσκονται υπό την προστασία της μιντιακής ομπρέλας μεγάλης ΠΑΕ ή ΚΑΕ κι έτσι το όποιο ατόπημα τους, ήταν και αντικείμενο διαχείρισης μιας ομάδας ατόμων που ήξεραν πώς να συμβουλεύσουν αλλά και πώς να αναχαιτίσουν δυσάρεστες καταστάσεις

Προφανώς  η στάση ζωής, ο χαρακτήρας του Τσιτσιπά (όπως αυτός βγαίνει προς τα έξω μέσω των Μέσων), δεν είναι αρεστά σε ένα μέρος της κοινωνίας. Αυτό έχει τρομερό ενδιαφέρον, κεντρίζει την προσοχή μας και προκαλεί τον προβληματισμό μας.  Κατά τα άλλα αρκούμαστε στην θέση όπως αυτή εκφράστηκε για τον Στέφανο από έναν Ολυμπιονίκη μας την οποία μπορείτε να βρείτε εδώ.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια