Looking For Anything Specific?

Οι Ευρωπαίοι του ΝΒΑ: 57 παίκτες από 21 χώρες αγωνίζονται φέτος στο κορυφαίο πρωτάθλημα

 


Περισσότεροι από τους μισούς ξένους (μη αμερικανούς παίκτες) που αγωνίζονται στο ΝΒΑ προέρχονται από την Ευρώπη. Πρόσφατα το NBA δημιούργησε ένα όμορφο γράφημα  στο οποίο παρουσιάζεται η καταγωγή κάθε ξένου παίκτη(πάνω σε έναν χάρτη) που παίζει στο κορυφαίο πρωτάθλημα. Αυτοί συνολικά φέτος είναι 107. Οι 17 προέρχονται από τον Καναδά, 14 από την Αφρική, 6 από την Αυστραλία. Η Ευρώπη έχει εκπροσώπηση 57 παικτών από 21 χώρες

Η Ευρωπαϊκή χώρα που τροφοδότησε με περισσότερους παίκτες το ΝΒΑ είναι η Γαλλία με εννιά συνολικά αθλητές και πιο συγκεκριμένα τους: Μπατούμ, Χέις, Μαλεντόν, Ντιλικινά, Πουαριέ, Φουρνιέ, Γκομπέρ, Καμπαρό και τον ταλαντούχο Σεκού Ντουμπόγια. 



Ακολουθούν με έξι παίκτες η Σερβία (Μπιέλιτσα, Μπογκντάνοβιτς, Γιόκιτς, Μαριάνοβιτς, Σμαϊλαγκιτς,  Ποκουσέφσκι) ενώ έξι παίκτες στο ΝΒΑ έχει και η Γερμανία( Σρέντερ, Μπόνγκα, Τάις, Βάγκνερ, Κλέμπερ και Χάρτενσταϊαν).

Η Λετονία έχει τέσσερις (Μπέρτανς, Πορζίνγκις, Κούρουκς και Ανζέις Πάσετσνικς), Τέσσερις έχει και η Κροατία (Μπογκντάνοβιτς, Σάριτς, Σάμανιτς, Ζούμπατς) όσους και οι Ισπανία (τα αδέλφια Ερναγκόμεζ, ο Ρούμπιο κι ο Μαρκ Γκασόλ).

Τρεις έχει η Τουρκία (Καντέρ, Κορκμάζ, Οσμάν) ,η Σλοβενία(Ντόνσιτς, Ντράγκιτς, Τσάνταρ) και η Λιθουανία (Βαλαντσιούνας, Σαμπόνις, Σερβίντις). Από δυο έχουν Ελλάδα(αδέλφια Αντετοκούνμπο), Ιταλία(Μέλι, Γκαλινάρι) Ουκρανία( Άλεξ Λεν και Σβι Μιχάλιουκ). Εκπροσώπηση έχουν οι Μεγάλη Βρετανία(Ανουνόμπι), Βοσνία(Νούρκιτς), Ελβετία(Καπελά), Ισραήλ(Αβντίγια), Φινλανδία(Μαρκάνεν), Μαυροβούνιο(Βούτσεβιτς), Τσεχία(Σατοράνσκι), Αυστρία(Πόλτλ), Γεωργία (Μπιτάντζε).

Διαβάστε ακόμη: Η τεράστια αυτοκρατορία του Μάικλ Τζόρνταν

Διαβάστε ακόμη: Ο Ρόι Τάρπλέι, οι ουσίες, η κατάθλιψη


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια