Looking For Anything Specific?

Euroleague: Τα νέα γήπεδα -"παλάτια" της διοργάνωσης



 Μπορεί η πανδημία του κορονοϊού να έχει οδηγήσει σε κάποιες καθυστερήσεις ως προς την τήρηση χρονοδιαγραμμάτων όμως όλα δείχνουν πως μέσα στα επόμενα δυο χρόνια, τρεις ομάδες που σήμερα μετέχουν στην διοργάνωση της Euroleague θα χρησιμοποιούν νέα, υπερσύγχρονα γήπεδα.

Οι εργασίες για το νέο κλειστό γήπεδο της Μπάγερν συνεχίζονται. Οι Βαυαροί θα αφήσουν την "Audi Dome" η οποία χτίστηκε το 1972 ( κι ανακαινίστηκε το 2011), των 7.200 θεατών για το "Olympiapark Arena" χωρητικότητας 11.500 θέσεων. Ενεργό ρόλο στην κατασκευή του έχει η εταιρεία Red Bull.

"Δημιουργούμε ένα γήπεδο μπάσκετ και χόκεϊ επί πάγου εκεί που βρίσκεται το παλαιό ποδηλατοδρόμιο του Ολυμπιακού Πάρκου του Μονάχου. Θα χρηματοδοτήσουμε το πρότζεκτ με 100 εκατ. ευρώ, τα οποία ελπίζουμε να πάρουμε πίσω από το ενοίκιο που θα πληρώνει η Μπάγερν Μονάχου, η EHC Red Bull Munich και ο Δήμος του Μονάχου", είχε δηλώσει ο ιδιοκτήτης της Red Bull, Ντίτριχ Μάτεσιτζ.




Γήπεδο χτίζει και η Βιλερμπάν του Τόνι Πάρκερ σε συνεργασία μάλιστα με την ποδοσφαιρική Λιόν. Το νέο "Palais des Sports" υπολογίζεται να είναι έτοιμο στα τέλη του 2023 και θα κατασκευαστεί δίπλα στο ποδοσφαιρικό «Parc Olympique Lyonnais»,το οποίο δημιούργησε πριν 4 χρόνια ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής Λιόν, Ζαν-Μισέλ Ολάς και περιλαμβάνει δύο πολυτελή ξενοδοχεία, εμπορικό κέντρο και χώρους πολλαπλών χρήσεων. Το γήπεδο μπάσκετ θα είναι χωρητικότητας 12.500-13.500 θέσεων για τους αγώνες, ενώ θα μπορεί να φτάσει ακόμη και τους 16.500 για τις συναυλίες. Τις σχετικές ανακοινώσεις σχετικά με την κατασκευή του είχαν κάνει σε κοινή συνέντευξη τύπου ο ιδιοκτήτης της ASVEL, Τόνι Πάρκερ, ο πρόεδρος της Olympique Lyonnais, Ζαν-Μισέλ Ολάς και ο εκτελεστικός διευθυντής της Euroleague, Τζόρντι Μπερτομέου.

Σε αυτό το σημείο να θυμίσουμε πως η Euroleague έχει κάνει ήδη γνωστές τις προθέσεις της να αυξήσει τον αριθμό των ομάδων-μετόχων που έχουν μόνιμη θέση στις 13 από 11 που είναι τώρα. Οι δυο που θα προστεθούν είναι οι ομάδες στις οποίες αναφερθήκαμε ήδη με αφορμή την κατασκευή γηπέδων τους, η Μπάγερν και η Βιλερμπάν. 


Διαβάστε ακόμη: Μάικ Τζέιμς, ένας ωραίος τρελός


Μια ακόμη ομάδα που επίσης κτίζει γήπεδο είναι η Βαλένθια.Το «Valencia Arena», είναι ένα από τα μεγαλύτερα κατασκευαστικά έργα που συντελούνται στην πόλη της Βαλένθια με το κόστος κατασκευής του -σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες που έχουν δημοσιευθεί στον ισπανικό Τύπο- να έχει πλέον ξεπεράσει τα 200 εκατομμύρια ευρώ. 

Η χωρητικότητα του για τους αγώνες μπάσκετ υπολογίζεται στις 15.600 θέσεις ενώ σε συναυλίες θα μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 18.600 θεατές. Στόχος της κατασκευάστριας εταιρείας είναι να κτιστεί με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας με όλες τις σχετικές προδιαγραφές ώστε να είναι σε θέση να υποδεχθεί και αγώνες ομάδων του ΝΒΑ. Ιδιοκτήτης της Βαλένθια θυμίζουμε πως είναι ο "βασιλιάς" των σούπερ μάρκετ της Ισπανίας Χουάν Ροτζ, ιδιοκτήτης της αλυσίδας "Mercadona".





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια