Looking For Anything Specific?

Ολυμπιακοί Αγώνες ή ένα μεγάλο "τσίρκο"- Το breakdance, το skateboarding και η κριτική για τα νέα "αθλήματα"

 


Στις αρχές του μήνα η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή επιβεβαίωσε πως μετά το skateboarding, την αναρρίχηση και το σερφ, τα οποία θα κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο,  και το breakdancing θα κάνει ντεμπούτο του ως άθλημα στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το 2024!

Χθες, το skateboarding , σήμερα το breakdance, αύριο -γιατί όχι- και τα e-sports; Πρόσφατα άλλωστε μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής ανέφεραν πως  οι Ολυμπιακοί Αγώνες πρέπει απαραίτητα να συμβαδίζουν με την τεχνολογία. Ο Τόμας Μπαχ συγκεκριμένα είχε αναφερθεί στο τρόπο με τον οποίο θα έπρεπε οι Ολυμπιακοί να εκμεταλλευτούν τα 5G δίκτυα



"Γιατί το breakdance κι όχι το παγκράτιο;". Αναρωτήθηκε από την σελίδα του στα "Νέα" του Σαββάτου ο Αντρέας Μαζαράκης.

 "Το Παγκράτιο άθλημα, αυτό που χαρακτήριζε ο Παυσανίας στα Ηλειακά του το "κάλλιστο εν τη Ολυμπία" αφιερωμένο στον πατέρα των Θεών. Με το παγκράτιο έκλειναν πάντα οι Ολυμπιακοί Αγώνες...", έγραψε μεταξύ άλλων. 

Η απάντηση στο ερώτημα "γιατί το breakdancing" είναι απλή. Σύμφωνα με τα στοιχεία που επεξεργάστηκε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή,  με το breakdancing ασχολούνται περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι. Οι τελικοί της Red Bull BC One World Final του 2019, είχαν περισσότερες από 50 εκατομμύρια προβολές σε πλατφόρμες του διαδικτύου. Η αλληλεπίδραση η διαδραστικότητα, η παρουσία στα social media η προσέλκυση χορηγιών είναι για την Ολυμπιακή Επιτροπή μονάδες μέτρησης της δυναμικής ενός αθλήματος. Τι κι αν το παγκράτιο αγαπήθηκε από τον Φίλιππο, τον Πλάτωνα, τον Σωκράτη και τον Μ. Αλέξανδρο; Το παγκράτιο δεν έχει... Red Bull. 

Κάπως έτσι πυκνώνουν οι φωνές σύμφωνα με τις οποίες οι Ολυμπιακοί Αγώνες μετατρέπονται σταδιακά σε ένα μεγάλο τσίρκο.

**Το breakdance θα παρουσιαστεί το 2024 στο Παρίσι σ’ ένα κεντρικό χώρο εκδηλώσεων μαζί με το μπάσκετ 3on3 και την αγωνιστική αναρρίχηση.


Διαβάστε ακόμη: Football freestyle αλά Ελληνικά


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια