Looking For Anything Specific?

Ο παγκόσμιος αθλητισμός «αιμορραγεί»

 


 

Η πανδημία του κορονοϊού προκάλεσε χάος στις παγκόσμιες διοργανώσεις όλων των αθλημάτων και ταυτόχρονα οδήγησε σε απώλειες δισεκατομμυρίων δολαρίων. Μεγάλα αθλητικά event αναβλήθηκαν, συμφωνίες χορηγιών ματαιώθηκαν κι όλα αυτά ενώ τα θετικά κρούσματα covid-19 παραμένουν σε υψηλά επίπεδα ανά την υφήλιο δημιουργώντας ανασφάλεια για το μέλλον.


Οι Ολυμπιακοί Αγώνες μετατέθηκαν για το καλοκαίρι του 2021(23 Ιουλίου-8 Αυγούστου) όμως κανείς δεν μπορεί με σιγουριά να εγγυηθεί πως αυτοί θα διεξαχθούν χωρίς κανένα πρόβλημα.


 Ολυμπιακοί Αγώνες: Ζημίες  6 δισ. δολαρίων


«Αν η πανδημία εξακολουθεί να υπάρχει τότε οι Αγώνες θα πρέπει να ακυρωθούν», δήλωσε πρόσφατα σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Nikkan» ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Τόκιο 2020, Γιοσίρο Μόρι. Η ζημιά που έχουν ήδη υποστεί με αυτή την χρονική μετάθεση τους οι Ολυμπιακοί είναι της τάξης των 6 δισ. δολαρίων. Η Ιαπωνία έχει δαπανήσει για την προετοιμασία των αγώνων περισσότερα από 13 δισ. δολάρια.

 

Το ΝΒΑ μετράει απώλειες 1,2 δισ.


Μεγάλο πλήγμα δέχθηκαν τα αμερικάνικα επαγγελματικά πρωταθλήματα μπάσκετ, ποδόσφαιρο, μπέιζμπολ, χόκει (NBA, NCAA, MLS ,NHL ). Η ζημιά υπολογίζεται σε 5,5 δις δολάρια . Το ΝΒΑ που ετοιμάζεται να επιστρέψει στην δράση(στις 31 Ιουλίου αρχίζουν ξανά τα παιχνίδια) ξόδεψε 150 εκατ. δολάρια για την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος στο Ορλάντο. Η επένδυση αυτή κρίθηκε απαραίτητη, καθώς οι παίκτες θα έχαναν πάνω από 600 εκατ. δολάρια αν δεν συνεχίζονταν οι αγώνες. Σύμφωνα με το Forbes, οι ομάδες του ΝΒΑ έχουν ήδη υποστεί ζημίες 1,2 δισ. δολαρίων!


Η «χασούρα» στην Ευρώπη


Στην Αγγλία η Premier League συνεχίστηκε, με την Λίβερπουλ να αναδεικνύεται πρωταθλήτρια μετά από 30 χρόνια. Παρόλα αυτά η διοργανώτρια αρχή αναφέρει πως η ζημιά από την διακοπή υπολογίζεται σε 1,3 δισ. δολάρια.


Η Ισπανική La Liga υπολογίζει την δική της «χασούρα» κοντά στο 1 δισ. δολάρια. Περίπου 700 εκατομμύρια δολάρια είναι οι απώλειες στην ιταλική Serie A και 300.000 στην γαλλική Ligue 1.  Σύμφωνα με έρευνα του Kicker οι απώλειες εσόδων για τις ομάδες της Bundesliga μόνο από την έλλειψη παρουσίας θεατών ανέρχονται στα 70.000.000 ευρώ.


Μεγάλες ζημίες καταγράφονται και στο μπάσκετ καθώς η Euroleague αποφάσισε να μην συνεχίσει το πρωτάθλημα της. Οι διοργανωτές δεν έχουν ακόμη δώσει στοιχεία σχετικά με τις επιπτώσεις αυτής της διακοπής. Οι περισσότερες ομάδες έχουν ανακοινώσει ήδη μείωση των μπάτζετ τους για την επόμενη χρονιά ώστε να αντισταθμίσουν την οικονομική αιμορραγία που υπέστησαν.


Ο αθλητισμός παγκοσμίως σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα «Expansion» έχει υποστεί συνολικά απώλειες 57 δισεκατομμυρίων ευρώ!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια