Looking For Anything Specific?

Football Freestyle αλά ελληνικά: Κατερίνα (Καραλή), πες μας, πώς το κάνεις;

 

 Μια χούφτα παιδιών με αγάπη για τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανή την ελπίδα της ανάπτυξης και διάδοσης του Football FreeStyle στη χώρα μας. Μια εκπρόσωπος αυτής της προσπάθειας, βασικό στέλεχος του μοναδικού ποδοσφαιρικού συλλόγου στη χώρα μας (Freestyle Football Hellas) είναι η Κατερίνα Καραλή.

 “Τι είναι το freestyle; Για μένα είναι αθλητισμός, εκτόνωση, ανάγκη έκφρασης μέσα από μια δύσκολη διαδικασία που απαιτεί συγκέντρωση, προπόνηση και προσήλωση στο στόχο", λέει στο SportBubble η Κατερίνα Καραλή και προσθέτει: “Το άθλημα βασίζεται σε δεξιότητες με την μπάλα. Σίγουρα όλοι θα έχετε δει βιντεάκια με παιδιά που κάνουν διάφορα κόλπα με τη μπάλα. Στο εξωτερικό είναι πλέον είναι πολύ διαδεδομένο, υπάρχουν διοργανώσεις ετήσιες, υπάρχει Παγκόσμιο πρωτάθλημα, Πανευρωπαϊκό αλλά και μεγάλα τουρνουά που διοργανώνουν χορηγοί όπως η Red Bull.

 Στο εξωτερικό πολλά παιδιά το κάνουν επαγγελματικά , έχουν σπόνσορες και καλό μάρκετινγκ που βοηθάει… Στην Ελλάδα τα πράγματα κάπως δύσκολα. Πώς να κρατηθείς σε φόρμα και να ανέβεις επίπεδο εάν δεν μπορείς να εξασφαλίσεις χρηματοδότηση ώστε να μετέχεις σε μεγάλες διοργανώσεις ; Κάνουμε προσπάθειες, έχουμε απευθυνθεί σε χορηγούς και αναμένουμε απαντήσεις. Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πολλοί αθλητές που να ασχολούνται με το freestyle. 
Σκοπεύουμε όμως να κρατήσουμε την φλόγα αναμμένη. Το 2014 διοργανώσαμε και το πρώτο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα εδώ στην Ελλάδα".




 Για τους κανονισμούς λέει: “Στις μεγάλες διοργανώσεις ναι, φυσικά υπάρχουν κανόνες, υπάρχει χρονικό όριο μέσα στο οποίο πρέπει να εκτελέσεις την άσκηση, υπάρχουν συνήθως τρεις γύροι για κάθε διαγωνιζόμενο και φυσικά οι κριτές που βαθμολογούν". 

Σχετικά με το πώς ξεκίνησε να ασχολείται :"Σε μικρή ηλικία έπαιζα ποδόσφαιρο στο Λαύριο. Κάποια στιγμή, είδα ένα βιντεάκι στο youtube σχετικό με το football frestyle. Μου τράβηξε αμέσως την προσοχή και σταδιακά άρχισε να με απορροφά όλο αυτό και να κεντρίζει το ενδιαφέρον μου. Δυστυχώς στη πορεία είχα και μια ατυχία, έπαθα ρήξη έσω μηνίσκου. Ήταν κάτι που με ταλαιπώρησε και με έριξε πίσω…Δεν το βάζω κάτω όμως". 

 Η Κατερίνα είναι φοιτήτρια στο Πολυτεχνείο Τρικάλων, σπουδάζει Πολιτικός Μηχανικός. Επίσης αγαπάει την προπονητική και μάλιστα είναι απόφοιτος ΙΕΚ προπονητικής: "Αν με ρωτήσεις τι θα ήθελα για το μέλλον θα σου έλεγα να μπορούσα να συνδυάσω την προπονητική με το football freestyle, ίσως σε ακαδημία η οποία θα μπορούσε να εντάξει το football freestyle ως δραστηριότητα. Είναι ωραίο και διασκεδαστικό για τα παιδιά, γυμνάζει το σώμα, καλλιεργεί δεξιότητες…".


 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια