Looking For Anything Specific?

Μαντζούκας: Ο Θρύλος Ιωαννίνων, ο "Νους" και το μεγάλο βήμα στην καριέρα του



 Προμηθέας και Παναθηναϊκός ανακοίνωσαν την ολοκλήρωση της μεταγραφής ενός εκ των μεγαλύτερων ταλέντων του ελληνικού μπάσκετ. Ο 17χρονος Λευτέρης Μαντζούκας μετά από μια 5αετία στο φιλόδοξο πρόγραμμα του Προμηθέα ετοιμάζει τις αποσκευές του με προορισμό το ΟΑΚΑ με την ελπίδα μιας μεγάλης καριέρα ανάλογης των προσδοκιών που έχουν όλοι για αυτό το παιδί.

Ήταν μόλις 14 ετών, 7 μηνών και 6 ημερών όταν ο Μάκης Γιατράς τον έριχνε στην…  "μάχη" της Basket League με την φανέλα του Προμηθέα κόντρα στον Πανιώνιο. Με τους δυο πόντους που πέτυχε σε εκείνο το ματς της περασμένης σεζόν (14/02/2018) ο Λευτέρης Μαντζούκας έγινε ο νεότερος σκόρερ στην  κατηγορία ενώ παράλληλα, έγινε ο 2ος νεότερος αθλητής που αγωνίστηκε στην Α1 Εθνική , μετά τον Γιώργο Παπαγιάννη.

 “Έμαθα ότι θα παίξω  όταν γύρισα από το σχολείο (σ.σ. πήγαινε Γ' Γυμνασίου)! Η μαμά μου... τρελάθηκε όταν της το είπα και με συμβούλευσε απλώς να είμαι ο εαυτός μου”, δήλωσε ο νεαρός έφηβος για εκείνη την πρώτη εμπειρία.

Τρεις μήνες μετά ο Γιατράς του επιφύλασσε μια ακόμη έκπληξη χρησιμοποιώντας τον (ήταν 14 μηνών και 10 μηνών) στην βασική πεντάδα του αγώνα με τον Ολυμπιακό(!) σε ένα ματς που μέτρησε 12 πόντους με 3/3 δίποντα και 2/5 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ.

Ο Λευτέρης Μαντζούκας γεννήθηκε στις 7/8 /2003 κι έχει ύψος 2.06. Έκανε τα πρώτα του βήματα στον Θρύλο Ιωαννίνων την ομάδα που ίδρυσε ο βετεράνος καλαθοσφαιριστής Νίκος Ντούγιας. Ο τελευταίος αντιλαμβάνεται σύντομα πως έχει στα χέρια του ένα ακατέργαστο «διαμάντι». Εντάσσει στο πρόγραμμα εκγύμνασης του ασκήσεις ενδυνάμωσης και στίβου. 

Άλλωστε ο Μαντζούκας είχε υπάρξει και αθλητής του στίβου. Το 2015 σε ηλικία 12 ετών ο τότε προπονητής του τον βάζει να παίξει σε παιχνίδι του αντρικού (πρωτάθλημα Β΄ ΕΣΚΑΘ) στο οποίο όχι μόνο «στέκεται» αξιοπρεπώς αλλά βάζει 5 πόντους με 1/1 δίποντο και 1/1 τρίποντο!

Διαβάστε ακόμη: Νάντια Κομανέτσι, η μικρή κομμουνίστρια που δεν χαμογελούσε!

Την  ίδια χρονιά ο Προμηθέας επισημοποιεί το ενδιαφέρον του κι ο Ματζούκας μετακομίζει στην Πάτρα ώστε να ακολουθήσει μαζί με δεκάδες άλλα παιδιά  μέλος του αθλητικού προγράμματος αθλητικών υποτροφιών “ΝΟΥΣ” που οργάνωσε ο Προμηθέας και μετακόμισε στην Πάτρα. Πρότυπο του είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. "Έχει μακριά χέρια, μεγάλη επαφή με το καλάθι και φυσικά είναι τρομερά εξελίξιμος", έλεγαν στον Προμηθέα σχετικά με την απόφαση τους να επενδύσουν πάνω του. 

Τα επόμενα χρόνια θα στηρίξουν έμπρακτα τον ταλαντούχο φόργουορντ δίνοντας του ευκαιρίες τις οποίες αξιοποίησε προκαλώντας το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων με τον Παναθηναϊκό να είναι αυτός που τελικά κέρδισε την εμπιστοσύνη του.  

Διαβάστε ακόμη: Κώστας Τριγκώνης, όταν σβήσουν τα φώτα


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια