Looking For Anything Specific?

Κώστας Τριγκώνης: «Όταν τα φώτα σβήσουν...» -Συμβουλές ζωής από έναν ακούραστο "θαλασσόλυκο"

Τριγκώνης-Πασχαλίδης foto/ALEX GRYMANIS(redbull.com)


Οι αγώνες ιστιοπλοϊας ("The Race") που εμπνεύστηκαν οι Ολυμπιονίκες μας στην Ιστιοπλοΐα Κώστας Τριγκώνης, Ιορδάνης Πασχαλίδης και πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία στην παραλία της Αρετσούς στα μέσα Οκτωβρίου, ήταν ένα από τα κορυφαία event για την πόλη της Θεσσαλονίκης
14 αθλητές κι αθλήτριες 15-21 ετών, διαγωνίστηκαν boat to boat με σκάφη καταμαράν F18 σε ένα τριήμερο που πρόσφερε όμορφες εικόνες και έντονες συγκινήσεις. Ο 50χρονος πια Κώστας Τριγκώνης, με συμμετοχή σε 4 Ολυμπιάδες στην καριέρα του δεν σταματάει να αθλείται, να ονειρεύεται , να εργάζεται σε νέα projects που αφορούν την μεγάλη του αγάπη, την ιστιοπλοΐα.

"Αυτή την στιγμή που μιλάμε με βρίσκεις στα Κανάρια Νησιά. Προπονώ την Ολλανδική Ολυμπιακή ομάδα και είμαστε σε φάση χειμερινής προετοιμασίας", λέει στο Sportbubbe o Κώστας Τριγκώνης ο οποίος αναφορικά με την κατάσταση που βιώνουμε εξαιτίας της πανδημίας εξηγεί: "Αυτή η κρίση είναι τελείως διαφορετική, επηρεάζει τους πάντες. Εδώ στα νησιά ντόπιοι μου λένε πως η πτώση του τζίρου τους είναι της τάξης του 80%.

Εγώ αντιλαμβάνομαι ως εξής όλο αυτό που ζούμε:  Στον αθλητισμό όλα αυτά τα χρόνια μαθαίναμε πως να διαχειριζόμαστε την νίκη, την επιτυχία όμως παράλληλα ήμασταν προετοιμασμένοι να διαχειριστούμε και την ήττα. 

Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε μια ήττα. Χρειάζεται σύνεση  και ψυχραιμία. Εμείς στη θάλασσα προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο και ευελπιστούμε για το καλύτερο. Έχουμε να κάνουμε με έναν αόρατο εχθρό. Πρέπει να προφυλαχθούμε... Όλο αυτό θα τελειώσει και πιστεύω θα γίνει σύντομα. Υπομονή λοιπόν και ατομική ευθύνη". 




Ο Κώστας Τριγκώνης έδωσε στο Sportbubbe κάποιες συμβουλές...ζωής σε όλα τα παιδιά που αυτή την στιγμή κυνηγούν το όνειρο του επαγγελματικού αθλητισμού:

 **"Έχω πει στο παρελθόν ως καλεσμένος σε παιδιά που κάνουν πρωταθλητισμό  πως "αυτό που κάνετε κάποια στιγμή θα τελειώσει και θα πρέπει να χτίσετε το μέλλον σας". 

**"Οι επαγγελματίες αθλητές ζούμε σε μια γυάλα σε μια σφαίρα. Κάποια στιγμή όμως, τα φώτα σβήνουν. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για αυτή τη στιγμή. Εγώ άρχισα να το αντιλαμβάνομαι πριν από την Ολυμπιάδα της Αθήνας.



** Όταν έρχεται το τέλος της καριέρας είσαι μόνος. Πρέπει να αντιμετωπίσεις την ζωή. Για να το κάνεις αυτό χρειάζεσαι εφόδια. Εγώ κάποια στιγμή συνειδητοποίησα πως απλώς είχα τελειώσει την γυμναστική ακαδημία. Έκατσα στα 30 μου στα θρανία, να μάθω υπολογιστές, να μάθω μια έξτρα ξένη γλώσσα. 
**Πολλές φορές οι αθλητές είμαστε ακοινώνητοι. Συγκεντρωνόμαστε μόνο στον στόχο. Αυτό δεν είναι καλό.Κάποια στιγμή άρχισα να έχω ενδιαφέρον και για πράγματα που δεν αφορούσαν τον αθλητισμό. Έπρεπε να γίνει αυτό γιατί έπρεπε να δω και μια άλλη πλευρά της ζωής που εξαιτίας του πρωταθλητισμού δεν ήξερα.
** Όλα τα πράγματα έχουν μια αρχή, μια μέση και ένα τέλος. Αυτό ισχύει και για την αθλητική καριέρα. Κάθε πράγμα που τελειώνει, είναι η αρχή για κάτι άλλο".

 ***O Κ. Τριγκώνης ξεκίνησε την ιστιοπλοΐα σε ηλικία 9 ετών, στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Θεσσαλονίκης. Είναι επίτιμος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού με το βαθμό του Yποπλοιάρχου. Έχει κατακτήσει 20 Εθνικούς, 3 Βαλκανικούς,1 Μεσογειακό, 6 Ευρωπαϊκούς και 5 Παγκόσμιους τίτλους στις κατηγορίες "470 Aνδρών" και Tornado (Καταμαράν) και έχει συμμετάσχει σε 4 Ολυμπιάδες: Ατλάντα '96, Σίδνεϊ '00, Αθήνα '04, Πεκίνο '08.

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια