Looking For Anything Specific?

"Κόουτς, εσύ φταίς"- Πληθαίνουν οι αλλαγές προπονητών στην Basket League

 


Ακόμη και σε περιόδους όπως η φετινή, με πολλές ιδιαιτερότητες, χωρίς την παρουσία φιλάθλων στις εξέδρες, με χαμηλά σχετικά μπάτζετ, η πίεση και το άγχος του αποτελέσματος δημιουργούν συνθήκες αναθεώρησης και αναπροσαρμογής πλάνων στις ομάδες της Basket League τα επιτελεία των οποίων βρίσκονται σε εγρήγορση.

Ήδη, τέσσερις από τους 12 προπονητές της Basket League αποτελούν παρελθόν με αφορμή άσχημα αποτελέσματα αλλά και… ασυμφωνία χαρακτήρων σε κάποιες περιπτώσεις. Περιστέρι, Λάρισα, ΠΑΟΚ και Ιωνικός προχώρησαν πριν από την αλλαγή της χρονιάς σε αλλαγές στην τεχνική τους ηγεσία.

Πληροφορίες αναφέρουν πως σε διαδικασία αναζήτησης προπονητή βρίσκεται κι ο Ηρακλής μετά την εντός έδρας ήττα από τον Λαύριο. Οι κυανόλευκοι δεν διέψευσαν πως ήδη βρίσκονται σε συζητήσεις με τον Βαγγέλη Ζιάγκο προκειμένου να λύσουν τη συνεργασία μαζί του. 

Σενάρια -τα οποία όμως δεν επιβεβαιώθηκαν- ήθελαν και τον Σάββα Καμπερίδη (Άρης) να υποβάλλει την παραίτηση του όμως η εκτός έδρας νίκη στη Λάρισα , φαίνεται πως δημιούργησε νέα δεδομένα στους «κίτρινους». 

Παπανικολόπουλος out, Πεδουλάκης in

Στις 11 Νοεμβρίου το Περιστέρι ανακοίνωσε το τέλος της συνεργασίας του με τον Νίκο Παπανικολόπουλο ενώ είχε προηγηθεί μια εντός έδρας ήττα από τη Ρίγα για τη διοργάνωση του BCL.  "Στενοχωρημένος για την αποχώρηση, αλλά σίγουρος και αισιόδοξος για το μέλλον της ομάδας, αποχωρώ από το Περιστέρι, ύστερα από δυόμισυ υπέροχα χρόνια", δήλωσε ο κόουτς.  Η διοίκηση έδωσε τα ηνία της ομάδας στον συνήθη… ύποπτο Αργύρη Πεδουλάκη.

Κουφός out,Αγγέλου in

Ήταν 12 Νοεμβρίου όταν ο Ιωνικός Νίκαιας ανακοίνωνε την λύση της συνεργασίας του με τον Στέργιο Κούφο. Είχε προηγηθεί ένα επεισόδιο στη προπόνηση μεταξύ του βοηθού του Σωτήρη Νικολαϊδη και του Νίκου Παππά που μετείχε στις προπονήσεις. Η διοίκηση δεν «κάλυψε» το τεχνικό τιμ για το περιστατικό αν και η παραίτηση του κόουτς Κουφού λένε πως υποβλήθηκε για διαφορετικούς λόγους. "Η διοίκηση της ομάδας θεωρεί πως η μέχρι τώρα εικόνα και παρουσία της εξυπηρετούσε εξαιρετικά τους στόχους που είχαμε θέσει στον προπονητή μας από την αρχή της χρονιάς και για αυτό το λόγο δεν υπήρχε καμία δυσαρέσκεια προς το πρόσωπό του.

Η παραίτηση του Στέργιου Κουφού αποτελεί προσωπική του απόφαση, την οποία δυστυχώς δεν καταφέραμε να ανακαλέσουμε", ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση. Τρεις ημέρες μετά αναλάμβανε καθήκοντα νέου κόουτς ο Βαγγέλης Αγγέλου

Μέξας out, Λυκογιάννης in

Μετά την εντός έδρας ήττα από τη Λάρισα που ήρθε με περιπετειώδη τρόπο στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα , η ΚΑΕ ΠΑΟΚ στις 10 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της συνεργασίας της με τον Κώστα Μέξα. "Είναι μια πολύ κακή ήττα για εμάς. Δυστυχώς δεν ανταποκριθήκαμε στο πνευματικό κομμάτι του αγώνα. Νομίζω μείναμε στις καλές εμφανίσεις με τον Προμηθέα και την ΑΕΚ", δήλωσε ο Έλληνας τεχνικός που δεν κατάφερε να παρουσιάσει ένα αξιόμαχο σύνολο και να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες του ρόστερ που το καλοκαίρι δημιούργησε. Τη θέση του ανέλαβε ο Άρης Λυκογιάννης που ξεκίνησε με 2/2 νίκες απέναντι σε Άρη και Κολοσσό

Γαβριήλ out, Παπανικολόπουλος in

Λίγες ημέρες πριν, η Λάρισα με αφορμή την εντός έδρας ήττα από τον Άρη αποφάσισε τη λύση της συνεργασίας της με τον Λίνο Γαβριήλ:"Ο προπονητής ανέλαβε την ευθύνη για τις ήττες που καταγράφηκαν στις πρώτες αγωνιστικές της Basket League και αποχωρεί από την ομάδα ύστερα από παραίτηση που έγινε δεκτή από τη διοίκηση. Σύσσωμη η διοίκηση της ομάδας μας του εύχεται καλή συνέχεια στη ζωή του και στη συνέχεια της καριέρας του", ανέφερε η ανακοίνωση της διοίκησης που επέλεξε ως αντικαταστάτη του τον Νίκο Παπανικολόπουλο

Ζιάγκος out 

Η εντός έδρας ήττα από το Λαύριο προκάλεσε προβληματισμό. Ο Βαγγέλης Ζιάγκος μετά το τέλος του αγώνα στις δηλώσεις του ανέλαβε την ευθύνη για την ήττα. Η διοίκηση με την σειρά της εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία συστήνει ψυχραιμία λέγοντας πως δεν θα λάβει αποφάσεις "εν θερμώ". Πληροφορίες αναφέρουν πως αναζητείται ήδη ο αντικαταστάτης του. 

Στις θέσεις τους παραμένουν για την ώρα οι Βόβορας(Παναθηναϊκός), Παπαθεοδώρου (ΑΕΚ), Γιατράς(Προμηθέας), Σερέλης (Λαύριο) Καντζούρης (Κολοσσός), Καλαμπάκος(Μεσολόγγι) και Καμπερίδης (Άρης). 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια