Looking For Anything Specific?

Πρωταγωνιστές με buzzer beater και... "παλιοσειρές"



 Έλστον Τέρνερ

Δυο τρίποντα έβαλε όλα κι όλα στο παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής της Basket League ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Κολοσσό εκ των οποίων και τα δυο στο τελευταίο ενάμιση λεπτό του αγώνα με το δεύτερο να είναι το bazzer beater με το οποίο ο Δικέφαλος απέδρασε με νίκη από την Ρόδο(85-84). Ο λόγος για τον Έλστον Τέρνερ που τελείωσε το ματς με 16 πόντους(5/8 δίποντα, 2/4 τριπ.) και αποδείχθηκε ο παίκτης της τελευταίας στιγμής. Πολύ θετική παρουσία είχε ο Μήτρου Λονγκ(11π. με 4 ασίστ, 5 ριμπ.), ο Κονατέ(10π. με 6 ριμπ.), ο Μπιτς (14π. με 4/5 τριπ.) κι ο Γκρίφιν (14π.).

Ο ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο βρέθηκε μπροστά στο σκορ με +17π. όμως ο Κολοσσός αντέδρασε και έδειχνε στο 38΄ να  ελέγχει το ματς. Σπουδαίο παιχνίδι για τους γηπεδούχους έκαναν οι Κερέμ Καντέρ (24π., 6 ριμπ.) και Μιχάιλο Άντριτς (21π., 6 ριμπ., 3 ασίστ). Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του ΠΑΟΚ εκτός έδρας μετά από 18 συνεχόμενες ήττες μακριά από τη Θεσσαλονίκη. Επίσης ήταν η 2η συνεχόμενη επιτυχία με τον Άρη Λυκογιάννη στο πάγκο. 

Πληροφορίες που δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει η διοίκηση του Κολοσσού, αναφέρουν πως η ομάδα της Ρόδου σκέφτεται να καταθέσει ένσταση για αποφάσεις των διαιτητών στα τελευταία λεπτά του αγώνα. 



Φακούντο Μπερτόγλιο


Έχει συνοχή , παίζει με αυτοπεποίθηση, έχει ρυθμό και εξαιρετική χημεία. Ο Άρης συνεχίζει να εκπλήσσει με τις εμφανίσεις του. Επικράτησε σχετικά εύκολα και του ΟΦΗ στη Κρήτη με 3-0 έχοντας για πρωταγωνιστή τον Φακούντο Μπερτόγλιο που βρήκε δυο φορές δίχτυα. Ο Άρης μετά και την σημερινή(19/12) επιτυχία του σκαρφάλωσε ξανά στη κορυφή της βαθμολογίας (29β.), μαζί με τον Ολυμπιακό.   




Τάισον Κάρτερ-Βασίλης Μουράτος 

 Το Λαύριο έχει ανεβάσει... στροφές έχει βελτιώσει αισθητά την απόδοση του σε όλους τους τομείς και έφτασε στην 4η συνεχόμενη νίκη του στη Basket League απέναντι στον Ηρακλή στο Ιβανώφειο(60-77). Ο Τάισον Κάρτερ πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση με 20 πόντους και 9 ριμπάουντ όμως πολύ καλός ήταν κι ο Βασίλης Μουράτος που τελείωσε το ματς με 10 ασίστ, 4 πόντους και 2 ριμπάουντ. Ο Ηρακλής είχε συνολικά 17 λάθη. Η κακή εικόνα που είχε η ομάδα των κυανολεύκων προκάλεσε εξελίξεις με τη διοίκηση να οδηγείται στην απόφαση αντικατάστασης του Βαγγέλη Ζιάγκου στην τεχνική ηγεσία. 

 


Λουκάς Μαυροκεφαλίδης-Άνταμ Σμιθ-Τζον Έλμορ 

Τριάδα "φωτιά" παρέταξε κόντρα στον Προμηθέα ο Ιωνικός που πήρε μια μεγάλη νίκη απέναντι στην ομάδα της Πάτρας με 87-77. Ο Μαυροκεφαλίδης πέτυχε 19 πόντους με 9 ριμπάουντ ενώ από 20 πόντους είχαν οι Άνταμ Σμιθ και Τζον Έλμορ. Πάλεψε για τον Προμηθέα (που το τελευταίο διάστημα δείχνει να έχει χάσει τον αγωνιστικό του προσανατολισμό) ο Αγκμπελέζε με 22 πόντους και 14 ριμπάουντ.


Γιάννης Μπουρούσης 

 Ο ...παλιός είναι άλλιως. Ο Γιάννης Μπουρούσης, με τις επίσης παλιοσειρές, Κώστα Βασιλόπουλο και Βαγγέλη Μάντζαρη πρωταγωνίστησαν στην δύσκολη νίκη του Περιστερίου επί της Λάρισας με 82-78. Ο Μπουρούσης μέτρησε 15 πόντους με 7 ριμπάουντ. Συγχαρητήρια στον 22χρονο Κώστα Παπαδάκη της Λάρισας (αγωνίζεται ως δανεικός από τον Παναθηναϊκό) που είχε 12 πόντους με 4/4 τρίποντα, 7 ασίστ, 3 ριμπ., 2 κλεψίματα σε 24:02 συμμετοχής. 
Μετά το τέλος του αγώνα η Λάρισα εξέδωσε ανακοίνωση: "Η Διοίκηση της ΚΑΕ Λάρισα Bread Factory βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλει το γεγονός της αλλοιώσεως του τελικού αποτελέσματος στην εκτός έδρας αναμέτρηση εναντίον του Περιστερίου. Ως εκ τούτου, καταθέσαμε αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα ένσταση, την οποία και θα υποστηρίξουμε στα αρμόδια όργανα.

Η απόφαση του δεύτερου διαιτητή, κ. Γιώργου Ανδρικόπουλου, να μετρήσει ως δίποντο βολή θεωρώντας κακώς – κάκιστα ότι υπήρξε παρέμβαση αθλητού μας, αν μη τι άλλο δείχνει πρωτίστως έλλειψη σεβασμού προς το ελληνικό μπάσκετ και την ελληνική Διαιτησία, διότι, με την εν λόγω απόφαση αλλοιώνει πρωτεύοντος ένα παιχνίδι πρωταθλήματος και δευτερευόντως, προσβάλλει τη διαιτησία...".


MVP το... VAR στο Αγρίνιο

Ανάθεμα κι αν ήξεραν τι τους...γίνεται οι "άρχοντες" του αγώνα στο παιχνίδι του Αγρινίου ανάμεσα σε Παναιτωλικό και Απόλλων Σμύρνης.Ένα παιχνίδι που βρήκε τους φιλοξενούμενους νικητές (0-1) και άφησε παραπονούμενους τους γηπεδούχους. Ο Παναιτωλικός 8 λεπτά μετά το γκολ που δέχθηκε ισοφάρισε όμως διαιτητής Τζοβάρας κι ο συνεργάτης του στο VAR το ακύρωσαν. Για 10 λεπτά επικράτησε...μπάχαλο. Κάποια στιγμή  δόθηκε οφσάιτ, μετά πέναλτι και μετά...ξανά οφσάιτ. Τελικά το γκολ ακυρώθηκε ως οφ σαιτ, απόφαση που προκάλεσε έντονο εκνευρισμό στους παίκτες του Παναιτωλικού. 



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια