Looking For Anything Specific?

Οι μουσικοί των γηπέδων: Ο Λαυρέντης, η ΒuBa και η...κλινική

 

 Βιολιά, τσέλο, οπαδικά συνθήματα μελοποιημένα και η...επιτυχία σου χτυπά την πόρτα. Κάπως έτσι συνέβη με τον Αλέξανδρο Γαρβριηλίδη ο οποίος έγινε γνωστός στο πανελλήνιο με την έμπνευση του να ενορχηστρώσει αναγνωρίσιμα συνθήματα της εξέδρας των ΠΑΟΚτσήδων.

 Η μουσική είχε ανέκαθεν θέση στα γήπεδα όμως η αλήθεια είναι πως ο Αλέξανδρος Γαβριηλίδης και η παρέα του το πήγαν...ένα βήμα παραπέρα. "Εγώ και η Άνι Σόφι Μποκουγιάν παίζουμε βιολί, ο αδελφός μου, ο Τίμος, παίζει τσέλο. Υπάρχουν διάφοροι ύμνοι και συνθήματα του ΠΑΟΚ. Αλλά ήθελα να δημιουργήσω κάτι πρωτοποριακό. Όταν βρέθηκα το καλοκαίρι για διακοπές στη Σαντορίνη, μου ήρθε η ιδέα να παίξω τον ύμνο του ΠΑΟΚ που τραγούδησε ο Δημήτρης Παρίδης

Νομίζω ότι η καλύτερη δουλειά που έγινε ήταν το τελευταίο βίντεο, βασισμένο στο σύνθημα «ήρθαμε σκαστοί από την κλινική… Είναι ένας συνδυασμός βίντεο και ήχου", έχει δηλώσει ο Αλέξανδρος. Ο Γιάννης Βασσάρας ήταν αυτός που έκανε το film editing και ο Άρης Αντωνιάδης ανέλαβε την επιμέλεια του video.

Μουσική στην κερκίδα

Έχουν περάσει μήνες από την τελευταία φορά που οι αγώνες στην Ελλάδα διεξάγονταν με την παρουσία φιλάθλων στις εξέδρες. Ας θυμηθούμε λοιπόν μερικούς ακόμη από τους γνωστούς οπαδούς που πρόσφεραν μια ...διαφορετική νότα (στη κυριολεξία) στις κερκίδες. 

 Η Bull-Ba του Άρη 

Ξεχωριστό χρώμα στα εντός έδρας παιχνίδια του Άρη σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ έδινε για αρκετά χρόνια η Bulldog's Band (Bu-Ba), η μπάντα του δυναμικού συνδέσμου Super3. Ένα από τα παιδιά μάλιστα που συμμετείχαν σε αρκετές εκδηλώσεις της μπάντας ήταν ο τρομπετίστας Κώστας Δαμιανίδης, που έφυγε λίγες ημέρες πριν από τη ζωή προδομένος από την καρδιά του.

 "O θρυλικός «τρομπετίστας» του Άρη, ο άνθρωπος που έδινε ρυθμό σε ένα ολόκληρο γήπεδο, έφυγε από τη ζωή, βυθίζοντας στη θλίψη όλη την οικογένεια της ομάδας", ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του ΑΣ.

   

 O «Ατίλιο»

 Ο Βασίλης Δουρίδας, γνωστός και ως "Ατίλιο" υπήρξε μια εμβληματική φιγούρα στις κερκίδες του Ολυμπιακού. Επί σειρά ετών ξεσήκωνε τον κόσμο με τον τρομπέτα του η οποία σταδιακά έγινε... διάσημη σε όλη την Ελλάδα. Ο Β. Δουρίδας που έφυγε από τη ζωή το 1994 σε ηλικία μόλις 52 ετών, ήταν γεννημένος στην Αθήνα το 1942. Ο Ολυμπιακός έγινε το πάθος του από νεαρή ηλικία όμως εξαιτίας της τρομπέτας αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας με τους πνεύμονες του. Όπως είχε πει ο ίδιος, το παρατσούκλι "Αττίλιο" του το κόλλησε συνοπαδός του. Την δική του ιστορία με την τρομπέτα στη θύρα 7 έχει γράψει κι ο Νίκος Στυλιανέσης.

   

 Ο Λαυρέντης κι ο Τάσος

 Ο Λαυρέντης Ζαφειριάδης ήταν ο άνθρωπος που έδινε τον παλμό στην εξέδρα του ΠΑΟΚ με την θρυλική του τρομπέτα στην δεκαετία του 1970. Διάδοχος του ...θεωρείται ο Τάσος Κωτούλας: "Τον γνώρισα στην Τούμπα τον Λαυρέντη. Είχε πληροφορηθεί ότι έπαιζα και εγώ τρομπέτα. Από το 1974 έως το 1978 συνυπήρξαμε ως τρομπετίστες της κερκίδας του ΠΑΟΚ. Όταν Ο Λαυρέντης εγκατέλειψε το 1978 τη Θεσσαλονίκη γιατί παντρεύτηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης με άφησε αντικαταστάτη του", έχει δηλώσει ο Τάσος Κωτούλας που έχει δώσει το "παρών" και σε αρκετά παιχνίδια της Εθνικής. Το 2016 δυστυχώς μετά το ματς της Εθνικής με την Λευκορωσία στο Καραϊσκάκη δέχθηκε επίθεση από κουκουλοφόρους που του πήραν την τρομπέτα. Ακούστε συνέντευξη του Λαυρέντη εδώ: https://www.dailymotion.com/video/xivufe

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια