Looking For Anything Specific?

Κατερίνα Πεταχτή: Το «αντίο» της στα παρκέ μετά από 40 χρόνια διαδρομής στο μπάσκετ

H Κατερίνα Πεταχτή, μια από τις αγαπητές φιγούρες του μπάσκετ στη Θεσσαλονίκη


«Ήταν μια δύσκολη απόφαση. Είχα όμως προετοιμαστεί, κάποια στιγμή ήξερα πως έπρεπε να γίνει κι αυτό». Η Κατερίνα Πεταχτή στα 55 της χρόνια, μια από τις λίγες (ίσως η μοναδική) αθλήτρια που κατάφερε να συνδυάσει σε τόσο μεγάλη χρονική διάρκεια, τις οικογενειακές και επαγγελματικές της υποχρεώσεις με το μπάσκετ, διανύει την πρώτη της χρονιά μακριά από τα γήπεδα. 

 «Να σου πω την αλήθεια βοήθησε και η κατάσταση που ήρθε να επιβάλλει αυτή η πανδημία. Όλο αυτό που συμβαίνει είναι όσο να ναι μια ταλαιπωρία για τους αθλητές. Πάντως, η απόφαση μου να σταματήσω είναι αμετάκλητη. Είπα «Κατερίνα ως εδώ». Ήθελα να δεσμευτώ μάλιστα για να μη μου μπουν σκέψεις στην πορεία και για αυτό το ανακοίνωσα και δημόσια κάποια στιγμή όταν με βράβευσε ο σύλλογος βετεράνων», εξηγεί η Κατερίνα στο «sportbubble». 

 Όσο για την πορεία της: «Γεννήθηκα το 1965 και τον πρώτο μου δελτίο το έβγαλα πριν από 41 χρόνια, το 1979 στον Μελιτέα όπου είχα για προπονητή έναν συνάδελφο σας, τον Πάρη Καλημερίδη. Μετά στα 17 μου πήγα στον Ηρακλή όπου είχα κόουτς τον Παρασκευά Μουρατίδη. Στον Ηρακλή ξεχώρισα και κάπως έτσι ήρθε η πρόταση από το Σπόρτινγκ στις αρχές του 1990. Ήταν μια καλή μεταγραφή, μου έδωσαν περίπου 3 εκατομμύρια δραχμές. 

Στο Σπόρτινγκ έπαιξα στο υψηλότερο επίπεδο, πρωταγωνιστούσαμε στην Ελλάδα, παίζαμε Ευρώπη, παίξαμε σε φάιναλ φορ. Όλο αυτό κράτησε μια 3ετία περίπου. Ακολούθως παντρεύτηκα , επέστρεψα στη Θεσσαλονίκη και πήγα στην ΜΕΝΤ. Στην Εθνική έπαιξα για μια 8ετία περίπου. Ξεκίνησα από το 1985 και πέρασα σχεδόν από όλα τα στάδια εθνικών ομάδων. Με την Εθνική έχω παίξει σε 42 ματς. Με το Σπόρτινγκ κατακτήσαμε 2 πρωταθλήματα και φτάσαμε μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών». 


Η Κατερίνα είναι παντρεμένη με τον Κωνσταντίνο Κατσαμούρη, πρώην προπονητή βόλεϊ και τραγουδιστή με τον οποίο απέκτησε τρία παιδιά. Την Μαρία η οποία σήμερα αγωνίζεται στον ΠΑΣ Γιάννινα στην Α1 κατηγορία Γυναικών, την Χριστίνα που σπουδάζει και παίζει μπάσκετ στη Νέα Υόρκη («Manhattan College») και τον Σωτήρη ο οποίος είναι αρχηγός της εφηβικής ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ. «Τα παιδιά μου δεν στάθηκαν εμπόδιο στο να συνεχίσω να κάνω αυτό που αγαπάω. Έχω ζήσει όμορφες και αστείες καταστάσεις. 

Πήγαινα στο γήπεδο με το μωρό στο ριλάξ για να κάνω προπόνηση…Αρκετές φορές συμπαίκτριες μου έχουν κάνει μπέιμπι σίτινγκ για να παίζω ενώ έχει τύχει να θηλάσω και στο γήπεδο. Είμαι χαρούμενη που τα παιδιά μου αγάπησαν το μπάσκετ και παρέμειναν στον χώρο…». Η Κατερίνα έχει συνεργαστεί με αρκετές ομάδες της Θεσσαλονίκης όπως ο Μέγας Αλέξανδρος, η Ζίμενς, η Θέρμη, η Πυλαία, η Καλαμαριά. Το τελευταίο διάστημα έπαιζε στην ΜΕΝΤ ενώ τελευταία της ομάδα ήταν η Σταυρούπολη.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια