Looking For Anything Specific?

Sport Media: Ο πλουραλισμός επιλογών και το διαδύκτιο

 


***Τόσο η ΕΣΗΕΑ όσο κι ο ΠΣΑΤ εξέφρασαν την συμπαράσταση τους στους δημοσιογράφους , που εργάζονται στο νεοσύστατο αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό «OVER FM 104.9» με αφορμή απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) για το κλείσιμο του σταθμού!

***Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως το θέμα της χορήγησης βεβαίωσης νόμιμης λειτουργίας στον σταθμό από το ΕΣΡ αναμένεται οριστικά να ξεπεραστεί. Είναι πάντως να απορεί κανείς: Σε μια περίοδο που ειδικά στον χώρο των ΜΜΕ επικρατεί πρωτοφανή κρίση, κάποιοι άνθρωποι αποφασίζουν να δημιουργήσουν ένα ραδιοφωνικό σταθμό, απασχολούν δεκάδες δημοσιογράφους, παρόλα αυτά η επιχείρηση κινδυνεύει με λουκέτο!

***Σύμφωνα με δημοσιεύματα αναστάτωση επικρατεί ανάμεσα στους εργαζομένους στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και ιδίως στο ενημερωτικό και το αθλητικό τμήμα καθώς υπάρχουν διαρροές για απολύσεις. Στο αθλητικό τμήμα του Μega.. απασχολούνται 17 δημοσιογράφοι. Θυμίζουμε πως ένα μήνα πριν είχαν προηγηθεί κι άλλες απολύσεις από το αθλητικό τμήμα. 

***Εξαιρετική δουλειά κάνουν πολλά ενημερωτικά αθλητικά σάιτ με τις  live εκπομπές (webtv). Υπάρχουν ημέρες που πραγματικά δεν ξέρεις τι να πρωτοπαρακολουθήσεις. 

***Το sdna.gr και το Eurohoops.net έχουν δημιουργήσει παράδοση μετά τα ματς της Euroleague, με ωραία πάνελ και ενδιαφέρουσες απόψεις. Εξαιρετικής ποιότητας είναι και οι παραγωγές του gazzetta.gr. Πολύ καλή είναι και η προσπάθεια του Basketplus.gr που δημιούργησε καθημερινή εκπομπή με πιστό κοινό για το μπάσκετ.

***Η Basket League ξεκίνησε με τα παιχνίδια να μεταδίδονται ζωντανά από την ΕΡΤ. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές δεν ξεκίνησε όμως και η εκπομπή που συνόδευε τα ματς(με καλεσμένους στο στούντιο,«πάσες» στα γήπεδα κλπ) κάτι που δεν αποκλείεται να συμβεί στο προσεχές μέλλον. 

***Πολύ ενδιαφέρον το κείμενο για την πορεία της ηλεκτρονικής έκδοσης των "New York Times" από την "Καθημερινή".

***Οι NYTimes ανακοίνωσαν πως τα έσοδα από τις συνδρομές στην ηλεκτρονική τους έκδοση υπερέβησαν για πρώτη φορά στην ιστορία της τα έσοδα από την έντυπη έκδοσή της!

***Καθοριστικός παράγοντας ήταν, βέβαια, η επικαιρότητα και η ασυνήθης συγκυρία των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ που διεξάγονταν εν μέσω εντονότατης πόλωσης και προπαντός με φόντο την πανδημία και τον οικονομικό της αντίκτυπο.

***Ο στόχος που έχουν θέσει οι NYT είναι να συγκεντρώσουν συνολικά 10 εκατομμύρια συνδρομητές μέχρι το 2025 ενώ αυτή τη στιγμή έχουν ήδη 7 εκατομμύρια συνδρομητές. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια