Looking For Anything Specific?

Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο: Απαγορεύεται το χειροκρότημα οι επευφημίες, οι αγκαλιές και οι χειραψίες!

 


Τον οδικό χάρτη που περιλαμβάνει όλες τις προϋποθέσεις για όσους ταξιδέψουν στο Τόκιο το ερχόμενο καλοκαίρι (Ολυμπιακοί Αγώνες) έδωσε στη δημοσιότητα η ΔΟΕ και όλοι οι εμπλέκόμενοι πρέπει να προετοιμαστούν για μία εντελώς διαφορετική διοργάνωση.

Συγκεκριμένα απαγορεύονται οι χειραψίες και οι αγκαλιές μεταξύ των αθλητών και προβλέπεται αποβολή από τους Αγώνες, αν κάποιος παραβιάσει τα πρωτόκολλα περιλαμβάνει ο οδηγός των αθλητών.

Επίσης, οι αθλητές και οι αθλήτριες θα υποβάλλονται σε τεστ για τον κορωνοϊό κάθε τέσσερις μέρες και αν προκύψει κάποιο θετικό, τότε αποκλείονται από τους Αγώνες.

Η διαφορά για τους αθλητές και τις αθλήτριες συγκριτικά με τους υπόλοιπους, είναι ότι δε θα χρειαστεί να μπουν σε καραντίνα και θα τους επιτραπεί να παραβρεθούν σε προπονητικά καμπ στην Ιαπωνία, πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών.

Όλες οι κινήσεις των αθλητών και των αθλητριών θα καταγράφονται και μόνο με ειδική άδεια θα μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει τα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς. Επίσης απαγορεύεται σε όλους να επισκεφτούν τουριστικά αξιοθέατα, εστιατόρια και μπαρ καθώς και γυμναστήρια εκτός Ολυμπιακού χωριού.

Όσον αφορά τον εμβολιασμό, συνιστάται στους αθλητές και τις αθλήτριες όμως δε θα είναι υποχρεωτικός.

H χρήση της ειδικής εφαρμογής που θα παρακολουθεί την υγεία του κάθε αθλητή και αθλήτριας και θα εντοπίζει πιθανά κρούσματα θα είναι απαραίτητη. Όπως έχει αναφερθεί ξανά, ο χρόνος των αθλητών και των εθελοντών που θα παραμένουν μέσα στο Ολυμπιακό χωριό θα είναι περιορισμένος ενώ γενικότερα η κίνησή τους και η μεταφορά ανάμεσα στις αρένες και στο χωριό θα είναι πλήρως ελεγχόμενες.

Παράλληλα, η ανακάλυψη του εμβολίου και ο γενικός εμβολιασμός των συμμετεχόντων χαρακτηρίζεται ως «πλεονέκτημα» στην υπόθεση των Ολυμπιακών.

Μέσα στον Απρίλιο θα βγει η ανανεωμένη έκδοση του οδηγού, βάσει των εξελίξεων, ενώ μέχρι τον Ιούνιο θα έχει ολοκληρωθεί το επίσημο playbook των Αγώνων.

Πριν το ταξίδι στην Ιαπωνία

*Το ταξίδι ξεκινά ουσιαστικά 14 μέρες πριν την άφιξη στο Τόκιο

*Τα απαραίτητα έγγραφα είναι το αρνητικό μοριακό τεστ και φυσικά η εγκεκριμένη βίζα

*Λεπτομερές πλάνο των πρώτων 14 ημερών διαμονής στο Τόκιο

*Το κατέβασμα και χρήση της εφαρμογής COCOA και η καταγραφή της πορείας της υγείας τις 14 μέρες πριν την αναχώρηση για την Ιαπωνία

Αναλυτική λίστα όλων των ατόμων με τα οποία θα έρθει κάποιος σε επαφή κατά την παραμονή του στο Τόκιο

*Μοριακό τεστ covid 72 ώρες πριν την αναχώρηση για το Τόκιο

Φτάνοντας στο Τόκιο:

*Επίδειξη των απαραίτητων εγγράφων (αρνητικό τεστ, βίζα)

*Υποβολή σε τεστ covid

*Εγκαταλείπουμε γρήγορα το αεροδρόμιο και περιορίζουμε στο ελάχιστο τα δραστηριότητα μας

Κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών

*Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθούνται και θα τεστάρονται για covid διαρκώς

*Όποιος αισθάνεται ότι έχει κάποιο σύμπτωμα πρέπει να τεστάρεται αμέσως

*Επιτρέπονται μόνο οι δραστηριότητες των πλάνου των 14 ημερών που έχει κατατεθεί

*Απαγορεύεται το χειροκρότημα και οι επευφημίες

*Ενδεχομένως να υπάρχουν και άλλες συγκεκριμένες οδηγίες και περιορισμοί ανάλογα την ιδιότητα, το άθλημα και την τοποθεσία

Αποχωρώντας από την Ιαπωνία

Να είναι ενήμερες οι αποστολές για οποιαδήποτε αλλαγή στις προϋποθέσεις ταξιδιού στην τελική χώρα προορισμού, αλλά και στους ενδιάμεσους σταθμούς

Να είναι προετοιμασμένες για ένα τελικό τεστ covid πριν την αναχώρηση

Πηγή:sportsfeed.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια