Looking For Anything Specific?

Στιβ Κερ , τα είπες όλα – Το συγκλονιστικό ξέσπασμα του προπονητή των Γουόριορς

 

 

 Το μακελειό σε σχολείο του Τέξας που προκάλεσε τον φόνο 19 μικρών μαθητών και δυο εκπαιδευτικών συγκλονίζει τις ΗΠΑ. Ο προπονητής των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς ξέσπασε στο περιθώριο του αγώνα με τους Ντάλας Μάβερικς: «Καμία ερώτηση για μπάσκετ δεν έχει σημασία. Από την ώρα που τελειώσαμε την προθέρμανση, δολοφονήθηκαν 14 παιδιά και ένας δάσκαλος. 

Τις τελευταίες 10 μέρες ημέρες είδαμε να σκοτώνονται ηλικιωμένοι αφροαμερικανοί σε σούπερ μάρκετ, άνθρωποι ασιατικής καταγωγής σε εκκλησία και τώρα βλέπουμε παιδιά να δολοφονούνται σε σχολείο. Πότε θα κάνουμε κάτι; Έχω κουραστεί να κάνω δηλώσεις και να δίνω συλλυπητήρια  σε συντετριμμένες οικογένειες. 

Συγγνώμη, αλλά έχω κουραστεί να κρατάμε ενός λεπτού σιγή. Αρκετά!» πρόσθεσε, προσπαθώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά του. Θέλω  όλοι όσοι είστε εδώ και όλοι όσοι μας ακούνε να σκεφτούν τα δικά τους παιδιά και εγγόνια, μητέρα και πατέρα, αδερφό και αδερφή. Πώς θα αισθανόσασταν αν αυτό σας συνέβαινε σήμερα;» αναρωτήθηκε στη συνέχεια ο 56χρόνος προπονητής, ο οποίος είχε  χάσει τον πατέρα του, Μάλκομ Κερ, το 1984, όταν δολοφονήθηκε από εξτρεμιστές στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Βυρητού στο οποίο ήταν καθηγητής. 

 «Δεν μπορούμε να καθόμαστε εδώ, να διαβάζουμε για το περιστατικό και να πούμε "εντάξει, ας κρατήσουμε ενός λεπτού σιγής τώρα. Πάμε να παίξουμε!" Θα παίξουμε έναν αγώνα μπάσκετ σήμερα αλλά 50 γερουσιαστές θα μας κρατάνε όμηρους». «Το 90% των Αμερικανών ζητούν να υπάρχει έλεγχος ιστορικού για την αγορά όπλων. Μας κρατάνε ομήρους 50 γερουσιαστές επειδή αρνούνται να ψηφίσουν ένα νομοσχέδιο για να διατηρήσουν τη δύναμή τους. Είναι αξιολύπητο. Αρκετά!» κατέληξε.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια