Looking For Anything Specific?

Lockdown στον αθλητισμό: Στο τραπέζι του διαλόγου- Οι συναντήσεις και η διαμαρτυρία της Παρασκευής

 


Την πρόθεση του να συναντήσει φορείς και εκπροσώπους όλων των αθλημάτων με στόχο να υπάρξει διάλογος για τον αθλητισμό αναφορικά με  πάγιο αίτημα σταδιακής επανέναρξης αγωνιστικών υποχρεώσεων, εξέφρασε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Για αύριο , νωρίς το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί συνάντηση του ΠΣΑΚ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Καλαθοσφαιριστών) για το θέμα του Μπάσκετ. Αργότερα όμως ο κ. Αυγενάκης θα δεχθεί ξεχωριστά στο γραφείο του δυο ακόμη ανθρώπους της Καλαθοσφαίρισης, τον Γιάννη Γκαγκαλούδη και τον Νίκο Μπουντούρη. Εκπρόσωποι του Μπάσκετ θέλουν να μεταφέρουν το αίτημα λειτουργίας των Ακαδημιών παράλληλα με την λειτουργία των σχολείων. "Δεν πρέπει να διαχωρίζουμε την εκπαίδευση από τον αθλητισμό. Όποια ηλικιακή βαθμίδα ανοίγει για το σχολείο θα πρέπει να υπάρχει πρόβλεψη και για σπορ", λένε. Δυστυχώς για τον αθλητισμό όλη αυτή η συζήτηση συμπίπτει με την ραγδαία αύξηση κρουσμάτων των τελευταίων ημερών.

Θυμίζουμε επίσης για την Παρασκευή προγραμματίζεται ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας αθλητών από όλα τα σπορ στο κέντρο της Αθήνας. 

"Αντιλαμβάνομαι και συμμερίζομαι την αγωνία και την απογοήτευση της αθλητικής οικογένειας για την παρατεταμένη περίοδο αναστολής αθλητικών δραστηριοτήτων. Αισθάνομαι τα ίδια με εσάς. Σας ζητώ, από όλους, να οπλιστούμε με περισσότερη υπομονή και αλληλεγγύη. Εμπιστευόμαστε τους Λοιμωξιολόγους που έχουν το μεγάλο βάρος διαχείρισης και επεξεργασίας όλων των νέων δεδομένων που προκύπτουν καθημερινά" δήλωσε πρόσφατα ο κ. Αυγενάκης, στην  4η ημέρα του διαλόγου "Αθλητισμός 2021 – Συμπαίκτες στη Μεταρρύθμιση" 

Εκεί θυμίζουμε πως επανέλαβε πως έχουν κατατεθεί στην Επιτροπή Λοιμωξιολόγων αιτήματα  για την επανέναρξη συγκεκριμένων αθλητικών δραστηριοτήτων όπως:

Άνοιγμα των κολυμβητηρίων με αυστηρούς περιορισμούς στα άτομα που θα βρίσκονται μέσα στις πισίνες. Έναρξη των ποδοσφαιρικών προπονήσεων σε Football League, Γ’ Εθνική, Α’ Εθνική Γυναικών, Ποδόσφαιρο Σάλας, πρωταθλήματα υποδομών ΠΑΕ. 

Προπονήσεις αθλητών χιονοδρομιών. Αγώνες για τις πρώτες κατηγορίες πρωταθλημάτων σε εκείνα που ήδη επιτρέπονται από 1/1/2021 οι προπονήσεις. Δηλαδή, βόλεϊ γυναικών (το οποίο πήρε την άδεια), μπάσκετ γυναικών, χάντμπολ ανδρών και γυναικών, πόλο ανδρών και γυναικών. Αγώνες ατομικών αθλημάτων σε ανοικτές εγκαταστάσεις που επιτρέπονται οι προπονήσεις τους από 07/11/2020. Αγώνες κλειστού στίβου για να συγκροτηθεί η εθνική ομάδα εν όψει Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια