Looking For Anything Specific?

Ξεσηκωμός στην Ισπανία και κινητοποιήσεις: "Ανοίξτε τον Αθλητισμό..."

 


Το κίνημα "Ja n'hi ha prou" (φτάνει πια) εξαπλώνεται στην Καταλονία με τα σωματεία και τους αθλητές να ζητούν επιτακτικά την επιστροφή τους στα γήπεδα. Σε πολλές περιοχές της Ισπανίας οι αγωνιστικές δραστηριότητες σε ερασιτεχνικές κατηγορίες και στον αναπτυξιακό αθλητισμό έχουν διακοπεί εδώ και μήνες με αφορμή το ξέσπασμα της πανδημίας. 

Πριν από λίγες εβδομάδες μια ομάδα μπάσκετ από την περιοχή της Χιρόνα μαζί με προπονητές άλλων αθλημάτων (χάντμπολ , βόλει, χόκει), συνέταξαν ένα "μανιφέστο" στο οποίο εξηγούν τους λόγους για τους οποίους δεν μπορεί παραμείνει το "λουκέτο" στον Αθλητισμό. Μέσα σε λίγες ημέρες συγκεντρώθηκαν 12.000 υπογραφές από αθλητές συλλόγους, προπονητές και Ομοσπονδίες. Επίσης έχουν οργανωθεί συγκεντρώσεις και πορείες έξω από αθλητικές εγκαταστάσεις και Δήμους πόλεων.

Η διαδυκτιακή τους πλατφόρμα έχει φιλοξενήσει μελέτες σχετικά με τον αντίκτυπο  που έχει στον ψυχολογικό τομέα αυτή η παύση δραστηριότητας σε παιδιά και εφήβους. Επίσης, εξηγούν την μηδενική επίπτωση που είχε ο αθλητισμός στην εξάπλωση του κοροναϊού.

Αναφέρουν πως οι σύλλογοι είναι σε θέση να ξεκινήσουν να λειτουργούν σύμφωνα με τα πρωτόκολλα υγείας. Εκπρόσωποι της κίνησης "Ja n'hi ha prou" ζήτησαν συνάντηση και έχει προγραμματιστεί επαφή τους με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού  Gerard Figueras, προκειμένου να μεταφερθούν αιτήματα ζητώντας παράλληλα την επιστροφή των νεαρών αθλητών στις προπονήσεις. 

Μέλη του κινήματος κάνουν λόγο για "ποινικοποίηση του αθλητισμού"  χαρακτηρίζοντας "άδικους" τους περιορισμούς. Παράλληλα ζητήθηκε χρηματοδότηση των συλλόγων και μείωση της φορολογίας. 

Πηγή: El MundoDePortivo

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια