Looking For Anything Specific?

Κάλεσμα Αυγενάκη με αφορμή την διαμαρτυρία αθλητών-προπονητών: "Το γραφείο μου είναι ανοικτό, ελάτε να μιλήσουμε"

 


Όπως εδώ και μέρες έχει γίνει γνωστό, άνθρωποι του αθλητισμού προγραμματίζουν μια ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας την προσεχή Παρασκευή(5/2) έξω από τα γραφεία της ΓΓΑ

Την πρωτοβουλία αυτή έχουν αναλάβει αθλητές, προπονητές, εκπρόσωποι συλλόγων οι οποίοι θεωρούν πως θίγονται άμεσα από το παρατεταμένο "λουκέτο" σε πολλές κατηγορίες όπως και στιςΑκαδημίες Αθλημάτων. 

"Πληροφορούμαι και για τη διάθεση διοργάνωσης συλλογικών αντιδράσεων, διαμαρτυριών. Το γραφείο μου είναι πάντα ανοικτό για να ακούσω και να συζητήσουμε με εκπροσώπους της αθλητικής οικογένειας", δήλωσε σήμερα(1/2) ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης στην 4η ημέρα του διαλόγου «Αθλητισμός 2021 – Συμπαίκτες στη Μεταρρύθμιση» με την παρουσία ερασιτεχνικών σωματείων όλης της χώρας.

 Επίσης πρόσθεσε: "Θα πρότεινα να μην διακινδυνευτούν παραβιάσεις των έκτακτων μέτρων για τη δημόσια υγεία και να υπάρξει μια επιτροπή, η οποία θα εκφράσει όσα πρέπει να ειπωθούν. Να προγραμματιστεί αυτή η συνάντηση και πριν από την προσεχή Παρασκευή αν θα ήθελαν οι διοργανωτές των διαμαρτυριών. Σε οποιαδήποτε μορφή διαλόγου είμαστε ανοικτοί και είναι πάντα ευπρόσδεκτοι οι εκπρόσωποι ερασιτεχνικών σωματείων αθλητών και προπονητών". 

Σε άλλο σημείο είπε: "Αντιλαμβάνομαι και συμμερίζομαι την αγωνία και την απογοήτευση της αθλητικής οικογένειας για την παρατεταμένη περίοδο αναστολής αθλητικών δραστηριοτήτων. Αισθάνομαι τα ίδια με εσάς. Σας ζητώ, από όλους, να οπλιστούμε με περισσότερη υπομονή και αλληλεγγύη. Εμπιστευόμαστε τους Λοιμωξιολόγους που έχουν το μεγάλο βάρος διαχείρισης και επεξεργασίας όλων των νέων δεδομένων που προκύπτουν καθημερινά".

Ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε στη μικρή θετικότητα που φαίνεται να υπάρχει στον αθλητισμό με βάση στοιχεία που έχουν συλλεχθεί.

"Έγιναν περισσότερα από 3.500 τεστ στον Αθλητισμό με μόλις τρία (3) θετικά κρούσματα, που έχουν διεξαχθεί από τις αρχές Ιανουαρίου για τις προπονήσεις των ερασιτεχνικών αθλημάτων (μπάσκετ γυναικών, βόλεϊ γυναικών, πόλο ανδρών και γυναικών, χάντμπολ ανδρών και γυναικών)

Αντίστοιχα και στο ποδόσφαιρο, η SL2 κάνει 500 τεστ κατά μέσο όρο την εβδομάδα κι έχει καταγραφεί 1 (ένα) κρούσμα, ενώ η SL1 ξεπερνάει τα 800 ανά εβδομάδα και η θετικότητα είναι επίσης πολύ μικρή".

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια