Looking For Anything Specific?

Euroleague - Πάου Γκασόλ, Κώστας Κουφός: Δυο win win μεταγραφές, δυο μεγάλες επιστροφές…

 


Μπαρτσελόνα και Ολυμπιακός προχώρησαν την ίδια ημέρα στην ανακοίνωση συνεργασίας με τους Πάου Γκασόλ και Κώστα Κουφό. Το SportBubble απαντάει σε τρία απλά ερωτήματα σχετικά με την σκοπιμότητα αυτών των κινήσεων την παρούσα χρονική στιγμή.

ΠΑΟΥ ΓΚΑΣΟΛ: Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΩΝ "ΜΠΛΑΟΥΓΚΡΑΝΑ"

Γιατί τώρα; Γιατί τώρα του άναψε το "πράσινο φως" το ιατρικό του τιμ. Η τελευταία φορά που ο Πάου Γκασόλ αγωνίστηκε σε επίσημο παιχνίδι ήταν στις αρχές της σεζόν 2019-20 για λογαριασμό των Μπακς. Υπέστη κάταγμα κόπωσης κι έμεινε έξω για όλη την σεζόν. Φέτος αναπτύχθηκε φημολογία περί επιστροφής του στους Λέικερς η οποία δεν επιβεβαιώθηκε. Έκανε μεγάλο αγώνα δρόμου(ακολουθώντας ειδικό πρόγραμμα αποκατάστασης) προκειμένου να επιστρέψει στη δράση. 

Τι κερδίζει η Μπαρτσελόνα; Η επιστροφή του Πάου έχει πολλούς συμβολισμούς. Μιλάμε για έναν θρύλο του ΝΒΑ με 19 χρόνια καριέρας στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου με αμέτρητες διακρίσεις και τίτλους. Τι καλύτερο για την Μπάρτσα από το να ανακοινώσει ο Γκασόλ πως κρεμάει τα παπούτσια του στην ομάδα από όπου ξεκίνησε την σπουδαία του καριέρα το 1998;

Η Μπαρτσελόνα προσδοκά σε συνεργασία μαζί του και μελλοντικά. Θυμίζουμε άλλωστε πως μέσα στο 2019 είχε αναλάβει ρόλο  πρεσβευτή, στρατηγικού συμβούλου και συνεργάτη της Μπαρτσελόνα  στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. 

Όσο για το αγωνιστικό, οι δυο πλευρές έχουν ήδη συμφωνήσει πως δεν υπάρχει καμία πίεση, κανένα άγχος προκειμένου ο 40χρονος σέντερ να "κολυμπήσει" με το καλημέρα στα "βαθιά" σε μια περίοδο μάλιστα που η Μπαρτσελόνα ανεβάζει σταδιακά στροφές(ήδη κάτοχος Κυπέλλου στην Ισπανία και 1η στην βαθμολογία της Euroleague).  

Τι κερδίζει ο Πάου; Ένα ιδανικό περιβάλλον για να δουλέψει και να προετοιμαστεί για την παρουσία του στους πέμπτους Ολυμπιακούς Αγώνες της καριέρας του στο Τόκιο με την Εθνική Ισπανίας.

Ο ΚΟΥΦΟΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ

Γιατί τώρα; Γιατί ο τραυματισμός του Χασάν Μάρτιν(στο ματς με την Εφές) αποδείχθηκε σοβαρότερος από ότι όλοι περίμεναν(το πρόβλημα ήταν στον μηνίσκο) και οι ερυθρόλευκοι έπρεπε κάπως να καλύψουν το κενό του. 

Τι κερδίζει ο Ολυμπιακός;  Δύναμη και όγκο κοντά στο καλάθι. Και φυσικά την εμπειρία του 31χρονου σέντερ ο οποίος θυμίζουμε πως έχει θητεία 11 σεζόν στο ΝΒΑ. Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός έτσι όπως τα κατάφερε(11 νίκες , 14 ήττες) δεν έχει πάρα μόνο μαθηματικές ελπίδες πρόκρισης στα πλέι οφ της Euroleague. Αν ο "γάμος" πετύχει δεν αποκλείεται οι δυο πλευρές να επιδιώξουν επέκταση της συνεργασίας τους όμως αυτό δεν είναι κάτι που για την ώρα απασχολεί την ομάδα. 

Τι κερδίζει ο Κουφός; Την ευκαιρία να αφήσει το στίγμα του στην Euroleague κάτι που δεν κατάφερε πέρσι με την ΤΣΣΚΑ (σε 17 παιχνίδια είχε 3,7 πόντους και 2,8 ριμπάουντ ανά ματς) με αποτέλεσμα οι Ρώσοι να κάνουν χρήση όρου αποδέσμευσης που υπήρχε στο συμβόλαιο του. Ο Κουφός έχει ευκαιρία και κίνητρο να δώσει νέα ώθηση στην καριέρα του. Βέβαια, δεν θα δεν έχει πολύ χρόνο. Εννιά παιχνίδια έμειναν όλα κι όλα μέχρι το τέλος της  regular season. 




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια