Looking For Anything Specific?

Γκρεγκ Πόποβιτς, ο θρύλος: "Πρώτη έρχεται πάντα η οικογένεια. Το μπάσκετ, μετά..."

 


Ο Γκρεγκ Πόποβιτς, η σπουδαία αυτή προσωπικότητα του μπάσκετ γεννήθηκε σαν σήμερα 28 Ιανουαρίου του 1949 και η σελίδα "Ball Dont Lie" στο facebook προχώρησε σε μια όμορφη ανάρτηση σχετικά με τον 72χρονο κόουτς παραθέτοντας διηγήσεις ανθρώπων που σκιαγραφούν τον χαρακτήρα του εμβληματικού κόουτς των Σαν Αντόνιο Σπερς. Γιατί Πόποβιτς δεν σημαίνει μόνο "προπονητής μπάσκετ". Είναι πολλά περισσότερα:

"Μείνε με τα παιδια σου, αν έρθεις θα απολυθείς"!

Το 2002, ο τότε βοηθός του στο San Antonio, Mike Brown, έχει μόλις χωρίσει από τη σύζυγό του, η οποία έχει φύγει και έχει πάρει μαζί της και τους δύο γιους του ζευγαριού στο Colorado

Η αδερφή του Brown έχει φέρει τα παιδιά μαζί της στο San Antonio για να επισκεφθούν τον πατέρα τους, αλλά όταν φτάνει η ώρα να φύγουν, στο αεροδρόμιο, τα δύο μικρά αγοράκια δεν θέλουν να αφήσουν τον μπαμπά τους και βάζουν τα κλάματα.

 Ο Brown, που είχε αναλάβει το scouting και την προετοιμασία του επόμενου εκτός έδρας αγώνα στο Chicago, για το οποίο η ομάδα αναχωρούσε την ίδια περίπου ώρα, τηλεφωνεί στον Popovich για να του εξηγήσει την κατάσταση και να του πει ότι θα αργήσει λίγο.

"Μην τυχόν έρθεις", φωνάζει στο τηλέφωνο ο Popovich.

"Όχι, δεν υπάρχει πρόβλημα, είναι μαζί τους η αδερφή μου", απαντά ο Brown.

"Αν έρθεις στο αεροπλάνο, θα απολυθείς", αποκρίνεται κοφτά ο Popovich, και του κλείνει το τηλέφωνο.

Ο Brown έμεινε στο San Antonio και πέρασε άλλες δύο μέρες με τους γιους του. Όταν η ομάδα επέστρεψε από το ταξίδι, ο Popovich τους μάζεψε όλους στα αποδυτήρια, μιλώντας για τις προτεραιότητες της ζωής, καταλήγοντας πως "Πρώτη έρχεται πάντα η οικογένεια. Το μπάσκετ, μετά...".

Παλαιότερα είχε επίσης δηλώσει: "Δεν στενοχωριέμαι υπερβολικά αν χάσουμε. Ίσως για μερικές ημέρες, αλλά αυτό είναι άλλο. Ούτε πανηγυρίζω σαν τρελός όταν παίρνουμε το πρωτάθλημα. Γιατί είναι μπάσκετ. Ας συνέλθουμε. Κάνε οτι μπορείς, δούλεψε σκληρά και μετά πήγαινε σπίτι σου. Ή πήγαινε για μια μπίρα. Δεν πρέπει να βουτάς από το μπαλκόνι αν χάνεις, ούτε να νομίζεις ότι είσαι ήρωας αν κερδίζεις. Αν νικάς φέρσου σαν να είναι κάτι φυσιολογικό και το κάνεις όλη την ώρα, αν χάνεις γύρνα πίσω και συνέχισε να δουλεύεις”.

H Jackie MacMullan δημοσιογράφος του ESPN διηγήθηκε:

"Τον γνώρισα το 2001. Στην ομάδα του San Antonio έπαιζε ακόμα ο David Robinson, όμως ήταν πια ο Tim Duncan που κυριαρχούσε. Μετά το παιχνίδι ο Popovich ήρθε να μιλήσει στον Alvin Gentry, head coach τότε των Clippers, κι εγώ , πηγαίνω να τον χαιρετήσω και του λέω αστειευόμενος "είσαι καλός προπονητής, επειδή είσαι Σέρβος". Κι εκείνος με κοιτάζει, ανασηκώνει τους ώμους και μου απαντάει "δεν είμαι Σέρβος, είμαι Μαυροβούνιος. Και δεν είμαι καλός προπονητής, απλά έχω στην ομάδα μου τον Tim Duncan".

Ο Πόποβιτς πρόσφατα απάντησε χειρόγραφα σε γράμμα του μικρού Μπέντλει, ενός 14χρονου fan, που του ζητούσε  αυτόγραφο και συμβουλές για το πώς μπορεί να γίνει κανείς προπονητής. Ο "Ποπ" έγραψε:

"Κάνε τη μόρφωση και την ειλικρίνεια προτεραιότητες, και θα είσαι ευτυχισμένος και γαλήνιος.Κράτα μια στιβαρή νοοτροπία στον τρόπο που δουλεύεις. Να είσαι ταπεινός και συμπονετικός.  Η αίσθηση του χιούμορ είναι υποχρεωτική!  Σου εύχομαι ό,τι καλύτερο". 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια