Looking For Anything Specific?

Ομολογία που σοκάρει: “Έγιναν τρεις απόπειρες αυτοκτονίας αθλητών” – Οι προπονήσεις στα ...λεωφορεία και το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

 


Δεν δόθηκε η πρέπουσα σημασία και βαρύτητα στις εκκλήσεις ανθρώπων του αθλητισμού ειδικά μετά το 2ο lockdown με αποτέλεσμα ο χώρος (πίσω από την βιτρίνα των μεγάλων κατηγοριών) να θυμίζει σήμερα…καζάνι που βράζει. 

Η δήλωση του 42χρονου Σωτήρη Τσάτσου  μεσοεπιθετικού ποδοσφαιριστή ομάδας Γ΄ Εθνικής  (ΑΟ Διαβολιτσίου) στο ραδιοφωνικό σταθμό 105.5 στο «Κόκκινο» σοκάρει:

"Δεν αρκούμαστε στα ψέματα που μας λέει η κυβέρνηση, έχουμε καταθέσει ένα πολύ αυστηρό πρωτόκολλο και δεν καταλαβαίνουμε γιατί ενώ άλλες κατηγορίες αγωνίζονται, εμείς δεν αγωνιζόμαστε. Έχουμε δημιουργήσει ένα άτυπο θεσμικό όργανο για να εκπροσωπούμαστε στις διάφορες συζητήσεις. Μετά από 3.5 μήνες υπάρχουν ποδοσφαιριστές που ζούνε στην εξαθλίωση.

Θα το πω πρώτη φορά τώρα πως είχαμε τρεις απόπειρες αυτοκτονίας αθλητών στη Θεσσαλονίκη. Είναι πάρα πολύ σοβαρή η κατάσταση. Δεν είμαστε απλά στα όριά μας, τα έχουμε ξεπεράσει προ πολλού. Από τις αρχές Νοεμβρίου μέχρι σήμερα δεν έχουμε καθόλου έσοδα, έχουμε επανειλημμένα πιέσει να ενταχθούμε στην όποια βοήθεια γιατί είμαστε ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές και δεν έχουμε επαγγελματικά συμβόλαια" , ανέφερε μεταξύ άλλων. 




Στο μεταξύ, η συμμετοχή αθλητών ,προπονητών , παραγόντων στο συλλαλητήριο της Παρασκευής (στο Σύνταγμα) αναμένεται να είναι πολύ μεγάλη. 

"Θα γίνει μια ειρηνική και ιστορική διαδήλωση στο Σύνταγμα, δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά να βγούμε αθλητές στο δρόμο, είναι ένα σημάδι πως κάτι αρχίζει και αλλάζει για να έχουμε ένα καλύτερο μέλλον και για μας και για τα νέα παιδιά", δήλωσε ο  Σ Τσάτσος ο οποίος ακολούθως κλήθηκε από τον κ. Αυγενάκη στο γραφείο του προκειμένου να συζητήσουν. 

Θυμίζουμε πως για σήμερα(4/2) υπάρχουν προγραμματισμένες συναντήσεις του κ. Αυγενάκη με τον ΠΣΑΚ αλλά και μεμονωμένα με εκπροσώπους της Καλαθοσφαίρισης (Γκαγκαλούδης, Μπουντούρης) σε μια προσπάθεια συγκέντρωσης και καταγραφής απόψεων για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαν στο μέλλον σταδιακά να ανοίγουν αθλητικές δομές.

Άνθρωποι του αθλητισμού με αφορμή πρόσφατες τοποθετήσεις του κ. Χαρδαλιά(πως τα σπορ αποτελούν κορυφαία εστία υπερμετάδοσης), ζητούν να δώσει τεκμηριωμένες επιστημονικές αποδείξεις σχετικά με τους ισχυρισμούς του. Θυμίζουμε άλλωστε πως  οι κ.κ.Αυγενάκης και Μαυρωτάς δημοσιοποίησαν στοιχεία των τεστ που έγιναν στον αθλητισμό τα οποία δεν δικαιολογούν την αυστηρότητα με την οποία ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρεται στον αθλητισμό. 

Ο Χατζηπαναγής ο ιός και τα λεωφορεία 

Ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ Γιώργος Μπαντής αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί έκανε το ακόλουθο σχόλιο στο  facebook:

"3.500 τεστ από την 1η Ιανουαρίου μέχρι σήμερα σε μπάσκετ γυναικών, βόλεϊ γυναικών, πόλο ανδρών και γυναικών, χάντμπολ ανδρών και γυναικών. Αριθμός κρουσμάτων: 3. 

3.000 τεστ στη Super League 2 από τον Δεκέμβριο του '20 μέχρι σήμερα. Αριθμός κρουσμάτων: 1. 

Σύμφωνα με τον κύριο Χαρδαλιά ο αθλητισμός είναι μέσα στις 4 μεγαλύτερες πηγές διασποράς του κορονοϊού! 

Σας ενημερώνω πως οι ποδοσφαιριστές της Football League δεχόμαστε για την ασφάλεια μας, πάνω από όλα, να κάνουμε προπονήσεις μέσα στο μετρό της Αθήνας και στα αστικά λεωφορεία της επαρχίας. 

ΥΓ. Μην ξεχνάτε πως υπάρχει και η ιστορική/διαχρονική άποψη πως ο μεγάλος Βασίλης Χατζηπαναγής μπορούσε να κάνει ντρίπλα μέσα σε τηλεφωνικό θάλαμο. Φανταστείτε λοιπόν τι θα μπορούσε να κάνει μέσα σε λεωφορείο".



3.500 τεστ από την 1η Ιανουαρίου μέχρι σήμερα σε μπάσκετ γυναικών, βόλεϊ γυναικών, πόλο ανδρών και γυναικών, χάντμπολ...

Δημοσιεύτηκε από Giorgos Bantis/Γιώργος Μπαντής στις Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2021

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια