Looking For Anything Specific?

Η συγκλονιστική ιστορία του Ντέκλαν Τόμπσον: Πώς η δύναμη της θέλησης νίκησε την αναπηρία

 




Στην ηλικία των 5 ετών διαγνώστηκε με μια σπάνια νόσο που τον καθήλωνε σε αναπηρικό καροτσάκι. Χρειάστηκε να κάνει αλλεπάλληλες επεμβάσεις, δεν σταμάτησε να ονειρεύεται και να προπονείται, να κρατάει μια μπάλα στα χέρια του, ακόμη και στο καροτσάκι, ακόμη και με πατερίτσες.

Πριν από λίγες ημέρες έκανε το ντεμπούτο του με την Σέφιλντ Γουένσντεϊ , οι δικοί του άνθρωποι, γονείς, φίλοι "λύγισαν" βλέποντας τον να μπαίνει ως αλλαγή. Τηρουμένων των συνθηκών πέτυχε έναν άθλο. 

Ο Ντέκλαν Τόμπσον γεννήθηκε τον Μάρτιο του 2002 και στην ηλικία των 5 ετών διαγνώστηκε με τη νόσο Legg-Calvé-Perthes (οστεονονδρίτιδα του ισχίου). Οι γιατροί δεν έδιναν πολλές ελπίδες στον μικρό Ντέκλαν να περπατήσει ξανά. Ήταν η στιγμή που ο μεγάλος Γολγοθάς του ίδιου και της οικογένειάς του ξεκινούσε. Θεραπείες, χειρουργικές επεμβάσεις... 

Διαβάστε ακόμη:Η απίθανη ιστορία του Νικ Μπάτερ που μετείχε σε 196 μαραθώνιους

Μετά από 3 χρόνια άρχισε να επιστρέφει σε ένα μεγάλο ποσοστό (95% της προγενέστερης του κατάστασης). Συνέχισε να μάχεται για να καλύψει το χαμένο έδαφος σταδιακά άρχισε να ξεχωρίζει και πριν από λίγους μήνες κέρδισε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τη Σέφιλντ Γουένσντεϊ (ομάδα Championship). Τον Ιανουάριο του 2021 "έγραψε" την παρθενική του συμμετοχή στον 3ο γύρο του FA Cup στο παιχνίδι ανάμεσα στην Έξετερ και τη Σέφιλντ Γουένσντεϊ (0-2). 

"Μου ράγισε η καρδιά όταν άκουσα ότι δεν θα μπορούσα να παίξω ξανά ποδόσφαιρο. Αυτό ήταν που με επηρέασε περισσότερο σαν παιδί. Με ενοχλούσε αρκετά να βλέπω όλη μου την οικογένεια να ανησυχεί για εμένα. Αλλά ήξερα ότι έπρεπε να αποδείξω στους γιατρούς και σε όλους τους άλλους ότι έκαναν λάθος και θα μπορούσα να επανέλθω σε αυτό που είμαι τώρα", δήλωσε ο Ντέκλαν. 

Διαβάστε ακόμη: 9χρονο παιδί με αυτισμό και εγκεφαλική παράλυση τρέχει σε μαραθώνιο 

Οι γονείς και τα αδέλφια του ξέσπασαν σε λυγμούς όταν πέρασε στο παιχνίδι με την Έξετερ ως αλλαγή στις καθυστερήσεις."Ξέρω ότι είναι ο γιος μου, αλλά έχει ένα λαμπρό μέλλον.  νομίζω ότι θα έχει μακρά καριέρα στο ποδόσφαιρο", είπε ο πατέρας του που εργάζεται ως βοηθός προπονητή στη Stocksbridge Park Steels.  

Με πληροφορίες από: protothema.gr, thesun.co.uk

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια