Looking For Anything Specific?

Ένα 9χρονο παιδί με αυτισμό και εγκεφαλική παράλυση έτρεξε σε μαραθώνιο και βραβεύθηκε από το BBC


Τα φετινά Χριστούγεννα για τον Τόμπιας Βέλερ ήταν σίγουρα διαφορετικά. Ο 9χρονος Τόμπιας έλαβε ένα «δώρο» που σήμαινε πολλά για τον ίδιο και την οικογένεια του καθώς συμπεριλήφθηκε μεταξύ των κορυφαίων προσωπικοτήτων που ψηφίστηκαν για το 2020 στη μεγάλη ψηφοφορία που κάθε χρόνο διοργανώνει το BBC

 Όλα άρχισαν πριν από λίγους μήνες όταν ο Τομπίας ένα παιδί με αυτισμό και εγκεφαλική παράλυση έβαλε στόχο να περπατάει περίπου 50 μέτρα την ημέρα στην γειτονιά του στο Σέφιλντ. Ο 9χρονος Βρετανός περπατούσε κάθε μέρα για 70 συνεχόμενες ημέρες καλύπτοντας έναν πλήρη μαραθώνιο 26,2 μιλίων! 

Μέσω αυτής της διαδικασίας κατάφερε να συγκεντρώσει ένα σημαντικό ποσό (μέσω δωρεών εταιρειών) που ολοένα μεγάλωνε. Το καλοκαίρι ανέβασε τον …πήχη καθώς με την βοήθεια στηρίγματος(μιας ειδικής κατασκευής με ροδάκια) αποφάσισε να τρέξει για πρώτη φορά στη ζωή του. Η διαδικασία του νέου μαραθώνιου ξεκίνησε στις 14 Ιουνίου και ολοκληρώθηκε την 1η Αυγούστου. Ο Τόμπιας έφτασε στο σημείο να συγκεντρώσει 40.000 λίρες. 







Η θέληση και το πείσμα του δεν ήταν δυνατόν να περάσουν απαρατήρητα με τον πρωθυπουργό της Μ. Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον να τον συγχαίρει προσωπικά για την επιτυχία του. Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν διατέθηκαν για τις ανάγκες ειδικού σχολείου(Paces) και στο Νοσοκομείο Παίδων του Σέφιλντ. 

 "Ένοιωσα όμορφα βλέποντας τους γείτονες να με ενθαρρύνουν, ήταν ωραίο το συναίσθημα, αισθάνθηκα να γίνομαι ολοένα δυνατότερος κάθε ημέρα. Χαίρομαι επίσης που αυτά τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα βοηθήσουν κι άλλα παιδιά", είπε ο ίδιος ο Τόμπιας. "Είμαι υπερήφανη για αυτόν , εργάστηκε πολύ σκληρά. Ξεκίνησε με 50 μέτρα και έφτασε να κάνει 750 σε μια μέρα", δήλωσε από την πλευρά της η μητέρα του Ρουθ Γκάρμπουτ.


**Αθλητική προσωπικότητα της χρονιάς στην Αγγλία σύμφωνα με την ψηφοφορία του BBC  αναδείχθηκε ο οδηγός της Formula 1, Λιούις Χάμιλτον, αφήνοντας δεύτερο -στην σχετική ψηφοφορία του BBC- τον αρχηγό της Λίβερπουλ, Τζόρνταν Χέντερσον.

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια