Looking For Anything Specific?

Ένας… επίμονος εκπαιδευτικός: Στην "τάξη" για μάθημα με Ιτούδη, Παπαλουκά και Γιαννιώτη!

 



Ανήσυχο πνεύμα ήταν πάντα. Από τότε που τον θυμόμαστε ως δημοσιογράφο (του αθλητικού ρεπορτάζ βέβαια) στα μέσα της δεκαετίας του 1990 στη Θεσσαλονίκη. Ο Μιχάλης Μερτζιανίδης,  έκανε επαγγελματικά "στροφή" στη ζωή του το 1999 όταν πρωτοδιορίστηκε καθηγητής Φυσικής Αγωγής. Γρήγορα όμως βρήκε τον τρόπο να διοχετεύσει τις ανησυχίες που είχε και μέσω της δουλειάς του εκπαιδευτικού. Δημιούργησε ένα ολοκαίνουριο ομαδικό παιχνίδι για το οποίο βραβεύθηκε ενώ κατάφερε να συνδυάσει το gaming και τα μαθήματα ιστορίας!

Ακόμη και εν μέσω καραντίνας ο Μιχάλης έκρινε σκόπιμο να κρατήσει ζωηρό το ενδιαφέρον των παιδιών για το μάθημα του. Έτσι, ανά τακτά διαστήματα, οργανώνει συζητήσεις με προσωπικότητες από τον χώρο του αθλητισμού, όπως ο Δημήτρης Ιτούδης, ο Θοδωρής Παπαλουκάς, ο Σπύρος Γιαννιώτης, ο Κώστας Φιλιππίδης, η Τασούλα Κελεσίδου η Βάσω Σκάρα, η Κατερίνα Τσιούρη, ο Γιάννης Τσίλης, η Μαρία Χατζή, ο Απόστολος Τεληκωστόγλου… Επίσης έχουν προσκληθεί πρόσωπα από τον χώρο των ΜΜΕ ( όπως η Βάσω Μώραλη) αλλά και ο σκιτσογράφος Β. Δημαρέλος. 

"Κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να περνάν τα παιδιά καλά και να μαθαίνουν. Η διαδικασία γίνεται μέσω του webx και το ενδιαφέρον από την πλευρά των παιδιών είναι μεγάλο αν κρίνω από την συμμετοχή και τα ερωτήματά τους. Όλες οι συζητήσεις με τους καλεσμένους μας είχαν το ενδιαφέρον τους. Ο Γιαννιώτης μίλησε για το πρόβλημα δυσλεξίας που αντιμετώπισε, για το bullying που είχε δεχθεί ως παιδί στέλνοντας μηνύματα σχετικά με το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμό. 

Ο Παπαλουκάς κατέστησε σαφές στα παιδιά πως η επιτυχία δεν συμβαδίζει πάντα με την ευτυχία ενός ανθρώπου. Όμως, θα αδικήσω κάποιον, όλες οι συζητήσεις μας όπως είπα έδωσαν ερεθίσματα". Σχετικά με το αν η δημοσιογραφική ιδιότητα που είχε στο παρελθόν τον βοηθάει στο να δημιουργεί τέτοια τηλεμαθήματα εξηγεί: "Σίγουρα κάποια πράγματα είναι για μένα πιο εύκολα, όμως πέρα από ελάχιστες εξαιρέσεις, με τους περισσότερους δεν είχα ποτέ προσωπική επαφή. Με την ευκαιρία θέλω να τους ευχαριστήσω για την διάθεση και την επιθυμία να μιλήσουν στα παιδιά". 




Ο Μιχάλης Μερτζιανίδης εργάζεται σε τρία Δημοτικά Σχολεία στην περιοχή των Ιωαννίνων, στο Δημοτικό Σταυρακίου, στο 10ο Αμπελοκήπων και σε αυτό της Αγίας Μαρίνας

Στο παρελθόν και πιο συγκεκριμένα το 2016  Μ. Μερτζιανίδης τιμήθηκε με το βραβείο «European Fair Play Vox Award, 2016», για ένα πρωτότυπο παιχνίδι που ο ίδιος δημιούργησε το 2009 με την ονομασία Run and Out. Το παιχνίδι επίσης τιμήθηκε με βραβείο Αριστείας και Καινοτομίας, από το Υπουργείο Παιδείας.  Επίσης, ο ίδιος δημιούργησε ένα project με την ονομασία«History through gaming», στο οποίο ο μαθητής διδάσκεται ιστορία μέσω παιχνιδιών video gaming όπως το φημισμένο Assassin’s Creed! Keep going Μάικ.












Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια