Looking For Anything Specific?

Δυο εταιρείες κολοσσοί (Adidas, Puma), δυο αδέλφια κι ένα αβυσσαλέο μίσος: Νέο ντοκιμαντέρ με παραγωγό τον Ντέιβιντ Μπέκαμ




Ήταν αδέλφια όμως από την εφηβεία τους ακόμη ανέπτυξαν αισθήματα αντιπάθειας που εξελίχθηκαν σε μίσος. Κάτι, που τους ακολούθησε ως τον θάνατο. Ο λόγος για τους Άντολφ και Ρούντολφ Ντάσλερ, τους ιδρυτές της Adidas και της Puma. 

Αυτό θα είναι το θέμα μιας μίνι σειράς ντοκιμαντέρ που ετοιμάζει η εταιρεία παραγωγής Studio 99 (ιδιοκτησίας του Ντέιβιντ Μπέκαμ) σε συνεργασία με την Boat Rocker Studios , την Unscripted και την εταιρεία Matador Content

Τα αδέλφια Ντάσλερ γεννήθηκαν σε μια μικρή πόλη (Herzogenaurach) έξω από την Νυρεμβέργη. Ο πατέρας τους Κριστόφ ήταν τσαγκάρης και εργάζονταν σε εργοστάσιο υποδημάτων. Κάποια στιγμή(το 1924) η οικογένεια κατάφερε να δημιουργήσει δική της επιχείρηση, την Gebrüder Dassler Schuhfabrik (Εργοστάσιο Παπουτσιών Αδελφών Ντάσλερ). 

Στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Βερολίνου(1936) η εταιρεία τους είχε καταφέρει να πείσει τον θρύλο του αφροαμερικανικού στίβου, Τζέσε Όουενς να φορέσει τα παπούτσια τους.

Στο μεταξύ, με την άνοδο του Χίτλερ στη δεκαετία του 1930, τα αδέλφια είχαν ενταχθεί στο  Ναζιστικό Κόμμα, με τον Ρούντολφ να θεωρείται περισσότερο ένθερμος Εθνικοσοσιαλιστής. Στη διάρκεια του πολέμου το μίσος μεταξύ των αδελφών άρχισε να φουντώνει επικίνδυνα. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα πως ο Ρούντολφ κατηγόρησε ανοικτά τον αδελφό του πως αυτός ευθύνονταν για την σύλληψή του από αμερικανικά στρατεύματα το 1945!

Τα δυο αδέλφια τράβηξαν διαφορετικούς δρόμους μετά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο. Δημιούργησαν δυο  επιχειρήσεις με ίδιο αντικείμενο(αθλητικά υποδήματα και είδη ρουχισμού) στην ίδια πόλη διχάζοντας ακόμη και τους κατοίκους που εργάζονταν σε αυτές.

Ο Άντολφ Ντάσλερ , ιδρυτής της Adidas (πέθανε τον Σεπτέμβριο του 1978) θεωρούνταν πρωτοπόρος στον σχεδιασμό αθλητικών υποδημάτων και ένας από τους πρώτους που οι πωλήσεις των προϊόντων του διαφημίστηκαν από αθλητές. Πρόλαβε να δει την εταιρεία του να κατακτάει τον κόσμο καθώς από την δεκεαετία του 1970 είχε δημιουργήσει 17 εργοστάσια με ετήσιες πωλήσεις που ξεπερνούσαν το ένα δισεκατομμύριο μάρκα. 



 Ο Ρούντολφ Ντάσλερ ( που έφυγε από την ζωή στις 27 Οκτωβρίου 1974), ήταν αυτός που αποφάσισε να ιδρύσει την εταιρεία Puma η οποία κατέγραψε υψηλές επιδόσεις εντός της Γερμανίας όμως υπεύθυνος για την γιγάντωση του brand της Puma ήταν περισσότερο ο γιος του Άρμιν που εξελίχθηκε σε έναν πολύ ικανό επιχειρηματία.  Τα αδέλφια που ουδέποτε συμφιλιώθηκαν, θάφτηκαν σε δυο διαφορετικά άκρα του ίδιου νεκροταφείου. Το 2009 σε μια κίνηση καλής θέλησης εργαζόμενοι των δυο brand (Adidas-Puma) αποφάσισαν να διοργανώσουν έναν φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα. 

"Είμαστε χαρούμενοι που μέσω αυτού του ντοκιμαντέρ μάς δίνεται η ευκαιρία να διηγηθούμε την απίστευτη ιστορία των αδελφών που βρίσκονται πίσω από δυο εταιρείες κολοσσούς για τον αθλητισμό", δήλωσε ο σκηνοθέτης. Οι εταιρείες παραγωγής μεταξύ των οποίων και αυτή του Ντέιβιντ Μπέκαμ θα δημιουργήσουν κι άλλα ντοκιμαντέρ με θέμα το ποδόσφαιρο. 





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια