Looking For Anything Specific?

Λυκογιάννης: "Για μένα δεν είναι λύση η μείωση του αριθμού των ξένων στην Α1"

 


Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Άρης Λυκογιάννης, ανήκει στην κατηγορία των προπονητών που έχει υπηρετήσει το άθλημα σε όλες του τις βαθμίδες συνεπώς η γνώμη του για θεσμικά ζητήματα του μπάσκετ είναι σεβαστή.

Σχετικά με το θέμα της μείωσης των ξένων παικτών στην Α1 ο Έλληνας τεχνικός δήλωσε στο Sportbubble τα εξής:

"Δεν πιστεύω πως είναι λύση να μειωθούν από έξι οι παίκτες σε μικρότερο αριθμό. Δεν πιστεύω πως θα προσφέρει κάτι. Ο Έλληνας παίκτης, ο πιτσιρικάς πρέπει να μπει και να πάρει αυτό που του αξίζει όχι να αναζητά θέση στο ρόστερ εκμεταλλευόμενος μια διάταξη. Ο καλός παίκτης θα παίξει, δεν θα χαθεί.Παλαιότερα όταν επιχείρησε κάτι ανάλογο η ΕΟΚ στα πρωταθλήματα της δεν λειτούργησε. Όλοι έψαχναν τρικ, έβαζαν για ελάχιστο χρόνο παιδιά νεαρής ηλικίας μόνο και μόνο επειδή ήταν υποχρεωμένοι να το κάνουν και μετά έπαιζαν με αυτούς που ήθελαν. Κάποια παιδιά όπως ο Λαρεντζάκης, ο Τολιόπουλος, ο Χουγκάζ και άλλοι. Μπήκαν, πάλεψαν, έπαιξαν, το άξιζαν, το έδειξαν.

Δεν πάμε καλά στο θέμα της παραγωγής, δεν βλέπω κάτι που να με κάνει να αισιοδοξώ για το μέλλον. Μακάρι να αλλάξει κάτι και να διορθωθεί η εικόνα.  

Στο δικό μου το μυαλό ο προπονητής πρέπει να περάσει από όλα τα στάδια. Ακαδημίες, μίνι παιδικά, εφηβικά, τοπικές κατηγορίες, εθνικές κατηγορίες. Αυτό τον δρόμο ακολούθησα κι εγώ. Δούλεψα σε ομάδες που είχαν στόχο την σωτηρία, σε ομάδες που κυνηγούσαν στόχους και ανόδους. Είδαν πολλά τα μάτια μου κι αυτό ασφαλώς με βοήθησε αφάνταστα για να φτάσω εδώ που έφτασα. Ήταν ένα μεγάλο σχολείο όλο αυτό. 

Σχετικά με τις ομάδες που είναι περισσότερο κοντά σε αυτό που θέλει ο ίδιος να βλέπει είπε: Νομίζω πως οι σεζόν 2014-15 και 2016-17 με τον Κολοσσό είναι αντιπροσωπευτικές και πιο κοντά σε αυτό που θέλω να βλέπω. Είχαμε ποιότητα , καλά γκαρντ, αρχικά τον Μάικ Τζέιμς, μετά τον Γουότερς, τον Χολ, είχαμε ψηλούς εκτελεστές πάνω από τη στεφάνη, τον Σμιθ, τον Χάγκινς, τον Ρέντικ. Όλοι τους μετά έκαναν σημαντική καριέρα".


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια