Looking For Anything Specific?

Η "εξαφάνιση" του super star Κάιρι Ίρβινγκ και η σχέση με τα γεγονότα στο Καπιτώλιο!

 



"Συγνώμη, δεν μπορώ να πω κάτι, δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση για την απουσία του", απάντησε πρόσφατα ο προπονητής των Μπρούκλιν Νέτς, Στιβ Νας, αναφορικά με την πολυήμερη απουσία του Κάιρι Ίρβινγκ από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας (έχασε τέσσερα ματς). 

Την «εξαφάνιση» του σταρ των Νετς (είχε κατά μέσο όρο 27.1 πόντους, 6.1 ασίστ και 5,3 ριμπάουντ σε επτά αγώνες αυτή τη σεζόν), καλύπτει ένα πέπλο μυστηρίου καθώς ουδείς μπορεί να δώσει μια σαφή απάντηση στο ερώτημα: «Που χάθηκε ο Κάιρι;».

“Δεν πρόκειται να μιλήσω για το θέμα του Κάιρι. Θα τον αφήσω να μιλήσει εκείνος για τον εαυτό του. Είμαι σίγουρος ότι θα τον δούμε σύντομα, όταν επιστρέψει. Τον υποστηρίζουμε 100% και προσευχόμαστε για το καλύτερο”, δήλωσε ο συμπαίκτης του Κέβιν Ντουράντ.

Ο Μπράιαν Λιούις , δημοσιογράφος (New York Post) σε άρθρο του ανέφερε πως μια πηγή του, τον διαβεβαίωσε πως η απουσία του Κάιρι έχει σχέση με όσα συνέβησαν την προηγούμενη εβδομάδα στην Ουάσιγκτον με τις ταραχές και την εισβολή οπαδών του Ντόλαντ Τραμπ στο Καπιτώλιο! Αναφέρει πως η "εξαφάνισή του" από τις προπονήσεις και τα ματς, συνέβη αμέσως μετά τα συγκεκριμένα γεγονότα.

“Κάποιοι άνθρωποι διαχειρίζονται διαφορετικά μια συναισθηματική ή ψυχολογική αντίδραση. Αυτή ήταν μια από τις πιο σκοτεινές ημέρες της αμερικανικής δημοκρατίας, Κάποιοι άνθρωποι επηρεάστηκαν περισσότερο. Εάν αυτό συμβαίνει με τον Κάιρι πρέπει να του δοθεί χρόνος ώστε να επεξεργαστεί όλες αυτές τις πληροφορίες και τα συναισθήματα” έγραψε η Νew York Post. 

Ο Κάιρι Ίρβινγκ που ανήκει στους Νετς από τον καλοκαίρι του 2019 (4αετές συμβόλαιο 141 εκ.δολαρίων) θυμίζουμε πως ήταν φανατικά κατά της ολοκλήρωσης του πρωταθλήματος μέσω της «φούσκας». Είχε επίμονα προτείνει την διακοπή των αγώνων ως αντίδραση σε συνεχιζόμενες αυθαιρεσίες αστυνομικών οργάνων κατά μαύρων συμπολιτών του. 

Διαβάστε ακόμη: Ο Τσιτσιπάς, το  Ντουμπάι, ο Αντετοκούνμπο

"Δεν θα το βουλώσουμε, θα παραμείνουμε ενωμένοι και απαιτούμε ειλικρίνεια κατά τη διάρκεια αυτής της αβέβαιης εποχή. Ως μία καταπιεσμένη κοινότητα που βρίσκεται στο στόχαστρο για πάνω από 500 χρόνια και χρησιμοποιείται για την πνευματική ιδιοκτησία της και το ταλέντο της και  δολοφονείται από τους ανθρώπους που υποτίθεται ότι πρέπει να μας προστατεύουν και υπηρετούν λέμε "ως εδώ", ανέφερε ανακοίνωση ομάδας πολιτών στην δημιουργία της οποίας ο Ίρβινγκ  πρωτοστάτησε.

Ίσως αυτή η απογοήτευση του σχετικά με το πολιτικό σύστημα των ΗΠΑ να βρίσκεται πίσω από την απόφαση του να σταματήσει να μιλάει και να δίνει συνεντεύξεις σε ΜΜΕ. Στις αρχές Δεκεμβρίου μάλιστα η Λίγκα του ΝΒΑ επέβαλε πρόστιμο  25.000 δολαρίων  στον Κάιρι Ίρβινγκ και στους Μπρούκλιν Νετς, με αφορμή αρνήσεις του για δηλώσεις σε Μέσα Ενημέρωσης. 

Διαβάστε ακόμη: Κάιλ Κούριτς, κορυφαίος σουτέρ της Euroleague

Διαβάστε ακόμη: 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια