Looking For Anything Specific?

Ο Κάιλ Κούριτς είναι ο Μr. 70% από το τρίποντο και χαιρόμαστε για αυτό...

Η οικογένεια Κούριτς


Πως να μη χαίρεσαι κάθε φορά που ακούς κάτι θετικό για αυτόν τον αθλητή όταν γνωρίζεις όσα έχει περάσει στη ζωή του;  Πέντε χρόνια πριν πάλευε με τον... χάρο, διαγνώσθηκε με όγκο στον εγκέφαλο. Υποβλήθηκε σε τέσσερα χειρουργεία με το τελευταίο λίγους μήνες πριν (τον Σεπτέμβριο του 2020), για να αντικαταστήσει εμφύτευμα που υπέστη ζημιά («κρανιακή αναδόμηση»). 

Ο Κάιλ Κούριτς, απόφοιτος του Λούιβιλ και πρώην παίκτης του Ρικ Πιτίνο με τα τρία τρίποντα που πέτυχε απέναντι στον Ολυμπιακό, στην ήττα της ομάδας του Μπαρτσελόνα από τους ερυθρόλευκους έφτασε τα 23 εύστοχα. Δικαιολογημένα κάποιοι αναρωτιούνται αν αυτή τη στιγμή είναι μαζί με έναν άλλο λευκό αμερικανό, τον Τζέισι Κάρολ οι κορυφαίοι σουτέρ της Euroleague.

Περίπου δυο μήνες μετά την έναρξη της σεζόν ο Κούριτς βρίσκεται στην 1η θέση των εύστοχων σουτέρ της διοργάνωσης από τα 6.75μ. με ποσοστό 69,7%. Ο Κούριτς έχει 23/33 τρίποντα και 9/14 δίποντα(64,3%) με 14:50 λεπτά μέσο όρο σε 10 παιχνίδια.

Πριν από λίγες εβδομάδες, στην 8η αγωνιστική της διοργάνωσης είχε πετύχει την δεύτερη καλύτερη επίδοση του σε πόντους (25π.) απέναντι στην Φενερμπαχτσέ. Σε εκείνο το ματς ο Κούριτς ξεκίνησε με 6/6 τρίποντα και τελείωσε με 7/8 σημειώνοντας έτσι την καλύτερη επίδοση σε τρίποντα στην ιστορία της Euroleague στην τελευταία περίοδο ενός αγώνα.

Τον Νοέμβριο του 2015 η ζωή του Κάιλ Κούριτς έμελλε να αλλάξει καθοριστικά. Ενώ βρίσκονταν στην Βιτόρια με την ομάδα του, την Γκραν Κανάρια αισθάνθηκε έντονο πονοκέφαλο. Επισκέφθηκε το νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις οι οποίες έδειξαν πως υπέφερε από ημικρανίες. Λίγες ημέρες μετά οι πόνοι επέστρεψαν και η νέα μαγνητική στην οποία υποβλήθηκε έδειξε πως είχε όγκο στον εγκέφαλο, ο οποίος απειλούσε τον μυελό των οστών. Ο 26χρονος τότε καλαθοσφαιριστής υποβλήθηκε άμεσα σε χειρουργική επέμβαση. Λίγες ημέρες μετά μπήκε εκ νέου στο χειρουργείο καθώς διαπιστώθηκε πως είχε μαζευτεί υγρό στον εγκέφαλό του.



Τα βάσανα του όμως δεν τελείωσαν εκεί καθώς αργότερα χρειάσθηκε να του προστεθεί τεχνητό μέτωπο από συνθετικό υλικό, γιατί οι γιατροί είχαν αφαιρέσει το μέτωπό του ώστε να αποφορτιστεί η πίεση από τον εγκέφαλο. Ο Κούριτς δεν σκέφθηκε ούτε λεπτό να εγκαταλείψει το μπάσκετ. Έξι μήνες μετά επέστρεψε και τον Σεπτέμβριο του 2016 αναδείχθηκε MVP του Ισπανικού Supercopa. Η σεζόν 2017-18 τον βρήκε στην ρωσική Ζενίτ ενώ από το καλοκαίρι του 2018 ανήκει στην Μπαρτσελόνα.


Ο 31χρονος φόργουορντ σε συνέντευξη του στην USA Today , λίγα χρόνια πριν είχε δηλώσει: "Έχω αρχίσει να εκτιμώ το καθετί περισσότερο. Κατά κάποιο τρόπο αυτό που βίωσα είναι ευλογία. Για παράδειγμα, έχω δίδυμα και κάθε φορά που ο ένας ξυπνάει μέσα στη νύχτα, δεν αναστατώνομαι πλέον, ούτε θυμώνω που δεν μπορώ να κοιμηθώ. Θα πάω και θα του δώσω μια ζεστή αγκαλιά. Είναι κάτι που θα μπορούσα να έχω χάσει, όταν βρέθηκε ο όγκος στο κεφάλι…".

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια