Looking For Anything Specific?

" Πιθανό το σενάριο να μη γίνουν πρωταθλήματα- Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός είναι το μοναδικό υγιές κύτταρο" - Συνέντευξη με τον πρόεδρο της ΕΠΣΜ Σάββα Δημητριάδη




Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός αντιμετωπίζει μια πρωτόγνωρη κατάσταση καθώς η πολύμηνη παύση αγωνιστικών υποχρεώσεων με αφορμή την πανδημία έχει δημιουργήσει ανασφάλεια για το μέλλον όπως και την αίσθηση πως η "επόμενη μέρα" θα είναι εξίσου δύσκολη για πολλά σωματεία.
 Ο Σάββας Δημητριάδης, πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας (Ε.Π.Σ.Μ.), ένας άνθρωπος που έχει αφιερώσει την ζωή του στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και ειδικά στο ποδόσφαιρο, καταθέτει στο SportBubble  προβληματισμούς σχετικά με την κατάσταση που αυτή την στιγμή επικρατεί: 

"Μεταξύ των ανθρώπων του χώρου, υπάρχει αγωνία για το πότε θα αρχίσουν τα πρωταθλήματα και απογοήτευση γιατί ξέρουν ότι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός και ειδικά το ποδόσφαιρο είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης. Όσον αφορά την ενημέρωση για την πορεία του COVID είμαστε σε επαφή μέσω των ιατρών που έχουμε στο διοικητικό μας συμβούλιο με τις υγειονομικές υπηρεσίες για την πορεία των γεγονότων".

 Σχετικά με τον κίνδυνο να μην ολοκληρωθεί η αγωνιστική σεζόν λέει: "Είναι ένα πιθανό σενάριο το να μην ξεκινήσει καθόλου η φετινή αγωνιστική χρονιά, κάτι που όλοι απευχόμαστε. Στην περίπτωση που θα γίνει αυτό σίγουρα όλες οι Ενώσεις και όχι μόνο εμείς θα αντιμετωπίσουμε οικονομικά προβλήματα γιατί δεν υπάρχουν έσοδα ενώ τα μηνιαία έξοδα υφίστανται κανονικά. 

 Όπως πρόσφατα εξήγησα σε μια ημερίδα που διοργάνωσε ο ΠΣΑΤ, το μεγαλύτερο τίμημα το πληρώνει ο ερασιτεχνικός αθλητισμός που κατά τη γνώμη μου είναι το μοναδικό υγιές κύτταρο, είναι ο πυρήνας ανάπτυξης όλων των αθλημάτων στη χώρα μας. Η βιωσιμότητα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, εξαρτάται άμεσα από την βοήθεια και την αποφασιστικότητα που θα δείξει η Πολιτεία με πάγια και μόνιμα μέτρα. Πρέπει να δούμε την επόμενη μέρα, πρέπει να ανοίξει ένας δημόσιος διάλογος προκειμένου να αναλυθεί το μέγεθος του προβλήματος και όλες οι διαστάσεις του"

 Αναφορικά με όσα πρέπει να γίνουν είπε: "Είναι αρκετά αυτά που χρειάζονται συζήτηση με την πολιτεία, θεωρώ όμως πιο σημαντικό είναι το οικονομικό, δηλαδή την στήριξη των σωματείων με μόνιμες ετήσιες επιχορηγήσεις. Η ευελιξία της τοπικής αυτοδιοίκησης στα θέματα που έχουν σχέση με τα σωματεία. Η χρηματοδότηση για νέες εγκαταστάσεις, αλλά και για επιδιόρθωση των ήδη υπαρχόντων, όπως επίσης θεωρώ ότι πολύ σημαντικό είναι η εξασφάλιση της υγείας, σε περίπτωση τραυματισμού,των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών. 

Πρέπει λοιπόν όλοι να αντιληφθούμε ότι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός είναι κοινωνική παροχή. Εμείς έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις τις οποίες έχουμε αποστείλει και στην ομοσπονδία αλλά και στην γενική γραμματεία. Η αλήθεια είναι ότι δυστυχώς ο ερασιτεχνικός αθλητισμός δεν έχει την πρέπουσα προσοχή και στήριξη από πουθενά. Αυτό που ευχόμαστε για το 2021 για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι να είμαστε όλοι υγιείς, να τελειώσει γρήγορα αυτός ο εφιάλτης και να επανέλθουμε με ασφάλεια στα γήπεδα. Τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουμε τον επόμενο χρόνο θεωρώ ότι θα είναι αρκετά, νομίζω όμως ότι πρέπει να βρούμε τέτοιες λύσεις ώστε η μετάβαση να είναι όσο το δυνατόν πιο ασφαλής. Σίγουρα κάποιοι δεν θα το αντιληφθούν, αλλά αυτό θα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα, η μετάβαση". 

Σχετικά με την διοίκηση της ΕΠΣΜ λέει: "Θεωρώ ότι μια από τις επιτυχίες μας είναι η αμεσότητα και η σχεδόν καθημερινή επαφή της διοίκησης μας με τα μέλη μας, όπως επίσης και η εφαρμογή της νέας τεχνολογίας προς διευκόλυνση των σωματείων μας. Η μεγαλύτερη όμως επιτυχία μας θα είναι στο μέλλον να πετύχουμε μόνιμη χρηματοδότηση για τις ομάδες μας αλλά και στήριξη στο θέμα της κατασκευής νέων γηπέδων".

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια