Looking For Anything Specific?

NBA – Όσα πρέπει να ξέρετε για το νέο πρωτάθλημα

 




Θα το σηκώσουν ξανά οι Λέικερς; Ο Ντόνσιτς θα είναι ο νεός MVP ή ο Αντετοκούνμπο θα τα καταφέρει ξανά για 3η χρονιά; Ο Χάρντεν θα βγάλει τη σεζόν στους Ρόκετς; Ο Λαμέλο Μπολ θα είναι ο rookie της χρονιάς; Οι Γουόριορς θα κάνουν το μεγάλο come back ;Υπάρχει περίπτωση η πανδημία να ανατρέψει τον φετινό σχεδιασμό του ΝΒΑ;

 Απαντήσεις για όλα τα παραπάνω δεν έχουμε! Το βέβαιο είναι πως πρόκειται για μια ιδιαίτερη αλλά και διαφορετική σε σχέση με όσα γνωρίζαμε ως σήμερα σεζόν αυτή που ξεκινάει. Πάμε να δούμε όσα πρέπει να ξέρετε για το φετινό πρωτάθλημα:

*Το ΝΒΑ και η Ένωση παικτών συμφώνησαν σε μια αγωνιστική χρονιά 72 παιχνιδιών, δηλαδή 10 λιγότερα από το συνηθισμένο. Η σεζόν αρχίζει σήμερα, 22 Δεκεμβρίου και ολοκληρώνεται στις 22 Ιουλίου (εφόσον οι τελικοί πάνε σε 7 παιχνίδια).

*Οι αθλητές σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει διατηρούν  δυνατότητα συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο που μετατέθηκαν για το καλοκαίρι του 2021 λόγω πανδημίας. 

*To All Star Game που επρόκειτο να γίνει στην Ινδιανόπολη(στην έδρα των Πεϊσερς) αναβλήθηκε. Πάντως μεταξύ 5-10 Μαρτίου έχει προβλεφθεί ένα κενό διάστημα(NBA All Star Break) Λογικά θα αξιοποιηθεί ανάλογα με το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα με τον Covid-19. Η Ιντιανάπολη αποφασίστηκε να φιλοξενήσει το All Star Game του 2024 καθώς αυτό του 2022 θα γίνει στο Κλίβελαντ κι αυτό του 2023 Σολτ Λέικ Σίτι.


 


*Το ΝΒΑ έστειλε στις 30 ομάδες  οδηγό υγείας και ασφάλειας 134 σελίδων. Η μάσκα θα είναι φυσικά απαραίτητη παντού, εκτός της ώρας που υπάρχει προπόνηση. Ισχύουν όπως και στην "φούσκα" του Ορλάντο οι αποστάσεις ασφάλειας που πρέπει να τηρούνται εκτός των γραμμών του γηπέδου.

*Εάν διαπιστωθεί θετικό κρούσμα σε μέλος ομάδας θα μπορεί να επιστρέψει είτε μετά από 10 ημέρες καραντίνας, είτε μετά από δύο συνεχόμενα αρνητικά τεστ κορωνοϊού μέσα σε 24 ώρες. Οι αποστολές των ομάδων θα αποτελούνται μάξιμουμ από 45 άτομα (17 αθλητές) σε κάθε ταξίδι. Πλέον στον πάγκο θα μπορούν να βρίσκονται και οι 15 διαθέσιμοι παίκτες από 13 που ήταν μέχρι πέρσι.

*Ο κανονισμός (που εφαρμόστηκε πειραματικά πέρσι)σύμφωνα με τον οποίο ο προπονητής θα μπορεί να ζητάει από τον διαιτητή επανεξέταση μιας αμφισβητούμενης φάσης(challenge)θα παραμείνει. Πέρσι εξετάσθηκαν 700 τέτοιες φάσεις  στο instant replay και ανατράπηκαν 308 , δηλαδή το 44%. Κρίθηκε πως ήταν μια καινοτομία που βοήθησε το πρωτάθλημα σε επίπεδο αξιοπιστίας. 

Διαβάστε ακόμη: Ποιος είναι ο 42χρονος επιχειρηματίας που δίνει 1,66 δισεκατομμύρια δολάρια για τους Τζαζ

*Οι Ράπτορς λόγω πρωτοκόλλων υγείας που ισχύουν στον Καναδά θα χρησιμοποιούν ως έδρα τους την Τάμπα της Φλόριντα. Μόνο εάν βελτιωθεί η κατάσταση επιδημιολογικά θα επιστρέψει στο Τορόντο.

*Το δεύτερο μισό της κανονικής περιόδου θα διεξαχθεί από τις 11 Μαρτίου ως τις 16 Μαΐου. Για τις 13-15/5 ανακοινώθηκε πως θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση για το Hall Of Fame. Τα πλέι οφ θα αρχίσουν στις 22 Μαΐου. 




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια